Cele mai întâlnite mituri despre sex în care încă mai crezi

7 ianuarie 2022

Oricât de ciudat ar părea, nu cu mult timp în urmă era de așteptat ca toate femeile să rămână virgine până la căsătorie. „Faptele vieții” au fost spuse în șoaptă, mijloacele de contracepție erau complet indisponibile, iar educația sexuală nu exista deloc.

poza cuplu cu inimioare
Sursă foto: Pixabay.com

Nuditatea este peste tot în filme, televiziune și reclame, „WAP” a fost un succes răsunător, filmele pornografice pe internet sunt la un click distanță, dar încă avem de-a face cu o mulțime de concepții greșite și alți factori care ne împiedică se ne bucurăm de propria sexualitate. Mulți dintre noi încă mai credem în niște mituri despre sex, plăcere și intimitate.

Mit: Dacă nu există penetrare, nu se poate considera act sexual 

Ce poate fi considrat drept sex? Depinde de tine și de partenerul tău! De aceea este recomandată comunicarea deschisă pentru a vorbi liber despre limitele fiecăruia dintre noi și despre acțiunile care ne creează sau nu plăcere. 

Mit: Sexul este bun numai dacă ai un orgasm

Puteți avea toate acele experiențe minunate fără orgasm, ceea ce este bine de știut pentru cei care încep un act sexual doar cu gândul de a ajunge mai repede la punctul final. Actul sexual nu este o cursă la finalul căruia se desemnează un câștigător, ci un drum care merită să fie explorat fără a ne gândi constant la finalitatea sa. 

Și ca bonus, orgasmele pot fi mult mai ușor de obținut atunci când presiunea de a le avea este redusă!

stanga
dreapta
image png
image png
image png

Mit: Lubrifiantul este doar pentru persoanele care se confruntă cu probleme

Mulți oameni devin foarte excitați fără să aibă parte de lubrifiere naturală sau ating un punct ridicat al lubrifierii doar când se apropie de punctul culminant. Corpurile sunt diferite, iar acesta este un motiv de bucurie, nu de dispută! Așadar, dacă aveți nevoie de un plus de lubrifiere, apelați fără rețineri la acel tub ascuns prin sertare! Folosirea lubrifiantului nu înseamnă că nu excelezi în domeniul sexual sau că organismul tău este defect în vreun fel. 

Mit: Masturbarea este practicată doar de cei singuri 

Ei bine, unii oameni încă se simt rușinați pentru faptul că practică masturbarea. Unii se simt geloși pentru faptul că partenerul lor de viață practică acest lucru deși se află într-o relație împlinită din punct de vedere sexual. Potrivit sexologilor, nu avem motive să ne îngrijorăm! Masturbarea este o activitate normală și face parte din procesul de autocunoaștere, potrivit lor. 

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi Bădălău jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png
Cum sa devii un manager mai bun  4 lucruri de care sa tii cont jpg