5 moduri de a practica activități fizice chiar și în concediu

Cine a spus că trebuie să întrerupi activitățile fizice preferate atunci când mergi în vacanță? Sportul este versatil, așa că poți găsi oriunde o activitate care să te ajute să te menții în cea mai bună formă. 

Costum de baie întreg
Costum de baie întreg

Fie că mergi într-o vacanță exotică la plajă, unde să porți noul costum de baie, fie că îți place aventura și alegi o zonă cu trasee montane, în fiecare destinație vei găsi diferite oportunități pentru a te menține activ. Dacă îți găsești cu greu motivația sau ai nevoie de sfaturi practice care să te ajute să te pregătești pentru o vacanță cu activități fizice benefice, citește în continuare. Te așteaptă un articol numai bun de citit înainte de următoarea destinație de vacanță.

Cum te menții activ în vacanță

Planificarea activităților pentru următoarea vacanță începe odată cu alegerea destinației și a facilităților de care dispui în acea zonă. Dacă mergi în concediu alături de familie, asigură-te că alegi activități și sporturi de care vă puteți bucura împreună. În schimb, dacă vei călători singur, ai libertatea să te bucuri de activitățile preferate sau chiar să încerci ceva nou. Iată 5 sfaturi și idei de care să ții cont dacă vrei să practici activități fizice în vacanță:

Fii consecvent și menține-te activ în fiecare zi. Chiar dacă nu reușești să strecori zilnic un antrenament cardio în programul de vacanță, asigură-te că ești activ. De exemplu, poți merge în drumeții scurte, poți testa confortul noului costum de baie intreg în timp ce înoți sau încerca un sport de echipă alături de întreaga familie.

Planifică antrenamente scurte. Vacanța trebuie să fie despre relaxare, așa că îți recomandăm să eviți să petreci întreaga zi în sala de fitness a hotelului. În schimb poți opta pentru antrenamente scurte, dar intense, alternate de diverse activități ușoare, specifice zonei în care te afli.

Verifică facilitățile și resursele zonei. Indiferent de zona în care te afli, cu siguranță poți practica diverse activități fizice. De la sala de fitness a hotelului la piscina în aer liber sau chiar apa mării, fiecare dintre acestea îți oferă diverse oportunități să îți menții stilul de viață activ pe durata vacanței. Ce oportunitate mai bună poți găsi pentru a testa costumul de baie din 2 piese pe care tocmai l-ai cumpărat?

Petrece cât mai mult timp în aer liber. Vacanța este cel mai bun prilej să descoperi și să practici activități în aer liber. De la drumeții pe trasee montane la sporturi nautice în apele mării, poți alege ce îți place pentru o vacanță distractivă și activă. Asigură-te că ai un echipament potrivit pentru activități outdoor, de exemplu încălțăminte de drumeție sau un costum de baie întreg.

Alege activități potrivite pentru întreaga familie. Dacă ai planificat o vacanță alături de familie, asigură-te că activitățile alese se potrivesc tuturor. De asemenea, vă puteți organiza în mici grupuri în funcție de preferințele comune, pentru a încerca cât mai multe activități specifice zonei. Indiferent de destinația aleasă pentru concediu poți găsi cu ușurință activități adaptate preferințelor și nevoilor fiecăruia.

Cum arată următoarea vacanță? Dacă ai ales deja destinația preferată, este momentul să planifici activitățile care să te ajute să te menții în formă. Asigură-te că ai echipamentul necesar sau profită de această oportunitate să alegi unul nou, așa cum este costumul de baie întreg sau din 2 piese pentru vacanțele la malul mării.

Sursa foto: Freepik

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpeg
Zodii jpg
fericire pexels jpg
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
1 trucuri sprancene jpg jpeg
horoscop shutterstock jpg
1 limonada cu ghimbir jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net