Cum alegi cei mai buni roboți pentru tunsul gazonului tău

Ultima actualizare:

Toți cei care locuiesc la casă își doresc să aibă o curte frumoasă și îngrijită. De aceea, nu puțini sunt cei care optează pentru plantarea de gazon, deoarece îi oferă un aspect estetic plăcut, dar te îmbie și la relaxare și liniște.

image

Evident, acest aspect trebuie menținut așa cum trebuie, și prin urmare ai nevoie ca, printre toate acele operațiuni necesare în acest sens, să te preocupi și de tunderea gazonului. Lucrurile sunt mult mai simple acum și nici măcar nu va trebui să faci cine știe ce efort, pentru că există roboti pentru gazon de care te poți folosi.  

Nu îl confunda cu mașina de tuns iarba 

Încă de la început am vrut să facem această precizare, pentru că exista riscul să faci această confuzie. De fapt, există o diferență semnificativă între cele două echipamente.

Astfel, mașina de tuns iarba presupune că o persoană o va ghida prin locurile unde este nevoie de intervenția ei, în timp ce robotul de tuns iarba se descurcă singur. Dacă ai cumpărat acel model de aspiratoare care aspiră singure prin casă, trebuie să știi că asemănător stau lucrurile și cu acești roboți pentru tuns iarba.  

Avantajele și dezavantajele roboților de tuns iarba 

Evident, ca orice alt dispozitiv, există o serie de avantaje și dezavantaje ale utilizării acestor roboți, așa că ți le vom prezenta și noi.  

Puncte tari 

Primul, dar și cel mai important avantaj al acestui robot este că te scutește pe tine de treabă, așa că te poți ocupa de orice altceva în acest timp. El va circula pe pilot automat, și îți va menține un aspect frumos al gazonului tău. De asemenea, nivelul de zgomot este atât de redus încât aproape că nu îl vei auzi.

Știi cum se spune, dacă ai vrea, îl poți pune și noaptea la muncă, și vecinii nu vor fi deloc deranjați de zgomot. Și dacă dintotdeauna ai fost interesat de tot ceea ce ține de protejarea mediului înconjurător, atunci vei aprecia faptul că aceste dispozitive sunt mult mai eco-friendly decât clasicele mașini de tuns iarba. 

Dar ce părere ai dacă ți-am spune că există și roboti gazon fara fir, care sunt pur și simplu perfecțiunea întruchipată. H500E este modelul noii serii Navimow de la Segway și care este prevăzut cu sistemul EFLS, ceea ce îi permite să își determine poziția în grădină cu o precizie foarte ridicată, de până la 2 cm. La final, rezultatul va fi perfect, și nu vei regreta niciodată că ai optat pentru acest model.  

Puncte slabe 

Există și unele dezavantaje ale folosirii acestor roboți, dar sunt mulți care susțin că prețul – unul destul de ridicat, ar fi cel mai important dintre ele. Într-adevăr, este o investiție destul de scumpă, dar dacă ții la aspectul curții tale, vei înțelege rapid că este cea mai bună soluție pentru tine. Discută toate aceste aspecte cu specialiști în domeniu, de la magazinele online sau fizice de unde intenționezi să îți faci achiziția. Vei primi multe informații astfel încât să alegi acel robot de tuns gazonul care se potrivește cel mai bine cerințelor tale. De fapt, ale curții în care ai plantat gazonul.  

image

Când se tunde gazonul 

Am tot discutat despre roboții care te pot ajuta să tunzi mai ușor gazonul, dar cu toate acestea nu am atins un subiect important: când anume se impune tunderea peluzei tale. Specialiștii în domeniu sunt de părere că dacă înălțimea la care trebuie să ajungă firul de iarbă pentru a fi tuns ar trebui să fie cuprinsă între 3 și 5 cm în lunile mai – octombrie și 5 – 8 cm în restul lunilor. Atenție: atât la prima, cât și la ultima tundere din sezon, înălțimea ierbii ar trebui să fie ceva mai mare decât cea obișnuită.  

Gazonul nu se tunde niciodată când afară plouă 

Pentru cele mai bune și eficiente rezultate, este de la sine înțeles că tunderea peluzei nu se va face niciodată atunci când afară plouă, ci mereu pe vreme uscată. Dacă optezi pentru o mașină de tuns iarba, ai nevoie ca lamele ei să fie foarte bine ascuțite, pentru a rupe uniform firul de iarbă. Mult mai simplu este să folosești roboții de tuns gazonul, care te scutesc de multă muncă și rezultatele pe care le ai cu ei sunt net superioare.  

În primele două luni de primăvară, martie și aprilie, tunderea gazonului ar trebui să fie făcută măcar o dată pe lună. Recomandarea rămâne valabilă și în cazul ultimelor două luni de toamnă, octombrie și noiembrie. În schimb, începând cu luna mai și încheind cu septembrie, tunderea peluzei se va face o dată pe săptămână. În lunile de iarnă, tunderea gazonului nu este necesară.  

Ai grijă așa cum trebuie de peluza ta! 

Să ai o curte frumoasă și îngrijită nu este chiar atât de greu, mai ales că în prezent chiar ai la dispoziție multe produse pentru gazon care îți pot veni în ajutor. Ne referim aici la semințe de bună calitate, fertilizanți și, evident, la acei roboți de tuns iarba care ne fac munca mult mai rapidă și mai ușoară.

Important este să le alegi pe cele mai bune pentru situația ta, să respecți întocmai instrucțiunile lor de folosire sau aplicare și apoi totul este mult mai simplu. Visul tău de a avea o curte desprinsă parcă din revistele pe care le citești pe nerăsuflate este acum mult mai posibil să se transforme într-o frumoasă realitate! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net