Ce a descoperit un bărbat după o banală ecografie abdominală
Verificarea periodică a stării de sănătate nu trebuie neglijată, deoarece descoperirea din timp a unor afecțiuni severe crește șansele de vindecare, iar tratamentele sunt mai puțin agresive. În acest fel, pacienții se pot bucura de o mai bună calitate a vieții și se pot întoarce în scurt timp la activitățile zilnice.

Florin locuiește de mult timp în străinătate și s-a întors pentru un timp în România, perioadă în care a decis să facă și câteva investigații medicale. Rezultatele aveau să îl ia prin surprindere. În urma unei ecografii abdominale, medicul i-a spus că are o tumoră la rinichiul stâng. Îngrijorat, bărbatul s-a programat pentru un consult de specialitate, la Dr. Cosmin Bălșanu, medic specialist urologie la Centrul Oncologic SANADOR.
După mai multe investigații care au confirmat diagnosticul de cancer renal, Dr. Cosmin Bălșanu i-a recomandat pacientului un tratament chirurgical. Florin s-a programat la Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie, coordonatorul pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR, care i-a indicat o intervenție minim invazivă de nefrectomie radicală stângă. Operația implică îndepărtarea în totalitate a rinichiului afectat.
În cazul lui Florin, această procedură de chirurgie urologică a fost efectuată robotic, minim invaziv, de Conf. Dr. Constantin Gîngu. Deși a fost o intervenție complexă, pacientul necesitând atât îndepărtarea rinichiului stâng, cât și excizia ganglionilor limfatici din vecinătate, totul a decurs fără probleme, iar operația s-a finalizat cu succes.
Fiind o intervenție minim invazivă, cu incizii de mici dimensiuni, pacientul s-a recuperat repede, iar după șase zile de la operație a primit permisiunea de a se externa. În prezent, Florin se simte foarte bine, respectă întocmai recomandările medicale, iar ultimul control a arătat o evoluție favorabilă a stării de sănătate.
La SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice, inclusiv cancer renal, au acces la consultații de specialitate, analize de laborator și investigații imagistice performante, precum ecografie abdominală, cistoscopie, urografie sau uro-CT, pentru stabilirea corectă a diagnosticului și a tratamentului corespunzător.
Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, operațiile sunt efectuate în condiții de maximă siguranță, într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.
În funcție de caz, intervențiile de chirurgie urologică sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR atât clasic, deschis, cât și minim invaziv – laparoscopic sau prin chirurgie robotică, cu ajutorul sistemului chirurgical robotic da Vinci Xi. Datorită dotărilor de ultimă generație și a experienței îndelungate a echipelor medicale, la Spitalul Clinic SANADOR sunt tratate cu succes chiar și cele mai complexe cazuri, cu rezultate remarcabile pe termen lung.