6 lucruri de care să ții cont când achiziționezi un laptop

Achiziționarea unui laptop vine cu multe detalii de care trebuie să ții cont. Ar trebui să începi prin stabilirea unui buget și apoi să analizezi configurațiile pe care ai dori să le aibă un astfel de dispozitiv. Mai jos vei găsi cele mai importante aspecte la care să fii atent când îți cumperi un nou laptop.

Laptop / Sursă foto: Pexels.com
Laptop / Sursă foto: Pexels.com

Iată cele 6 lucruri de care să ții cont când achiziționezi un astfel de produs!

1.    Procesor

Procesorul este una dintre cele mai importante componente ale unui laptop, asigură funcționarea întregului dispozitiv și are un rol important când vine vorba de funcționalitatea acestuia. În funcție de nevoile tale și utilitatea acestui gadget alege un procesor care să gestioneze aceste sarcini, să fie de generație cât mai nouă și să îți ușureze munca.

2.    Memorie

Pentru a avea o experiență cât mai plăcută și rapidă atunci când folosești un laptop, alege să investești în minim 8 GB de memorie RAM. În general acest minim de memorie este suficient pentru majoritatea oamenilor, dar în cazul în care intenționezi să rulezi aplicații complexe, să faci editare video sau să te joci, ai putea opta pentru o capacitate de 16 GB.

3.    Scopul utilizării

Trebuie să stabilești de la început la ce vei utiliza laptopul pe care îl vei achiziționa, deoarece așa poți stabili și caracteristicile pe care ar trebui să le dețină. Pe altex.ro poți găsi o varietate mare de laptopuri în funcție de preferințele tale și de bugetul de care dispui. Dacă îl vei folosi la sarcini ușoare, poți opta pentru o variantă mai accesibilă însă, dacă dorești să îl folosești pentru gaming sau editare foto/video s-ar putea să ai nevoie de specificații mai puternice.

4.    Brand

Aici intervin preferințele personale ale fiecăruia, poate anterior ai avut un laptop de la o anumită firmă și ai fost mulțumit și vei achiziționa unul nou de la același brand sau poate îți dorești ceva nou. Sunt mai multe categorii, în funcție de bugetul fiecăruia, în care se regăsesc firme renumite, așa că nu uita să iei în calcul raportul calitate preț.

5.    Placa video

Există doua tipuri de placi video, integrată și dedicată. Prima menționată este folosită pentru activități clasice, precum navigare pe internet, aplicații uzuale și vizionare de filme, iar cea din urmă este folosită pentru lucruri complexe, precum gaming, aplicații de editare video/foto sau aplicații 3D.

6.    Greutate și dimensiune

Fiecare laptop are o anumită dimensiune și greutate în funcție de portabilitatea de care dispune și de modul în care îl vei utiliza. Un laptop special pentru gaming este mai greu, în comparație cu unul clasic. Dacă îl vei transporta des sau îl utilizezi în deplasare alege un laptop ușor și compact.

În concluzie, laptopurile rămân obiecte indispensabile pentru a-ți îndeplini sarcinile zilnice. Înainte de a face o astfel de achiziție ar fi recomandat să te documentezi pentru a face cea mai bună alegere. Indiferent de domeniul tău de activitate sau de preferințele tale, laptopurile continuă să ofere avantaje incontestabile, aducând astfel tehnologia la oriunde și oricând ai nevoie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net