Care sunt cele mai comune intervenții medicale, pe care nici vedetele nu le pot evita

Ultima actualizare:

Este un lucru binecunoscut că, pentru a avea cea mai spectaculoasă apariție pe covorul roșu sau pur și simplu pentru a lupta mai eficient contra semnelor îmbătrânirii, multe staruri apelează la operații estetice. Acest domeniu al chirurgiei este în plin avânt la Hollywood, pentru că, în general, imaginea multor vedete nu este un fapt care poate fi lăsat la voia întâmplării. 

image

Blefaroplastie, rinoplastie, injecții cu botox ori acid hialuronic, remodelare corporală, sâni măriți ori micșorați - lista intervențiilor la care se supun voluntar unele staruri pentru a avea un look fabulos este destul de lungă.  

Există, însă, cazuri în care ajung sub bisturiul chirurgului, de nevoie. De exemplu, actrițele Angelina Jolie și Christina Applegate au suferit mastectomii duble după ce au fost diagnosticate cu cancer mamar. Iar Robert de Niro a scăpat de un cancer la prostată după o intervenție chirurgicală și un tratament eficient. Iată mai jos care sunt unele dintre cele mai comune intervenții chirurgicale, pe care nici personalitățile lumii nu le pot evita. 

Operația de cataractă 

Recent, papa Francisc a fost operat de cataractă. Nimic surprinzător, având în vedere vârsta suveranului pontif, de 85 de ani. Și nimic excepțional, pentru că tratamentul cataractei este, în prezent, una dintre cele mai comune intervenții chirurgicale în lume. Numai în Uniunea Europeană, în 2017, au fost operate 4,7 milioane de persoane, potrivit unui raport Eurostat.  

Intervenția chirurgicală este singura metodă cunoscută în prezent de tratare a cataractei, o afecțiune oftalmologică caracterizată de scăderea progresivă a acuității vizuale din cauza pierderii transparenței cristalinului. Acesta este înlocuit în timpul intervenției cu un cristalin artificial. Operația, care este considerată în prezent de rutină, se efectuează fără internare, durează 7-10 minute, sub anestezie locală. Șansele de reușită sunt de peste 95%. 

Intervențiile oro-maxilo-faciale 

Multe vedete au apelat la proceduri de cosmetizare a danturii, pentru a se conforma unor standarde de frumusețe de la Hollywood. Albirea dinților și aplicarea de fațete dentare se numără printre cele mai frecvente proceduri estetice din acest domeniu. Celine Dion, Miley Cyrus, Nicole Kidman, Blake Lively, Gwen Stefani sunt doar câteva dintre starurile care și-au ameliorat astfel zâmbetul.  

Însă vedetele nu apelează doar la proceduri estetice atunci când au probleme cu dinții. Extracția dentară este una dintre cele mai frecvente proceduri chirurgicale din stomatologie și se efectuează când un dinte este cariat și nu mai poate fi salvat. Pacientul ajuns la o clinica stomatologica Bucuresti va fi supus acestei intervenții după o anesteziere în prealabil. Molarii de minte sunt o altă cauză frecventă de extracție sub anestezie, de obicei pentru că nu au suficient spațiu pentru a erupe. Și în caz de obturatie de canal, deși a devenit o procedură simplă în ultimii ani, se poate face anestezie. Este o intervenție care permite salvarea unui dinte afectat de carie, care, după curățare, va fi plombat. Tot o procedură chirurgicală frecventă este implantul dentar. Aceasta este singura soluție de tratament care înlocuiește dinți lipsă, redând aproape total funcționalitatea și estetica naturală a acestora.  

Biopsia mamară 

De-a lungul timpului, numeroase staruri și-au făcut publică lupta cu cancerul mamar: Kylie Minogue, Cynthia Nixon, Anastacia, Sheryl Crow, Olivia Newton-John, Jane Fonda, Shannen Doherty, Brigitte Bardot. Unele au reușit să scape de boală doar cu chimioterapie, altele au ajuns la soluția radicală, dublă mastectomie și reconstrucție mamară, așa cum a fost cazul Angelinei Jolie. Toate, însă, au făcut inițial biopsie mamară.  

Biopsia este un test de diagnosticare ce implică îndepărtarea unui fragment de țesut sau a unor celule mamare, pentru examinare la microscop. Aceeași procedură este, de asemenea, utilizată pentru îndepărtarea țesutului mamar anormal. O biopsie poate fi efectuată folosind un ac gol cu care se extrage țesut sau, în cazul unui nodul, acesta poate fi îndepărtat parțial sau complet pentru examinare și/sau tratament. Aceasta este singura procedură de diagnostic ce poate indica cu precizie dacă țesutul respectiv este malign, respectiv afectat de cancer sau nu. 

Apendicectomia, endarterectomia carotidiană, operația cezariană, amigdalectomia, operațiile la nivelul coloanei vertebrale, cele de bypass coronarian, dilatarea și chiuretajul, hemoroidectomia, histerectomia și mastectomia se mai numără printre cele mai frecvente intervenții chirurgicale efectuate la nivel mondial.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Manichiura jpg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image png
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net