Anxietatea și efectele nefaste pe care le are asupra vieții sexuale

Ultima actualizare:

Să trăiești cu anxietate înseamnă că starea de tensiune și îngrijorare este prezentă indiferent de ce ai face sau ai merge. Așadar, nu o poți lăsa în urmă nici măcar atunci când viitorul relației tale amoroase este amenințat și nici când te afli în intimitate cu persoana iubită. 

Anxietatea poate afecta semifricativ intimitatea din cadrul unui cuplu
Anxietatea poate afecta semifricativ intimitatea din cadrul unui cuplu

Anxietatea poate da naștere stărilor de panică, fricii, temerilor, a unei tenisiuni nejustificate. Poate prelua controlul asupra gândurilor tale și să îți afecteze într-un mod negativ viața. Chiar și atunci când iubești și ții sincer la cineva, anxietatea te poate împiedica să te bucuri pe deplin de momentele de intimitate. 

Anxietatea poate avea un impact serios asupra vieții sexuale 

Anxietatea provoacă, de cele mai multe ori, o scădere considerabilă a dorinței sexuale. Atunci când suntem anxioși, organismul nostru eliberează mai mult cortizol, cunoscut și sub numele de horomon de stres. Acesta din urmă poate impacta direct hormonii responsabili de generarea dorinței sexuale. 

Anxietatea diminuează stima de sine

Când o persoană are anxietate este mult mai probabil să se concentreze mai mult asupra defectelor propriului corp și mai puțin asupra clipelor de intimitate. Critica de sine excesivă și căutarea constantă a defectelor, împiedică multe femei să trăiască momentul și le diminuează dorința de a se implica îm acte sexuale cu partenerul lor de viață. 

Anxietatea influențează dorința de intimitate

Este posibil să nu vrei să fii aproape fizic sau emoțional de partenerul tău atunci când ești copleșit de panică. Acest lucru poate fi deosebit de înfricoșător și complicat pentru o femeie care a suferit o traumă în trecut. Evitarea preludiilor sau sexului poate pune o presiune asupra relației și crea conflicte în cadrul cuplului. 

Medicamentele utilizate în tratamentul anxietății diminuează dorința sexuală

Diminuarea dorinței sexuale este un efect secundar nefericit al anumitor medicamente folosite pentru a trata anxietatea. Medicamentele (ISRS sau inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) utilizate pentru a preveni agravarea afecțiunii vă pot reduce, de asemenea, libidoul. Prea multă serotonină poate scădea libidoul și îngreuna atingerea orgasmului.

Anxietatea face dificilă obținerea orgasmului 

Simptomele fizice ale anxietății, cum ar fi mușchii încordați sau încleștați, respirația rapidă, amețeli și respirația superficială înseamnă că organismul nu se poate relaxa. Produce excesiv hormoni de stres care contribuie la o stare de nervozitate. Toate acestea, cumulate sau separat, distrag atenția de la momentele de intimitate. Asta înseamnă că poate fi dificil ca persoana efectată să se relaxeze în compania persoanei iubite, informează Healthywoman.org.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gogonele jpg
zodii pixabay jpg
horoscop 3 august webp
Barbat femeie relatie cearta FOTO Shutterstock jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
pilaf turcia jpg
mere supa istock jpg
pickles 700059 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net