Ce boli pot transmite căpușele și cum te protejezi de acestea?

Odihna în natură este o șansă excelentă să te deconectezi și să te relaxezi după zilele de muncă. Unii se odihnesc la pescuit sau la vânătoare, alții în drumeții după ciuperci și fructe de pădure, iar pentru unii nu este nevoie de nimic altceva decât de un picnic în aer liber alături de cei dragi.

Poză de Matheus Bertelli pe pexels.com
Poză de Matheus Bertelli pe pexels.com

Dar ce poate strica vacanța în natură, peisajele pitorești, serile petrecute în companie plăcută lângă focul de tabără? Probabil, doar insectele enervante. Țânțarii, căpușele, viespile și alte insecte – nu sunt doar neplăcute, ci și periculoase, deoarece pot fi purtătoare de boli.

Află de ce insecte este mai bine să te păzești și cum o faci în cele ce urmează

Drumețiile în natură sunt un mod excelent de a petrece timpul cu familia și prietenii, iar insectele pot deveni o problemă care îți poate afecta sănătatea. Ce insecte pot reprezenta o amenințare în timpul drumețiilor? Cum te păzești de ele?

Cel mai des întâlnit oaspete nedorit este țânțarul

Țânțarii nu doar că înțeapă și provoacă mâncărime, dar pot transmite și diverse boli. Pentru a te proteja de țânțari, poți folosi un repelent sau spray contra țânțarilor, poți purta haine cu mâneci lungi și pantaloni lungi, precum și instala plase pe ferestrele și ușile cortului.

Al doilea oaspete nepoftit - căpușa

Căpușele pot transmite bacterii care provoacă boala Lyme și alte infecții. Pentru a te proteja de căpușe, poartă haine care acoperă cea mai mare parte a corpului și încălțăminte care acoperă picioarele. 

Folosește spray pentru căpușe de la Auchan și verifică-ți corpul și hainele pentru a le detecta în timp util.

Al treilea inamic - furnica

Furnicile pot fi periculoase dacă atacă în număr mare. Dar furnicile pot fi și utile, de exemplu, pentru protecția împotriva altor insecte. Pentru a evita atacurile furnicilor, asigură-te că tabăra ta nu se află pe traseul lor și îndepărtează toate dulciurile și mâncarea din cort.

Dușman periculos – viespea

Acestea pot provoca înțepături dureroase care declanșează reacții alergice. Pentru a te proteja de viespi, poartă haine închise, evită culorile stridente și mirosurile dulci și nu le deranja. Poți folosi un spray contra viespilor, pentru o protecție maximă.

Cum alegi locul potrivit pentru campare?

În același timp, este necesar să alegi corect locul pentru organizarea taberei. Muștele mici și țânțarii preferă să se stabilească în apropierea apelor stătătoare, viespile sunt atrase de copacii uscați, iar căpușele se ascund în iarba înaltă.

 Turiștii experimentați știu: cel mai bine este să montezi cortul pe înălțimi, care sunt bine ventilate de vânt. Despre faptul că un cort de vară de calitate trebuie să fie echipat cu un o plasă, deja știi. 

O soluție excelentă este și achiziționarea unui acoperiș care să te protejeze de insectele enervante în timpul picnicurilor. În cazul în care călătorești cu un copil, asigură-te că acoperi căruciorul sau pătuțul cu o plasă anti insecte. 

În orice călătorie, chiar și dacă este o drumeție scurtă, nu uita să iei cu tine un repelent împotriva insectelor!

Într-un final, ține cont de faptul că cea mai bună protecție împotriva insectelor este prevenția. Evită drumețiile în perioadele în care numărul insectelor este maxim și nu lăsa mâncare și gunoi la vedere. Urmează aceste sfaturi și te vei bucura de drumețiile tale în natură fără grija insectelor!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net