Cum să alegeți ondulatorul de păr potrivit?

Ultima actualizare:

Doamnele și domnișoarele își doresc să fie mereu la modă, să arate bine, să exprime feminitate și să atragă toate privirile. Pe lângă o ținută bine calculată și asortată cu cele mai fabuloase accesorii, într-un look complet contează și coafura.

Pe piață există o gamă largă de ondulatoare păr / foto: emag.ro
Pe piață există o gamă largă de ondulatoare păr / foto: emag.ro

Nu toate doamnele au timp să meargă la coafor cu ocazia fiecărei ieșiri în oraș, însă asta nu înseamnă că nu vor vrea să își aranjeze părul. Pentru a face acest lucru, ele se folosesc de diferite ustensile de styling precum clasica pereche perie rotativă și uscător de păr, placa de îndreptare și ondulatorul de păr. Fiindcă un păr cu volum și bucle strălucitoare, texturate, a devenit din ce în ce mai popular, cea din urmă ustensilă este printre cele mai cumpărate de către doamne. Datorită evoluării tehnologiei, acum, pe piață, există o gamă largă de ondulatoare păr, gamă ce urmează să o detaliem mai pe îndelete în articolul de azi. Înainte de toate, trebuie totuși să vă mai menționăm și faptul că există două tipuri de ondulatoare: cel clasic, cu cilindru de dimensiune fixă și fără termostat, și cel modern, cu cilindri interschimbabili și temperatură reglabilă. Dacă nu aveți experiență în styling, cel clasic cu clapetă reprezintă un început bun. Însă, dacă știți deja cum să vă coafați și vă doriți un ondulator mai performant, în rândurile următoare vă vom prezenta tipurile de ondulatoare moderne, pentru a vă ajuta să alegeți.

Ondulator păr tip baghetă

Multe dintre ustensilele de styling moderne vin cu termostat special pentru reglarea temperaturii și ecran digital. Pe acest ecran veți putea vedea gradele de încălzire a cilindrilor și seta temperatura perfectă, astfel încât să evitați arderea firelor de păr. Ondulatoarele de tip baghetă au de asemenea și cilindri interschimbabili, de diferite dimensiuni, cum ar fi: între 32 și 25 mm pentru formarea unor bucle naturale, ușoare, între 25 și 20 mm pentru un păr ondulat și texturat, și între 20 și 9 mm pentru o coafură cu păr creț. În funcție de stilul de îmbrăcăminte pe care îl adoptați la diversele evenimente și ce fel de coafură vă avantajează cel mai bine, puteți alege dimensiunea perfectă a cilindrului. Astfel, veți avea o înfățișare de milioane. Totodată, din cauză că există risc de ardere când folosiți genul acesta de ustensile, majoritatea ondulatoarelor moderne vin la pachet cu o mănușă de protecție cadou. Pentru un look și mai natural și sănătos, vă recomandăm să folosiți produse speciale anti damaging pentru păr, înainte de stilizare. Iar, pentru o strălucire a buclelor ca în povești, vă recomandăm ceara sau uleiurile, după stilizare.

Ondulator păr tip clește

Ondulatorul de păr tip clește se încadrează și el în categoria ustensilelor de styling moderne. Asemănător la înfățișare cu placa de îndreptat, acesta dispune tot de niște cilindri ce se pot încălzi la temperatura dorită. Vine fie cu cilindri groși, pentru bucle naturale, ample, cu volum, sau cu cilindri subțiri, pentru bucle texturate. Pentru și mai mult volum, vă recomandăm să folosiți spray-uri speciale ce vă vor face părul să stea ca la coafor și vă vor fixa buclele.

Ondulator păr automat

Dacă vă doriți să nu depuneți atât de mult efort atunci când vă aranjați părul, ondulatorul automat este alegerea perfectă. Și acesta, precum modelele de mai sus, dispune de termostat și ecran digital pentru reglarea temperaturii, însă este singurul model motorizat. La ce ne referim când spunem acest lucru? La sistemul dedicat din aparat, ce trage părul și îl coafează de unul singur. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți șuvița de păr în camera cilindrică a aparatului și să așteptați terminarea ondulării automate. Puteți ajusta textura buclelor dumneavoastră în funcție de mărimea șuviței introduse, precum și de temperatura la care activează acesta.

Acum că ați aflat diferențele dintre tipurile de ondulatoare, trebuie să vă mai menționăm încă un criteriu de care să țineți cont: materialele din care sunt confecționate ustensilele. Cele mai potrivite materiale pentru firele de păr sensibile și care nu duc la ardere sunt ceramica și turmalina. Acestea oferă o strălucire naturală după coafare și acționează în favoarea sănătății părului, împiedică electrizarea și sunt delicate. Se încălzesc uniform și acționează controlat. De asemenea, un alt criteriu important este numărul accesoriilor venite în pachet cu ondulatorul. Puteți găsi ustensile cu până la 5 tipuri de capete cu dimensiuni și forme diferite, așa cum am amintit și mai sus, sau cu perii speciale pentru styling. Multe dintre ele oferă și setări pentru utilizarea pe părul ud, venind fie cu uscătoare de păr incluse în aparat, la cele profesionale, sau cu tehnologii dedicate, împotriva arderii părului. Ustensilele de coafare mai prezintă și încălzire pe bază de ioni, pentru o protecție sporită a firelor de păr, atât groase cât și subțiri. Gama de ondulatoare păr moderne este una variată și, pe această cale, vă sfătuim să răsfoiți și mediul online înainte de a face achiziția finală.

Dacă vă doriți să exprimați eleganță și feminitate la fiecare eveniment la care sunteți invitată, vă recomandăm utilizarea unui asemenea aparat de stilizare. Ondulatoarele folosite de acasă vă vor face viața mai ușoară și vă vor ajuta să creeați cele mai frumoase coafuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
image
actualitate.net
image
actualitate.net