Antibiotice naturale din bucătăria ta
Oamenii din întreaga lume devin din ce în ce mai conștienți de propria lor sănătate. Tindem să devenim mai puțin receptivi și mai puțin încrezători în medicii noștri, atunci când sunt disponibile și liber accesibile date, cu privire la orice problemă.
Vrem să avem cât mai multă influență asupra sănătății noastre. Așadar, nu este surprinzător faptul că antibioticele naturale devin din ce în ce mai populare.
Informarea cu privire la antibioticele naturale pentru oameni este esențială pentru tratarea unor infecții ușoare. Chiar dacă intenționezi să utilizezi tratamente antibacteriene derivate din alimente, trebuie, totuși, să consulți medicul înainte de asta. Continuă să citești pentru a descoperi cinci antibiotice comune pe care le poți încerca acasă.
1. Usturoi
Usturoiul este cel mai cunoscut și mai puternic antibiotic natural disponibil. Timp de secole, a fost folosit în diferite civilizații din întreaga lume pentru a combate viruși și bacterii, și pentru a menține imunitatea și sănătatea. Usturoiul își datorează reputația excelentă alicinei, o substanță antibacteriană din bulb.
Problema cu usturoiul este ca trebuie sa îl consumi crud și în cantități mari pentru a beneficia de el. Știind că are un gust și un miros puternic, poate nu sună chiar atrăgător. Vestea bună este că extractele de usturoi sunt acum accesibile sub formă de pastile, ceea ce le face mai ușor și mai sigur de utilizat.
2. Miere
Mierea este unul dintre cele mai vechi antibiotice cunoscute, datând din antichitate. Mierea a fost folosită pe scară largă de egipteni ca un antibacterian natural și un protector al pielii.
Aplică miere direct pe rană sau pe regiunea afectată pentru a o utiliza ca antibiotic. Mierea poate ajuta la distrugerea bacteriilor, contribuind și la procesul de vindecare. Mierea poate fi utilizată și intern pentru a ajuta la terapia infecțiilor.
Pentru un tratament calmant, consumă pur și simplu o lingură întreagă sau adaugă miere într-o ceașcă caldă de ceai de plante. Săptămâna aceasta, poți găsi aici cea mai bună ofertă la miere. Răsfoiește catalogul și descoperă alege cele mai bune oferte pentru tine!
În general, mierea este sigură de aplicat pe piele sau de ingerată, deși nu ar trebui să fie dată niciodată unui copil sub vârsta de un an. În schimb, discută cu medicul care ar fi cea mai potrivită alternativă.
3. Ghimbir
Includerea ghimbirului în dieta ta este o altă metodă fantastică de a primi antibiotice naturale din alimente. Este unul dintre cele mai cunoscute alimente folosite pentru combaterea virușilor și pentru a ajuta digestia în diferite culturi, similar usturoiului.
Multe substanțe chimice bioactive și metaboliți, cum ar fi gingerolul și shogaolul, pot fi găsite în rădăcinile de ghimbir. De asemenea, se crede că este un puternic agent antivomitiv și un posibil ajutor în prevenirea cancerului de colon.
Ghimbirul este o legumă care poate fi consumată crudă. Este disponibil și sub formă de pudră, care poate fi folosită pentru a face băuturi calde sau reci. și pentru a presăra în salate, smoothie-uri, supe și alte feluri de mâncare.
4. Scorţişoară
Scorțișoara este poate cel mai prietenos aliment de pe lista noastră. Există destul de puțini oameni care să nu savureze o bucată de scorțișoară într-o băutură fierbinte sau ca parte din produsele delicioase de patiserie. Și mai puțini oameni își dau seama, însă, cât de eficient este în combaterea inflamațiilor, a bolilor gastrointestinale, a infecțiilor urinare și chiar a acneei.
Cele trei substanțe chimice semnificative responsabile pentru valoarea ridicată a scorțișoarei sunt cinamaldehida, acetatul de cinamil și alcoolul cinamil. Uleiul său esențial, precum și forma sa de pulbere, pot fi folosite pentru a trata infecțiile.
5. Ardei iute
Regele ierburilor terapeutice, ardeiul cayenne, este ultimul, dar nu cel din urmă, pe această listă. În general, ardeiul iute este recunoscut ca fiind antibacterian. Aceasta este explicația cea mai convingătoare pentru popularitatea sa enormă în multe culturi rurale. Nu numai că ajută la combaterea germenilor și virușilor, ci ajută și la conservarea alimentelor.
Mulți oameni nu îl consumă din diverse motive, însă cei care o fac (mai ales în mod regulat) pot atesta că au un sistem imunitar mai puternic, o digestie mai bună și un metabolism mai rapid.
Chiar dacă este unul dintre cele mai răspândite antibiotice naturale de pe această listă, trebuie consumat cu atenție. Este mai bine să fie consumat ca parte a unei mese, decât gol. Poți începe cu o cantitate modestă și să urmărești cum reacționează stomacul tău. Poți dezvolta toleranță în timp, dar asta nu înseamnă că ar trebui să forțezi lucrurile.
Faptul că aceste antibiotice naturale sunt comestibile și disponibile pe scară largă, nu exclude posibilitatea apariției unor efecte adverse, dacă sunt consumate în cantități mari sau fără informare. Asigură-te că discuți cu medicului despre interesul tău pentru antibioticele naturale.
Aceștia te pot ajuta să explorezi alternative și să cântărești beneficiile și pericolele fiecărui regim. Acest lucru este valabil mai ales dacă consumi și alte medicamente pe bază de rețetă, sau dacă ai probleme de sănătate fizică sau mintală, cum ar fi hipertensiune arterială sau anxietate.