Cu ce să hrănești păsările iarna? Iată 5 sfaturi

Ultima actualizare:

Pe măsură ce iarna avansează și frigul devine mai intens, păsărilor devine mai dificil să găsească hrana. Mai presus de toate, vrăbiile și porumbeii se confruntă cu o lipsă de hrană, deoarece plantele se odihnesc în așteptarea primăverii și lipsește principala întreținere a acestor păsări. Dacă aveți o grădină sau o curte și doriți să îi ajutați, iata 5 sfaturi oferite de petspoint.

Cu ce să hrănești păsările iarna? Iată 5 sfaturi
Cu ce să hrănești păsările iarna? Iată 5 sfaturi

Există multe tipuri, forme și culori de hrănitori. Ceea ce contează este dimensiunea și locul în care este plasat. Păsările nu trebuie să intre în alimentator cu tot corpul, deoarece ar lăsa excremente pe hrană, facilitând transmiterea virușilor, bacteriilor și paraziților. Pasărea mică trebuie doar să-și introducă capul și ciocul pentru a lua hrana rămasă acolo pentru ea.

Ce alimente sa alegi pentru păsări si porumbei

Pe piata gasesti furaje specifice precum amestecuri de diverse seminte (unele specifice pentru pasari salbatice), hrana pentru insectivore. Alternativ, pot fi alese semințe oleaginoase, cum ar fi semințe de floarea soarelui, alune și arahide (nesărate), nuci tocate, nucă de cocos și nuci de pin decojite. Semințele de mei și fulgii de ovăz sunt, de asemenea, excelente. De asemenea, puteți adăuga bucăți de fructe proaspete (mere, curki, pere). De asemenea, sunt utile bilele de grasime gasite pe piata.

Ce alimente trebuie evitate

Pâinea trebuie evitată cu strictețe. Mulți nu știu că această hrană nu are nici un folos pentru păsări și, de fapt, este dăunătoare: firimiturile se umflă în stomac, făcându-le sete păsărilor și vor începe să caute apă peste tot, irosind energie. În plus, mai multe specii pot acumula firimituri în cultură, un „sac” natural situat la baza gâtului. În acest caz, pasărea ar putea chiar să se sufoce. Cel mai recomandat este sa achiziționati hrana porumbei din magazinele specializate și să evitați să le oferiți resturi alimentare.

Departe de pericole: câini, pisici și sticlă

Pentru a amenaja o hrănitoare pentru păsări sălbatice este important să cunoașteți zona în care doriți să o lăsați. Dacă în zonă sunt pisici și câini, va fi important să verificați dacă aceștia nu au acces la acesta, amintindu-vă în special că pentru a ține păsările în siguranță de feline nu este suficient să plasați hrănitorul sus.

Mai puțin imediată, poate, este regula care impune așezarea recipientului cu mâncarea departe de sticlă: pasărea s-ar putea încurca și se poate prăbuși în încercarea de a ajunge la reflexia hrănitorului, confundându-l cu cel real.

Apă în voie în apropierea alimentelor

Apa trebuie lăsată întotdeauna la dispoziție pentru păsări. Mai ales la primele ore ale dimineții, când se trezesc, ceea ce găsesc este înghețat din cauza temperaturilor nocturne. Prin urmare, este o idee bună să aibă un vas cu apă curată care să le permită să se scalde, să- și curețe penele și mai ales să bea atunci când nu găsesc. De fapt, după mese le este foarte ușor să simtă sete, iar căutarea apei le-ar putea lua multă energie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
zodii pixabay jpg
14 05 Click ro jpg
horoscop jpeg
cub horoscop 1 gif
image png
cub horoscop 2 gif
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net