Colțare de living și bucătărie: cum le alegem?
Colțarul de living a fost întotdeauna sinonim cu mobilierul pentru livinguri mari. Această canapea mobilează o cameră fără a fi nevoie de mobilier suplimentar sau de accesorii mari, însă nici cei cu spații mici nu trebuie neapărat să renunțe la această idee, mai ales că acum sunt mii de modele și de dimensiuni și forme pentru fiecare spațiu. Mai mult, în spațiile mici, aceste colțare living pot fi un aliat prețios în separarea încăperilor fără a fi nevoie de pereți despărțitori.
Forma lor tipică de L vă permite să bucurați de o seară în companie fără a vă îngrijora că nu aveți suficient spațiu pentru așeza oaspeții în timpul unui aperitiv. De asemenea, aceste colțare living sunt ideale pentru cei care au nevoie să se “afunde” din când în când într-o relaxare completă cu o carte în mână sau în fața serialului preferat. Pentru că aceste colțare din living vă permit să vă întindeți picioarele și să găsiți poziția perfectă.
Măsuri și dimensiuni pentru colțare living
Măsurile și dimensiunile unui colțar sunt cu siguranță influențate de numărul de locuri. Acesta, pe lângă stil, este un element care nu poate fi neglijat atunci când alegem canapeaua pentru casa noastră. Efectuarea măsurătorilor corecte este, de fapt, primul pas în alegerea unei canapele de calitate. În acest fel, colțarul se adaptează nevoilor noastre și putem folosi fiecare centimetru cu folos.
Pentru spațiile mai mici, canapelele cu două locuri sunt excelente, deoarece oferă confortul potrivit și nu ocupă prea mult spațiu, în timp ce ar fi cam goale în livingurile mari, unde soluția ideală ar putea fi, în schimb, alegerea unor colțare living cu 3 sau 4 locuri.
La unele modele, șezlongul (sau peninsula) este reversibil și se adaptează la orice schimbare de spațiu. Prin urmare, nu va fi nevoie să alegem doar o singură structură, iar dacă ne schimbăm locuința sau dorim să modificăm forma livingului, peninsula se va adapta în cel mai bun mod, pe stânga sau pe dreapta.
Majoritatea acestor colțare living sunt și extensibile, ceea ce le face ideale atunci când mai doriți un pat extra în casă, pentru musafirii care rămân peste noapte.
Pentru a lua corect măsurile camerei de zi și a evita greșelile în alegerea acestor colțare living, ne putem ajuta de bandă adezivă pentru a selecta zona care ne interesează. O altă variantă este să schițăm un plan al încăperii, astfel încât să ne fie de folos în aranjarea generală a mobilierului.
Și în bucătărie, lucrurile stau cam la fel, dacă vă uitați după colțare bucătărie. În bucătăriile noastre, colțarul devine adesea protagonistul spațiului, deoarece este o piesă de mobilier cu multe utilizări. Cu aceste colțare bucătărie se poate crea un mediu informal și prietenos, perfect pentru a petrece momente plăcute în compania familiei și a prietenilor. Colțarul de bucătărie este o soluție excelentă pentru a crea o zonă de luat masa informală, unde puteți servi mese sau gustări rapide, dar este utilă și ca spațiu de relaxare, unde vă puteți odihni sau citi o carte după ce ați pregătit prânzul sau cina. Aceste colțare bucătărie pot fi decorate cu perne, pături și alte accesorii pentru a le face și mai confortabile și mai primitoare.
Încă un subiect pe care dorim să-l includem în ghidul nostru pentru alegerea acestor canapele, fie că vorbim despre colțare living sau colțare bucătărie, se referă la materialul care le acoperă. Vă propunem două tipuri diferite de țesături pentru tapițeria canapelelor noastre: țesătură impermeabilă (mai ales pentru colțarul de bucătărie) și țesătură vintage din piele ecologică (pentru cel din living). O cameră mică și confortabilă necesită o tapițerie confortabilă din țesătură, în timp ce un decor elegant, chiar și într-o cameră mică, va merge cu piele. Aruncați o privire și la stilul colțarului și alegeți între un spătar casual sau un spătar cu pernă, de care depinde în principal nivelul de confort. Interesant este faptul că principala caracteristică a unei canapele confortabile constă în umplutura pernei, care vă permite să alegeți între pene, spumă sau fibre.