Cinci mituri despre acnee

Acneea este o afecțiune inflamatorie comună care provoacă leziuni, mai ales pe față, frunte, piept, umeri și partea superioară a spatelui. 

image

Sunt mulți factori care pot determina apariția unor erupții acneice: genetica, mediul înconjurător, produsele de îngrijire, anumite medicamente și unele probleme de sănătate. Stilul de viață poate juca, de asemenea, un rol important în exacerbarea simptomelor acestei afecțiuni. 

Pielea conține milioane de pori, iar mulți dintre ei nu sunt vizibili pentru ochiul uman. Fiecare por conține un folicul de păr și glande sebacee, care produc uleiul natural al corpului numit sebum. 

Sebumul, celulele moarte și bacteriile pot astupa porii, ceea ce duce la apariția unor erupții acneice. Sebumul ajută la menținerea pielii hidratate și sănătoase, însă nivelul acestui ulei natural diferă de la o persoană la alta. 

Persoanele care au glande sebacee hiperactive (care produc sebum în exces) au un ten strălucitor și pori obturați, motiv pentru care sunt mai predispuse la a suferi de anumite boli ale pielii, precum acneea. Pielea grasa este rezultatul supraproducției de sebum. 

Porii care eliberează sebum sunt în număr mai mare la nivelul feței. Cei care eliberează o cantitate mai mare de uleiuri naturale poartă denumirea de pori dilatati

O rutină corectă de îngrijire a pielii și un stil de viață sănătos contribuie la prevenirea erupțiilor acneice. Tratamentul acneei depinde de severitatea acestei boli de piele. Acesta poate fi medicamentos sau dermatocosmetic. 

Așadar, sunt mai mulți factori declanșatori ai acneei, dar și numeroase modalități de prevenție și tratament. În jurul acestora au apărut, de-a lungul timpului, numeroase mituri. 

Acneea apare doar în rândul adolescenților 

Deși este mai frecventă în rândul adolescenților, acneea poate apărea la orice vârstă. Statisticile spun că aproximativ 80% dintre oameni vor avea, la un moment dat în viață, o erupție acneică. 

Acneea apare când au loc schimbări hormonale. Anumiți hormoni provoacă o creștere a nivelului sebumului, precum și a celulelor pielii. Acești factori pot duce la dezvoltarea acneei. 

În cazul celor mai mulți oameni, acneea debutează în timpul pubertății, dar poate continua pe tot parcursul vârstei adulte. Unele persoane au acnee cu debut tardiv, respectiv acnee care începe după vârsta de 25 de ani. 

Tratamentul acneei la adolescenți și la adulți variază în funcție de severitate, de aceea este important un consult dermatologic, în momentul în care apar primele simptome. 

Consumul de ciocolată provoacă acnee 

Cele mai multe cercetări nu au arătat nicio legătură între consumul de ciocolată sau produse care conțin cacao și dezvoltarea acneei. 

Nu există dovezi că boabele de cacao, din care se face ciocolata, provoacă erupții acneice. Și, în timp ce unii indică zahărul (care se numără printre ingredientele ciocolatei) ca fiind responsabil de apariția coșurilor, nici dovezile în acest sens nu sunt susținute. 

Spălarea frecventă a feței previne erupțiile acneice 

Cu cât te speli mai des pe față, cu atât vei avea mai puține coșuri - acesta este un alt mit legat de acnee. Cu toate că spălarea feței ajută la îndepărtarea murdăriei, curățarea prea tes a tenului poate cauza uscăciune și iritație, provocând mai multe erupții acneice. 

Rutina de îngrijire a pielii este foarte importantă. Specialiștii recomandă respectarea principalelor etape de îngrijire atât dimineața, cât și seara, respectiv spălarea și hidratarea pielii. Curățarea feței de mai mult de două ori pe zi poate îndepărta uleiurile naturale, de care pielea are nevoie pentru a se menține hidratată. 

Machiajul provoacă erupții acneice 

Un alt mit despre acnee este că machiajul este responsabil de apariția coșurilor. De fapt, dacă sunt folosite produse de make-up adecvate tipului de piele, nu ar trebui să apară erupții acneice. În plus, unele produse conțin ingrediente care ajută la combaterea acneei, precum acidul salicilic. 

Însă, persoanele care se machiază trebuie să acorde o atenție deosebită curățării feței. Seara, înainte de culcare, este necesară demachierea și spălarea feței cu produse blânde, care nu provoacă alergii. 

Acneea se vindecă mai repede când sunt folosite scrub-uri 

Folosirea unor produse de curățare dure poate agrava simptomele acneei. Pielea fragilizată deja din cauza erupțiilor acneice va avea de suferit când va fi folosit un scrub. 

Specialiștii recomandă, în schimb, spălarea feței de două ori pe zi cu un produs blând, fără parfum. Totodată, este indicată clătirea feței cu apă caldă, nicidecum fierbinte. 

Așadar, acneea afectează majoritatea oamenilor, la un moment dat în viață, inclusiv la vârsta adultă. Este important însă ca tratamentul acestei afecțiuni a pielii să fie realizat sub supravegherea unui specialist. Totodată, o bună rutină de îngrijire a tenului poate preveni apariția erupțiilor acneice. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net