3 sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate de la o periuță de dinți electrică

Ar trebui să aveți o rutină dentară consecventă și eficientă pentru a menține un nivel optim de sănătate orală. O schimbare pe care ați putea să o faceți în rutina dvs. dentară este să schimbați periuța de dinți manuală cu o periuță de dinți electrică. O periuță de dinți electrică este, în general, mai eficientă în îndepărtarea plăcii bacteriene și în diminuarea simptomelor asociate cu gingivita, mai ales atunci când este folosită corect.

image

Deoarece o periuță de dinți electrică face cea mai mare parte a muncii atunci când vă periați pe dinți, aceasta ajută, de asemenea, persoanele cu mobilitate limitată să își mențină sănătatea dentară.

Folosiți corect periuțe electrice; în caz contrar, acestea nu sunt mai eficiente decât o periuță de dinți manuală. Urmați aceste sfaturi pentru a obține cele mai multe beneficii dentare de la periuțe electrice.

1. Adaptați-vă tehnica de periaj cu o periuță de dinți electrică

Trebuie să vă schimbați tehnica de periaj atunci când faceți trecerea la periuțe electrice. Nu uitați că periuța de dinți face toate mișcările de periaj în locul dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă frecați dinții așa cum ați face-o cu o periuță de dinți manuală.

În schimb, deplasați capul periuței electrice de la un dinte la altul și verificați dacă atingeți întreaga suprafață a dintelui (de la linia gingivală până la coroană). Ajustați periuța după cum este necesar pentru curbura dintelui. La linia gingivală, țineți periuța la un unghi de 45 de grade pentru a curăța temeinic placa, bacteriile și alimentele de pe gingii.

2. Selectați o periuță de dinți care să vă satisfacă nevoile

Cu atât de multe opțiuni de periuțe electrice, vă puteți întreba dacă contează ce tip alegeți sau dacă există vreo diferență reală între diferitele opțiuni. Cu toate acestea, periuța de dinți electrică potrivită vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea dinților și a gingiilor.

Multe modele includ caracteristici care vă facilitează îngrijirea corectă a dinților și a gingiilor. Anumite periuțe de dinți se mândresc cu un cronometru încorporat, astfel încât să știți când v-ați spălat pe dinți timp de cele două minute recomandate pentru fiecare sesiune. Altele sună o alarmă atunci când exercitați o presiune prea mare pe suprafața dinților.

Unele periuțe de dinți electrice au diferite moduri pe care le puteți regla în funcție de nevoile dumneavoastră dentare. De exemplu, modul sensibil se găsește pe multe modele și funcționează bine pentru pacienții cu dinți sensibili sau cu țesut gingival sensibil.

Alte modele au un mod special destinat să îngrijească mai bine gingiile dumneavoastră. Deși modurile multiple nu sunt o necesitate, acestea vă permit să personalizați mai bine periuța de dinți în funcție de nevoile dumneavoastră dentare.

Atunci când achiziționați periuțe electrice pentru copiii dumneavoastră, asigurați-vă că selectați un model cu un cap de periuță de dimensiuni pentru copii. Capetele de periuță de dimensiuni pentru adulți pot fi incapabile să curețe eficient dinții din spate ai copilului dumneavoastră. Un cap de periuță prea mare poate, de asemenea, să facă inconfortabil pentru copilul dumneavoastră să se spele pe dinți, ceea ce îl poate descuraja să își creeze obiceiuri solide de igienă orală.

3. Întrețineți în mod regulat periuța de dinți electrică

Periuța dvs. de dinți electrică necesită o întreținere regulată pentru a vă asigura că funcționează așa cum este prevăzut. Cea mai mare greșeală făcută de mulți pacienți este că nu înlocuiesc capul de periuță la intervale regulate.

La fel ca la o periuță de dinți manuală, trebuie să înlocuiți capul de periuță aproximativ la fiecare trei-patru luni. Dacă capul de perie începe să pară uzat sau sfărâmat, înlocuiți-l chiar dacă nu au trecut trei luni.

Dacă periuța de dinți folosește un încărcător, asigurați-vă că încărcătorul funcționează corect, altfel periuța de dinți nu va funcționa. Ștergeți unitatea de încărcare, după cum este necesar, cu o cârpă uscată pentru a îndepărta orice praf sau stropi de apă. Dacă pe încărcător ajunge pastă de dinți sau altă substanță, scoateți-l din priză și ștergeți-l cu o cârpă umedă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cuplu sex
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net