Avantajele unui credit nebancar

Ultima actualizare:

În unele momente ale vieții, un credit poate reprezenta o soluție practică pentru rezolvarea unor probleme urgente sau a unor situații neplăcute, care te iau prin surprindere. Pe piața nebancară poți găsi o serie de oferte avantajoase. Dacă analizezi cu atenție costurile și compari mai multe împrumuturi nebancare poți găsi cu ușurință un împrumut rentabil.

image

Un credit urgent reprezintă un împrumut pe care îl poți obține de la instituțiile financiare nebancare (IFN). Majoritatea acordă credite de maximum 2.000 sau 4.000 de lei. Totuși, piața autohtonă nu duce lipsă nici de oferte mai generoase. Astfel, anumite instituții nebancare te pot credita chiar și cu până la 20.000 de lei.

Fiecare IFN are propria politică privind rambursarea. Tocmai de aceea, este indicat să te informezi din start, întrucât unii creditori îți permit să-ți plătești datoria în câteva săptămâni, în timp ce alții prelungesc perioada până la un an sau doi. Dobânda este fixă, astfel că vei plăti rate fixe până la ultima scadență.

Proces de acordare simplu

Acordarea unui credit urgent nu presupune niciun drum până la sediul vreunui IFN, ci totul se desfășoară online. Este suficient să intri pe site-ul instituției creditoare și să completezi o cerere de credit, selectând suma pe care vrei să o primești și perioada de rambursare potrivită. Ține cont de faptul că va trebui să transmiți și o fotografie a buletinului. Unii creditori îți pot cere și o dovadă a veniturilor încasate, astfel că ar fi bine să ai la îndemână un extras bancar sau o adeverință de venit. Acest lucru se aplică, de regulă, în situația în care veniturile tale nu sunt înregistrate la ANAF.

Condiții foarte simple

Spre deosebire de bănci, IFN-urile stabilesc condiții de eligibilitate mult mai lejere. Astfel, pentru a avea șanse să obții resursele financiare de care ai nevoie trebuie, în primul rând, să ai peste 18 ani. Este important să ai un venit stabil, însă nu este musai să fie peste nivelul salariului minim pe economie. De exemplu, anumite IFN-uri te acceptă în rândul clienților dacă încasezi cel puțin 300 de lei/lună. Mai mult, poți aplica pentru un credit nebancar și dacă obții venituri din alte surse, precum chirii sau contracte de drepturi de autor.

În timp ce băncile pun preț pe existența unui istoric pozitiv de plată, IFN-urile sunt dispuse să-ți ofere un credit urgent chiar și dacă figurezi pe lista neagră a Biroului de Credit. Însă, te poți aștepta la o verificare mai atentă a situației financiare.

Acces instant la bani

Dacă iei în considerare accesarea unui credit nebancar, trebuie să știi că procesul de aprobare este unul foarte rapid. Unele IFN-uri dau undă verde cererii de creditare pe loc. În alte cazuri, poți aștepta până la 2-3 ore până primești un răspuns. Mai apoi, împrumutul îți va fi transferat în contul bancar. În cazul în care nu deții unul, nu trebuie să îți faci griji. Poți apela la serviciile unor IFN-uri care sunt dispuse să îți ofere creditul în numerar, la domiciliu.

Creditare chiar și în weekenduri

Un alt avantaj important al unui credit urgent de la IFN este acela că poate fi obținut chiar și în zile de weekend. Concret, unele instituții financiare nebancare își desfășoară activitatea inclusiv sâmbăta, duminica și în zile de sărbătoare legală. În astfel de perioade poți găsi și anumite sucursale bancare deschise, în special în marile centre comerciale, însă pe lista operațiunilor financiare desfășurate nu se află și acordarea creditelor.

Cum identifici un credit rentabil

Dacă te gândești să soliciți un credit online urgent, primul pas pe care ar trebui să-l faci, înainte de a lua decizia finală, este acela de a analiza mai multe oferte din portofoliile IFN-urilor. Alocă suficient timp pentru a le compara, ținând cont de costuri. Un credit avantajos vine la pachet cu o rată a dobânzii mai mică, o valoare redusă a Dobânzii Anuale Efective (costul total al împrumutului) și cu puține comisioane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net