3 lucruri de care să ții cont atunci când te muți într-un apartament

Achiziționarea unui apartament reprezintă o schimbare majoră în viața fiecărei persoane, deoarece marchează trecerea dintre a locui alături de părinți ori prieteni către găsirea unui loc personal, pe care să-l gestionezi cu propriile forțe. La început, acest pas major pare greu de îndeplinit. Însă, pe măsură ce începi personalizarea apartamentului cu diferite articole de mobilier sau electrocasnice inteligente, vei observa că nicăieri nu-i mai bine decât în propria casă.

image
Sursă foto: Shutterstock

Desigur, înainte de alegerea patului cu baldachin ideal pentru dormitor, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante ce țin de structura apartamentului. În cazul în care ai optat pentru o locuință dintr-un bloc vechi, anumite lucruri au nevoie de revizie, înainte să te instalezi comod pe noua canapea din sufragerie.

Pentru că aceste demersuri au o strânsă legătură cu siguranța și confortul, îți recomandăm să nu ocolești următoarele sfaturi. În cele din urmă, pot face diferența dintre un cămin în care te relaxezi nestingherit după o zi obositoare, față de nopțile nedormite din pricina defecțiunilor apărute.

Schimbă instalația electrică

Un pas important în viața fiecărei case mai vechi de 30 de ani, verificarea instalației electrice se face înainte de renovarea pereților sau a podelelor. Cu scopul de a spori siguranța personală și a diminua șansele de incendiu sau electrocutare, vechiul cablaj trebuie înlocuit complet, deoarece nu știi condițiile în care au fost montate anterior, astfel încât nu poți determina starea lor de funcționare.

Pentru început, va trebui să iei legătura cu un electrician specializat în domeniu, acreditat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (A.N.R.E), alături de un arhitect. Împreună, veți putea stabili un plan pe termen lung al rețelei de energie electrică, ce include tipul de instalație, precum și locurile benefice pentru amplasarea prizelor, întrerupătoarelor, corpurilor de iluminat și poziționarea unui tablou electric

Înlocuiește butucul de ușă

Chiar dacă ușa de la intrare nu are probleme în ceea ce privește funcționarea propriu-zisă a elementelor de feronerie, schimbarea cilindrului sau a butucului este un aspect fundamental. În primul rând, siguranța personală se află în prim-plan când vine vorba despre locuință. Ei bine, înlocuirea sistemului de închidere îți garantează faptul că tu și cei în care ai încredere sunt singurele persoane care pot intra în apartamentul tău. 

Surprizele ar trebui să fie, de cele mai multe ori, plăcute. Prin urmare, evită ca foștii proprietari să-ți facă o vizită neanunțată.

Verifică ferestrele și ușile

Mai precis, îți sugerăm să verifici dacă sistemul de închidere al ușilor și al ferestrelor funcționează la parametrii optimi. În caz contrar, apa poate pătrunde în apartament, ceea ce poate duce la infiltrații și apariția mucegaiului pe suprafața pereților. 

Dacă geamurile prezintă anumite crăpături, probabil că cea mai bună decizie este înlocuirea acestora cu unele din termopan. Pe lângă aspectul estetic îmbunătățit, acest tip de ferestre limitează zgomotul din exterior, păstrează temperatura optimă în interiorul camerelor și scade șansele ca mucegaiul să se instaleze în colțurile pereților. 

În ceea ce privește ușile din interior, dacă foile de ușă se prezintă într-o stare satisfăcătoare, înseamnă că investițiile în acest sens mai pot aștepta. În schimb, poți înlocui clanțele, pentru a te bucura întotdeauna de intimitate când ai musafiri în vizită. 

Un apartament vine la pachet cu o serie de responsabilități. Pe lângă un loc destinat petrecerilor și al odihnei zilnice, o casă are nevoie de îngrijire periodică, pentru a-și păstra aspectul îngrijit pe toată durata anului. 

FotoJet jpg
cub loredana groza png
cub acident avioane Heathrow Londra
FotoJet jpg
colaj coolio png
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
cub silvia chifiriuc png
Accidentul preotului Dobra FOTO Poliția Română jpg
Martin Jordan sosie Gordon Ramsay foto Antena 1 jpg
image
image
image
image
Horoscop 29 septembrie sursa foto Pixabay
horoscop 28 septembrie (sursa Foto Pixabay)
Netflix, serviciu de difuzare online bazat pe abonamente. Sursa foto: pexels.com
Asigurarea RCA. Surse foto: pixabay.com
image png
cuplu