Buon giorno! Ce știi despre oțetul balsamic italian? Tainele condimentului, dezvăluite aici

otet balsamic italian jpeg

Ah, ce gust intens… Aceto balsamico îi este numele de baștină. În română, este cunoscut ca oțet balsamic italian. Iată care-i sunt secretele.

Să începem de la început, prezentându-ți totul despre otet balsamic italian în ordine cronologică. Povestea pornește de la un strugure, însă nu este oricare - este vorba de strugurii Trebbiano, Lambrusco și Malbec. Aceștia sunt fierți, iar mai apoi este obținut mustul. Mirosul îmbietor te duce cu gândul la serile relaxante de vară, însă procesul duce către alt rezultat, în cazul nostru. Mustul este transferat în butoaie pentru a se transforma în oțet.

După minim 12 ani, oțetul se evaporă și ajunge la consistența siropoasă pe care o cunoaștem cu toții, fiind astfel un produs considerat premium tocmai datorită procesului îndelungat de producție. Știai că poate fi lăsat să se evapore timp de mai multe decenii?

Cu ce este mai special oțetul balsamic italian?

Este vizibil cu ochiul liber faptul că acest oțet are o altă culoare. Este întunecat, având o culoare neagră sau maronie. Cu cât este mai vechi, cu atât este mai închis la culoare.

Față de oțetul convențional, cel balsamic are un gust mai complex și echilibrat, mai puțin acru. În funcție de butoiul în care a îmbătrânit, poate căpăta diferite nuanțe lemnoase. În plus, datorită faptului că este atât de intens, are o aromă persistentă. Cât despre textură, putem să-l comparăm mai degrabă cu un sirop, având o viscozitate aparte, specifică lui.

Cum se folosește oțetul balsamic?

Spre deosebire de oțetul convențional, care poate avea o aromă prea intensă pentru majoritatea mâncărurilor, oțetul balsamic are o aromă atât de unică, încât este folosit și în deserturi. Așadar, acestea sunt câteva modalități prin care ai putea folosi oțetul balsamic:

●       Salate (probabil una dintre cele mai populare întrebuințări)

●       Marinatul cărnii sau glazuri și sosuri pentru carne, dar și pește

●       Legume - o opțiune populară pentru simplitate ar fi legumele coapte sau la grătar, stropite cu oțet balsamic și sare/piper peste

●       Deserturi. În acest caz, trebuie folosit cu grijă. Poate fi folosit la fructele coapte, înghețată sau panna cotta.

Beneficiile oțetului balsamic

Cu siguranță este atât de îndrăgit în întreaga lume nu doar pentru gustul său aparte, ci și pentru beneficiile sale. Așadar, acestea ar fi câteva din beneficiile sale:

●       Este bogat în antioxidanți

●       Are proprietăți antimicrobiene

●       Ajută la digestie

●       Scade colesterolul și tensiunea arterială.

Cum poți alege oțetul balsamic? Care este cel autentic?

Știai că există fake-uri și în cazul oțetului balsamic? Precum uleiul de măsline, există unele cazuri în care aceste produse gourmet au fost contrafăcute. Ce e de făcut? Este simplu - tot ce trebuie să faci este să verifici eticheta și vei face diferența! Doar producătorii autorizați vor avea termeni precum ABT, DOP sau IGP. Totuși, vei găsi și oțet balsamic simplu - deși este nu este un produs tradițional, poate fi potrivit pentru gătit, însă nu va avea profunzimea oțetului autentic.

Așadar, acum că știi toate astea, comandă acum o nouă sticlă de oțet balsamic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 3 august webp
prazoki1 jpg
bob tunsoare jpg
1 piftie de curcan jpg jpeg
Tottenham Hotspur v AZ   UEFA Europa League 202425 League Phase MD3 (1) (1) jpg
horoscop decembrie logo jpg
image png
sarmale freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net