„Am fost mereu consiliați, înțeleși, ascultați!” Povestea unei gravide cu o complicație gravă

Ultima actualizare:

Dezlipirea sau decolarea de placentă este o complicație rară a sarcinii, dar cu implicații majore asupra fătului și a viitoarei mame, punându-le chiar viața în pericol dacă nu se intervine rapid.

Povestea unei gravide cu o complicație gravă
Povestea unei gravide cu o complicație gravă

Placenta are un rol important în furnizarea de nutrienți și oxigen bebelușului. De aceea, atunci când aceasta se desprinde prematur de peretele uterin, fluxul de oxigen și substanțe nutritive scade sau poate fi întrerupt afectând evoluția fătului, iar mama poate avea sângerări masive.

Printr-o astfel de experiență a trecut și Gabriela, o pacientă care a născut prematur, la SANADOR, un băiețel cu o greutate puțin peste 1 kg.

„La doar 28 de săptămâni de sarcină, în urma unei decolări de placentă, a venit pe lume băiețelul nostru. Fiind născut prematur, cântărea doar 1,2 kg, a ajuns imediat la terapie intensivă, sub supravegherea unui doctor deosebit, doamna Dr. Cornelia Preda, medic neonatolog, șefa Secției de Neonatologie de la SANADOR și a unei întregi echipe de asistente, niște oameni așa cum eu rar am întâlnit!”, își amintește Gabriela.

A urmat o perioadă dificilă, pentru că bebelușul avea nevoie de îngrijiri specifice nou-născutului prematur. Însă toate eforturile echipei de neonatologie, dar și experiența îndelungată a acesteia, alături de echipamentele de ultimă generație, esențiale în susținerea funcțiilor vitale și dezvoltarea armonioasă a prematurului, au făcut ca bebelușul să se adapteze cu brio la viața extrauterină. Iar după aproximativ două luni de spitalizare, mama și bebelușul au putut pleca acasă.

„Primele săptămâni au fost extrem de grele, prematuritatea aducând cu ea multe riscuri, însă datorită acestei echipe extraordinare și a doctorilor secției de Neonatologie a spitalului, am depășit pas cu pas fiecare obstacol. Am fost mereu consiliați, înțeleși, ascultați, am fost lăsați să ne vedem băiețelul, chiar dacă era extrem de mic și firav, ni s-a răspuns mereu la întrebări, iar după aproape două luni de spitalizare am ajuns acasă. Mulțumim din suflet întregii echipe, care a vegheat cu extrem de mult profesionalism și dăruire, oră de oră, minut de minut, astfel încât să avem un băiețel perfect sănătos acasă”, povestește proaspăta mămică.

Astfel, alegerea unei maternități potrivite, echipate la standarde internaționale și pregătită să intervină în orice moment din zi și din noapte în cazul unei situații neprevăzute, este esențială atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

În Maternitatea SANADOR, nou-născuții beneficiază în Secția de Neonatologie de cele mai bune îngrijiri, oferite de o echipă medicală foarte bine pregătită și cu o vastă experiență. Bebelușii născuți prematur, dar și cei cu probleme de sănătate, sunt îngrijiți și monitorizați în condiții de maximă siguranță, în Departamentul de Terapie Intensivă Neonatală.

Maternitatea este dotată cu un bloc de nașteri modern, compus din trei săli de naștere aseptice, fiecare fiind deservită de câte o centrală proprie de tratare a aerului. De asemenea, în cazurile în care sarcina se complică, cum a fost și cazul Gabrielei, Spitalul Clinic SANADOR deține și un Compartiment de Primiri Urgențe (CPU), cu 21 de linii de gardă, dar și un Serviciu de Ambulanță, cu flotă și dispecerat proprii, care poate fi accesat în orice moment.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net