5 întrebări pe care ți le pui în legătură cu propria persoană

Ai observat că ai un dialog cu tine fie constant, fie din când în când, sigur înainte sau după evenimente mai importante? Acest articol te va ajuta să conștientizezi mai bine ce întrebări îți pui, ca să poți să îți oferi răspunsuri mai bune. 

image

1. De ce nu am decis altfel? 

În fiecare zi iei decizii, chiar și fără să îți dai seama. Ce mănânci, cu ce te îmbraci, unde te duci și așa mai departe. Sunt întrebări firești, automate, pe care ți le pui și la care îți răspunzi instant. Dar dacă ai decis greșit și apar consecințe negative, te întrebi mai apoi de ce nu ai luat o altă decizie. În loc să regreți și atât, punând pământ pe tine, ai un dialog cu tine și cauți să găsești rezolvări mai bune. 

2. Am fost îndeajuns de puternic/ă? 

Mai întâi, ce înseamnă să fii o persoană puternică? În raport cu ce sau cu cine? Puterea de a te abține de la niște lucruri (mâncare, aruncarea unor vorbe de ocară)? După un moment de răscruce te întrebi dacă ai fost un om slab sau puternic. Atenție aici, fiindcă a te arăta tot timpul o persoană puternică și a-ți ascunde vulnerabilitățile ține nu de putere, de curaj, ci mai degrabă de frică, de slăbiciune. 

3. De ce nu am (suficient) succes? 

Ei, asta da întrebare! Este o întrebare care macină mintea, care naște frustrări și care afectează entuziasmul sau chiar încrederea în sine dacă rămâne fără răspuns. Adevărul e că sunt mai mulți factori care conduc către succes, iar planurile vieții, fiind mai multe, fac ca succesul să existe chiar și când pare că nu e acolo: succesul în viața profesională, în viața personală, în cea amoroasă etc. Desigur că o parte o influențează pe cealaltă, așa că ai grijă ce răspuns îți oferi și, mai ales, ce te întrebi cu adevărat apropo de succes. 

4. Cum să rămân un om corect? 

În ziua de azi pare că cine ține cu dinții de corectitudine are mult de pierdut. Interesul personal, nevoia, contextul sunt lucruri care determină oamenii să calce strâmb, iar dacă nu afectează pe nimeni prin asta parcă lucrurile nu sunt atât de rele. Oricum, foarte mulți fac asta de nevoie într-o lume atât de incorectă. La examene, la teste, aceștia fac în așa fel încât să nu fie prinși - detalii aici - și pot trece de un hop pentru a-și continua drumul prin viață. Corectitudinea dusă până în pânzele albe pare să nu fie o valoare în țară și în prezent. Ideea e să rămâi un om moral în majoritatea cazurilor și este suficient.

5. A cincea întrebare este aceea pe care numai tu o poți cunoaște, și nimeni altcineva

Este acel gând intim, care nu poate fi ghicit de nimeni. Încearcă să îți clarifici acest gând să pui o întrebare directă și sinceră și să îți răspunzi cât mai bine la ea, urmând direcțiile din exemplele de mai sus. Te va ajuta să te înțelegi mai bine, să te descurci mai bine, să trăiești în armonie cu propria persoană. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
horoscop zilnic gemeni jpeg
firma SEO jpeg
drujba gradina jpeg
machiaj buze jpeg
sticle de vin
incontinenta urinara ginecologie SANADOR jpg