Răspunsul specialiștilor: De câte ori trebuie să faci dragoste după 35 de ani

Deși mulți poate îl consideră un subiect nepotrivit, poate chiar tabu, viața intimă este importantă, chiar și atunci când înaintăm în vârstă. Se glumește adesea pe marginea subiectului, insinuându-se că cei trecuți de 35 de ani nu ar mai avea parte de „acțiune”, însă iată ce spun specialiștii!

Cu ce frecvență faci dragoste după 35 de ani Foto: Pixabay
Cu ce frecvență faci dragoste după 35 de ani Foto: Pixabay

Multe persoane consideră că, odată trecut pragul de 35 de ani, viața amoroasă dispare, treptat. Se crede că, odată trecuți de această vârstă, viaţa intimă intră în declin. Nu este nici pe departe aşa, susţin specialiştii, iar statisticile în acest sens te vor surprinde!

Care este frecvența normală cu care trebuie să faci sex

Testosteronul, hormonul dorinţei, începe să scadă încă înainte de 30 de ani, însă acest lucru nu reprezintă o problemă, așa cum s-ar crede. Statisticile întreprinse în acest domeniu arată că, în gereral, un cuplu de 30 de ani are aproximativ două-trei raporturi sexuale pe săptămână. Și da, frecvenţa acestora scade pe măsură ce trec anii, însă acest lucru este unul normal.

Un cuplu de 40 de ani nu poate să aibă aceeaşi frecvenţă cu care ar face sex un cuplu de 20 de ani, spre exemplu. Nu mai suntem plini de hormoni de la o vârstă încolo. 

Astfel, potrivit specialiştilor, frecvenţa de aproximativ 3-4 ori pe săptămâna este posibilă în jurul vârstei de 20 de ani. La 35 de ani se ajunge la 2-3 contacte săptămânale, iar la 45 de ani la maxim două. La 60 de ani, cel mai adesea, oamenii au un raport sexual pe săptămână, chiar dacă nimeni nu s-ar mai fi așteptat!

Femeile se bucură mai mult de sex după vârsta de 30 de ani

Medicii specialiştii în obstetrică-ginecologie au explicat că un bărbat tânăr poate avea raporturi sexuale zilnice, chiar de mai multe ori pe zi. Pe măsură ce trece timpul însă, îi va fi mai dificil să se menţină în formă.

În ceea ce le priveşte pe femei, vârstă de 35 de ani este ideală pentru sex. Un studiu publicat în Jurnalul Asociaţiei Britanice a Chirurgilor Urologi arată că femeile cu vârstă între 18 şi 30 de ani sunt afectate de lipsa orgasmului (54%), dar şi lipsa dorinţei sexuale (36%), fapt care în jurul vârstei de 35 de ani se schimbă. Femeile capătă mai multă încredere în sine şi se bucură mai mult de o partida de sex, odată cu înaintarea în vârstă, scrie ele.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net