Ce poți face atunci când kilogramele în plus îți afectează sănătatea?

Ultima actualizare:

Kilogramele în plus sunt o adevărată provocare, pentru că pot avea consecințe serioase asupra stării de sănătate. Obezitatea este una dintre bolile lumii moderne, stilul de viață și obiceiurile alimentare nesănătoase contribuind semnificativ la apariția acestei afecțiuni. În timp, excesul ponderal poate duce la complicații severe, care pot pune chiar și viața în pericol. Astfel, obezitatea este un factor de risc important pentru infarct miocardic acut, accident vascular cerebral și diabet zaharat.

image

Din fericire, există metode eficiente pentru scăderea în greutate, de la modificarea stilului de viață și adoptarea unei diete adecvate fiecărui pacient în parte, până la tratament chirurgical. Chirurgia obezității sau chirurgia bariatrică este recomandată atunci când alte metode nu au dat rezultatele așteptate, iar obezitatea pune în pericol viața pacientului.

Exisă mai multe tehnici de chirurgie bariatrică (bypass gastric, gastric sleeve sau „micșorarea stomacului”, balon endogastric, inel gastric, plicatură gastrică, diversie biliopancreatică), cea mai potrivită procedură pentru fiecare pacient în parte fiind stabilită de echipa multidisciplinară cu experiență în acest tip de chirurgie. Însă, decizia finală aparține pacientului, după ce medicul i-a oferit toate informațiile necesare cu privire la opțiunile de tratament existente și ce implică acestea.

Intervențiile de chirurgie bariatrică urmăresc modificarea anatomiei aparatului digestiv, pentru a limita cantitatea de alimente care poate fi consumată și pentru a reduce absorbția nutrienților. Astfel, pacientul va obține o scădere ponderală controlată, iar riscul de complicații va fi semnificativ redus. În urma acestor proceduri chirurgicale, pacientul poate ajunge la o greutate normală, redevine activ și se poate bucura din nou de o bună calitate a vieții.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la toate procedurile de chirurgie bariatrică disponibile, realizate minim invaziv, atât laparascopic, cât și robotic, în funcție de indicația medicală stabilită. Echipa de chirurgie a obezității este formată din medici foarte bine pregătiți și cu o bogată experiență operatorie. Intervențiile chirurgicale sunt realizate într-un bloc operator modern, în condiții de maximă siguranță, cu echipamente ultraperformante. Operațiile robotice sunt efectuate cu ajutorul celui mai avansat robot chirurgical existent în prezent în lume, prin tehnologia pe care o utilizează, da Vinci Xi.

Pentru reușita intervențiilor de chirurgie bariatrică, pacienții beneficiază la Spitalul Clinic SANADOR de un management integrat al cazurilor. Aceștia parcurg un program de consiliere și evaluare preoperatorie, iar pentru evaluarea scăderii în greutate și pentru menținerea acesteia pe termen lung, pacienții au acces și la un program multidisciplinar de urmărire postoperatorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net