Studiu: Cât de des este recomandat să faci dragoste, în funcție de vârstă

Relațiile sexuale joacă un rol important în cadrul fiecărui cuplu, iar mulți se întreabă ce pot face pentru a menține aprinsă flacăra pasiunii odată cu trecerea anilor. 

Pasiunea în cuplu se diminuează pe măsură ce relația avansează Sursă foto: Pixabay.com
Pasiunea în cuplu se diminuează pe măsură ce relația avansează Sursă foto: Pixabay.com

Este un lucru absolut normal ca pasiunea să scadă pe măsură ce relația înaintează, este mărturisirea sexologilor. Tot ei vin însă cu vești bune și dezvăluie care este frevența actelor sexuale în funcție de vârsta partenerilor. 

Frecvența actelor sexuale este puternic afectată de libidoul nostru, de vârstă, de stadiul relației, de sănătatea generală, de cât de fericiți suntem cu partenerul nostru, de obiceiurile alimentare și de o multitudine de alți factori, susține sexologul Tracey Cox.

Nu există un număr ideal de acte sexuale pe care trebuie să îl realizați săptămânal, căci ce reprezintă o activitate satisfăcătoare pentru un cuplu poate fi ceva nemulțumitor pentru altul. Cu toate acestea, iată ce spune Tracey Cox despre frecvența raporturilor sexuale în cadrul unei relații. 

Stadiul incipient al relației, cel în care sunteți împreună de puțin timp

Se numește „perioada lunii de miere” dintr-un motiv: primele câteva luni după ce începi să faci sex cu cineva sunt fără îndoială cele mai alimentat de pofte, aventuri și mai frecvente relații sexuale pe care le vei avea în relația ta.

De ce? Pentru că sunt dictate de hormoni puternici care produc o creștere a dorinței. Dozele mari de dopamină și serotonină creează o senzație de euforie care transformă sexul într-op experiență atât de dorită de către ambii parteneri. 

Cuplul care abia s-a mutat împreună sau s-a căsătorit

A avea o singură casă are un impact semnificativ asupra vieții sexuale. Toate lucrurile nu atât de idilice pe care le-ați ascuns unul de celălalt, tăierea unghiilor de la picioare, epilarea cu ceară a buzei superioare, senzația de stres sau iritație sunt acum accesibile partenerului de viață. 

Nu există intimitate și nicio pauză din relație odată ce te muți sau te căsătorești. S-ar putea să credeți că sunteți „unul”, dar sunteți doi indivizi cu idei diferite despre cum să conduceți o casă și viețile voastre. Există inevitabil o luptă pentru putere și o ajustare masivă de ambele părți. Sexul se poate îmbunătăți dramatic sau intra într-un con de umbră. 

Sexologul susține că în această etapă este util să programezi actele sexuale. Deși nu sună romantic deloc, peste 36 la sută dintre cuplurile căsătorite își programează actele sexuale. 

Mărturisește-ți cele mai întunecate fantezii: este o modalitate eficientă de a-ți combate noul inamic: domesticitatea. Împărtășirea fanteziilor combate în mod activ tendința de a deveni colegi de apartament odată cu trecerea timpului! 

Familia se extinde. Nașterea primului copil 

Copiii pun mai multă presiune asupra relației și vieții tale sexuale decât ai visat vreodată: nu există spontaneitate, intimitate, libertate și timp pentru doi. 

Părinții cu copii petrec în medie 20 de minute pe săptămână fiind intimi. Un studiu realizat pe 11.000 de femei și bărbați cu vârsta cuprinsă între 16 și 44 de ani a arătat că femeile căsătorite, cu copii sub vârsta de cinci ani, au cel mai scăzut libido dintre toate grupurile.

Sfatul sexologului? Chiar și un act sexual rapid este mai bun decât lipsa unei interacțiuni sexuale. Trebuie să acceptați că, cel puțin pentru o vreme, serile romantice, petrecute la lumina lumânării vor lipsi din program! 

Cuplul este împreună de multă vreme 

Cu cât ești de mai mult timp cu partenerul tău, cu atât faci mai puțin sex din cauza a ceea ce se numește „obișnuință”: eliminarea factorului de noutate.

Acest lucru se întâmplă cuplurilor de orice vârstă. Cuplurile între 20 și 30 de ani fac sex în medie de opt până la nouă ori pe lună. După doi ani de relație, aceasta scade la șase ori pe lună.

Cantitatea potrivită de sex, în acest caz, are mai puțin de-a face cu cât de des îl faci, ci cu practicarea a tot ceea ce vă face să vă simțiți bine pe ambii. Nu există „normal”, ci doar ceea ce funcționează pentru doi oameni care se iubesc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net