3 sfaturi pentru a ob╚Ťine cele mai bune rezultate de la o periu╚Ť─â de din╚Ťi electric─â

Ar trebui s─â ave╚Ťi o rutin─â dentar─â consecvent─â ╚Öi eficient─â pentru a men╚Ťine un nivel optim de s─ân─âtate oral─â. O schimbare pe care a╚Ťi putea s─â o face╚Ťi ├«n rutina dvs. dentar─â este s─â schimba╚Ťi periu╚Ťa de din╚Ťi manual─â cu o periu╚Ť─â de din╚Ťi electric─â. O periu╚Ť─â de din╚Ťi electric─â este, ├«n general, mai eficient─â ├«n ├«ndep─ârtarea pl─âcii bacteriene ╚Öi ├«n diminuarea simptomelor asociate cu gingivita, mai ales atunci c├ónd este folosit─â corect.

image

Deoarece o periu╚Ť─â de din╚Ťi electric─â face cea mai mare parte a muncii atunci c├ónd v─â peria╚Ťi pe din╚Ťi, aceasta ajut─â, de asemenea, persoanele cu mobilitate limitat─â s─â ├«╚Öi men╚Ťin─â s─ân─âtatea dentar─â.

Folosi╚Ťi corect periu╚Ťe electrice; ├«n caz contrar, acestea nu sunt mai eficiente dec├ót o periu╚Ť─â de din╚Ťi manual─â. Urma╚Ťi aceste sfaturi pentru a ob╚Ťine cele mai multe beneficii dentare de la periu╚Ťe electrice.

1. Adapta╚Ťi-v─â tehnica de periaj cu o periu╚Ť─â de din╚Ťi electric─â

Trebuie s─â v─â schimba╚Ťi tehnica de periaj atunci c├ónd face╚Ťi trecerea la periu╚Ťe electrice. Nu uita╚Ťi c─â periu╚Ťa de din╚Ťi face toate mi╚Öc─ârile de periaj ├«n locul dumneavoastr─â. Acest lucru ├«nseamn─â c─â nu trebuie s─â v─â freca╚Ťi din╚Ťii a╚Öa cum a╚Ťi face-o cu o periu╚Ť─â de din╚Ťi manual─â.

├Än schimb, deplasa╚Ťi capul periu╚Ťei electrice de la un dinte la altul ╚Öi verifica╚Ťi dac─â atinge╚Ťi ├«ntreaga suprafa╚Ť─â a dintelui (de la linia gingival─â p├ón─â la coroan─â). Ajusta╚Ťi periu╚Ťa dup─â cum este necesar pentru curbura dintelui. La linia gingival─â, ╚Ťine╚Ťi periu╚Ťa la un unghi de 45 de grade pentru a cur─â╚Ťa temeinic placa, bacteriile ╚Öi alimentele de pe gingii.

2. Selecta╚Ťi o periu╚Ť─â de din╚Ťi care s─â v─â satisfac─â nevoile

Cu at├ót de multe op╚Ťiuni de periu╚Ťe electrice, v─â pute╚Ťi ├«ntreba dac─â conteaz─â ce tip alege╚Ťi sau dac─â exist─â vreo diferen╚Ť─â real─â ├«ntre diferitele op╚Ťiuni. Cu toate acestea, periu╚Ťa de din╚Ťi electric─â potrivit─â v─â poate ajuta s─â v─â ├«mbun─ât─â╚Ťi╚Ťi s─ân─âtatea din╚Ťilor ╚Öi a gingiilor.

Multe modele includ caracteristici care v─â faciliteaz─â ├«ngrijirea corect─â a din╚Ťilor ╚Öi a gingiilor. Anumite periu╚Ťe de din╚Ťi se m├óndresc cu un cronometru ├«ncorporat, astfel ├«nc├ót s─â ╚Öti╚Ťi c├ónd v-a╚Ťi sp─âlat pe din╚Ťi timp de cele dou─â minute recomandate pentru fiecare sesiune. Altele sun─â o alarm─â atunci c├ónd exercita╚Ťi o presiune prea mare pe suprafa╚Ťa din╚Ťilor.

Unele periu╚Ťe de din╚Ťi electrice au diferite moduri pe care le pute╚Ťi regla ├«n func╚Ťie de nevoile dumneavoastr─â dentare. De exemplu, modul sensibil se g─âse╚Öte pe multe modele ╚Öi func╚Ťioneaz─â bine pentru pacien╚Ťii cu din╚Ťi sensibili sau cu ╚Ťesut gingival sensibil.

Alte modele au un mod special destinat s─â ├«ngrijeasc─â mai bine gingiile dumneavoastr─â. De╚Öi modurile multiple nu sunt o necesitate, acestea v─â permit s─â personaliza╚Ťi mai bine periu╚Ťa de din╚Ťi ├«n func╚Ťie de nevoile dumneavoastr─â dentare.

Atunci c├ónd achizi╚Ťiona╚Ťi periu╚Ťe electrice pentru copiii dumneavoastr─â, asigura╚Ťi-v─â c─â selecta╚Ťi un model cu un cap de periu╚Ť─â de dimensiuni pentru copii. Capetele de periu╚Ť─â de dimensiuni pentru adul╚Ťi pot fi incapabile s─â cure╚Ťe eficient din╚Ťii din spate ai copilului dumneavoastr─â. Un cap de periu╚Ť─â prea mare poate, de asemenea, s─â fac─â inconfortabil pentru copilul dumneavoastr─â s─â se spele pe din╚Ťi, ceea ce ├«l poate descuraja s─â ├«╚Öi creeze obiceiuri solide de igien─â oral─â.

3. ├Äntre╚Ťine╚Ťi ├«n mod regulat periu╚Ťa de din╚Ťi electric─â

Periu╚Ťa dvs. de din╚Ťi electric─â necesit─â o ├«ntre╚Ťinere regulat─â pentru a v─â asigura c─â func╚Ťioneaz─â a╚Öa cum este prev─âzut. Cea mai mare gre╚Öeal─â f─âcut─â de mul╚Ťi pacien╚Ťi este c─â nu ├«nlocuiesc capul de periu╚Ť─â la intervale regulate.

La fel ca la o periu╚Ť─â de din╚Ťi manual─â, trebuie s─â ├«nlocui╚Ťi capul de periu╚Ť─â aproximativ la fiecare trei-patru luni. Dac─â capul de perie ├«ncepe s─â par─â uzat sau sf─âr├ómat, ├«nlocui╚Ťi-l chiar dac─â nu au trecut trei luni.

Dac─â periu╚Ťa de din╚Ťi folose╚Öte un ├«nc─ârc─âtor, asigura╚Ťi-v─â c─â ├«nc─ârc─âtorul func╚Ťioneaz─â corect, altfel periu╚Ťa de din╚Ťi nu va func╚Ťiona. ╚śterge╚Ťi unitatea de ├«nc─ârcare, dup─â cum este necesar, cu o c├órp─â uscat─â pentru a ├«ndep─ârta orice praf sau stropi de ap─â. Dac─â pe ├«nc─ârc─âtor ajunge past─â de din╚Ťi sau alt─â substan╚Ť─â, scoate╚Ťi-l din priz─â ╚Öi ╚Öterge╚Ťi-l cu o c├órp─â umed─â.

bote bal contesa JPG
roland stanescu jpg
Tiriac
image png
01 jpg
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
anpc litoral mancare restaurante litoral
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
1 png
antibiotice naturale jpg
18 vedete la untold 2021 5 jpg jpeg