„Am reușit să stau în șezut fără dureri! Apoi am început să merg singură!” Povestea unei paciente

Fracturile vertebro-medulare la mai multe niveluri, toracic și lombar, sunt leziuni care pot avea un impact foarte puternic asupra calității vieții. 

image

De regulă, se produc ca urmare a unor traumatisme severe. Accidentele rutiere și căderile de la înălțime pot provoca astfel de leziuni la nivel vertebro-medular.

Cu un astfel de diagnostic grav s-a confruntat și Raluca, a cărei vacanță s-a transformat într-un coșmar după ce a fost implicată într-un accident rutier. A fost transportată de urgență la spital. În urma investigațiilor efectuate, diagnosticul a fost stabilit: traumatism sever vertebro-medular, cu fracturi vertebrale cominutive la mai multe niveluri (T7, L1 și L2), toracic și lombar. Practic, fiecare vertebră afectată era fracturată în mai multe fragmente. Unele dintre acestea apăsau pe măduva spinării. Astfel de leziuni, pe lângă durere de spate puternică, pot duce și la pierderea controlului asupra mișcărilor și al unor funcții și chiar la paralizia jumătății inferioare a corpului.

Pacienta avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, de aceea familia a decis să o mute la București, la un spital multidisciplinar. A fost transferată la Spitalul Clinic SANADOR. După investigațiile imagistice efectuate în Compartimentul de Primiri Urgențe SANADOR, de altfel singurul din sistemul medical privat, și reconfirmarea diagnosticului, pacienta a fost internată la Secția de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR. Aici a fost preluată de Dr. Marius Catană, medic primar neurochirurgie cu competențe în chirurgia spinală, care i-a explicat toți pașii intervenției.

„Domnul doctor Marius Catană este medicul care face minuni! Am știut din prima clipă că am ajuns unde trebuie pentru a fi salvată! De la prima interacțiune am simțit că este medicul căruia îi pasă cu adevărat de pacient, cu o abordare profesionistă, elegantă și cu o vastă experiență. Mi-a oferit toate informațiile și mi-a explicat că este un caz grav și că voi avea o intervenție chirurgicală complexă, dar care îmi va da șansa să mă refac complet”, povestește Raluca.

Intervenția chirurgicală a avut ca scop fixarea vertebrelor afectate, respectiv fixarea bilaterală la nivelurile T6-T8, precum și decomprimarea măduvei spinării în regiunea L1-L2 și fixarea regiunii T12-L3. Operația a durat peste patru ore și s-a încheiat cu succes. Pacienta și-a recăpătat postura și a început să aibă control asupra mișcărilor.

„Am reușit să stau în șezut fără dureri și cu control în mișcări, iar la scurt timp după intervenție am început să merg singură cu cadrul. Am avut toată încrederea în Dr. Marius Catană. Știam că este medicul căruia îi pasă cu adevărat de pacienți și se implică cu profunzime și cu dorința de a inova, pentru a-i da șansa fiecăruia să se vindece. Toată echipa medicală a dat dovadă de grijă și a arătat, în diferite situații, că își dorește ca pacientul să fie cât mai bine îngrijit”, își amintește pacienta.

După operația, Raluca a început un program de recuperare medicală, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Acum pacienta poate să stea în picioare mai mult, să parcurgă distanțe din ce în ce mai mari și a revenit la multe dintre activitățile zilnice pe care le desfășura înainte de accident.

Intervențiile neurochirurgicale sunt efectuate la Spitalul Clinic SANADOR în condiții de maximă siguranță, de medici neurochirurgi foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență în tratamentul afecțiunilor neurochirurgicale. La reușita intervențiilor contribuie și echipamentele de ultimă generație de la Spitalul Clinic SANADOR, precum microscopul operator Zeiss Kinevo 900 și sistemul avansat de neuronavigație Medtronic, care fac ca operațiile să fie cât mai puțin invazive, iar pacienții să se recupereze rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net