Cum să aplici mascara corect pentru a avea un look natural și gene bine definite

Mascara este un element de bază în rutina de machiaj, deoarece îmbunătățește aspectul ochilor și definește mai bine genele. Descoperă mai jos cum să alegi cea mai potrivită mascara, cum să o aplici corect pentru a obține un aspect natural și ce greșeli să eviți atunci când folosești acest produs.

Sursa FOTO: Freepik
Sursa FOTO: Freepik

De ce să folosești zilnic mascara?

Importanta folosirii de mascara in rutina zilnica de înfrumusețare este una semnificativă, deoarece acest produs de machiaj ajută la îmbunătățirea aspectului general al chipului. Subliniază ochii, adaugă definiție genelor și te face să arăți mai șic. Să folosești mascara este o modalitate rapidă și fără efort de a-ți face ochii să iasă în evidență și de a-ți completa rutina de machiaj.

Cum să aplici corect mascara?

Există câțiva pași simpli, dar esențiali, pentru a aplica acest produs în mod corect, pentru un rezultat impecabil.

Curăță genele

Înainte de a aplica mascara, este esențial să ai genele curate. Îndepărtează orice urmă de machiaj sau impurități folosind un demachiant delicat, special conceput pentru ochi, sau apă micelară. Astfel te vei asigura că mascara aderă corect la gene, prevenind acumulările inestetice.

Ondulează-ți genele

Folosește un ondulator de gene, pentru a-ți deschide ochii și a crea un efect de lifting. Începe de la baza genelor și ține dispozitivul apăsat timp de câteva secunde. Apoi mută ondulatorul la mijlocul și la vârful genelor, repetând procesul. Folosește mișcări blânde, pentru a nu-ți deteriora genele.

Aplică rimel pe genele superioare și inferioare

Începe cu genele superioare, ține periuța la orizontală și așeaz-o la baza lor. Mișcă periuța în zigzag, urcând spre vârful genelor, pentru a distribui uniform produsul. Repetă acest proces după uscarea primului strat de mascara, până când obții volumul și lungimea dorite. Pentru genele inferioare, ține periuța vertical și folosește vârful acesteia, pentru a acoperi fiecare fir, pentru un aspect definit.

Piaptănă genele, pentru a preveni aglomerările de mascara inestetice

Poți utiliza în acest sens o periuță curată, pe care o poți cumpăra din magazinele de profil sau chiar una de la un rimel mai vechi, pe care ai spălat-o și uscat-o în prealabil. După ce ai aplicat mascara, piaptănă genele de la rădăcină la vârf cu o mișcare ușoară în zigzag. Astfel te vei asigura că elimini excesul, iar genele sunt bine definite și separate.

Cum să alegi rimelul potrivit?

Există o serie de aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi o nouă mascara:

● formula - optează pentru una care se potrivește aspectului dorit, fie că este vorba despre volum, alungire sau curbare. De asemenea, există pe piață mascara waterproof, ideală atunci când ai nevoie de un machiaj care să reziste foarte multe ore. Cum actioneaza o mascara waterproof? Aceasta este rezistentă la apă, deci potrivită pentru momentele când transpiri ori în condiții de umiditate crescută, de exemplu, când mergi la piscină, la plajă ori la sală. Trebuie să reții că rimelul rezistent la apă poate necesita un demachiant special formulat pentru produsele waterproof.

● periuța - poți alege diferite forme, pentru efecte dintre cele mai variate. Pentru gene cu aspect natural, alege o periuță cu peri mai scurți, care le va acoperi uniform, fără aglomerări inestetice.

● forma ochilor și tipul genelor - pentru ochii mici, un rimel cu efect de alungire poate ajuta la deschiderea lor. Dacă ai genele drepte, caută un rimel cu efect de curbare.

Ce greșeli să eviți când aplici mascara preferată?

Atunci când îți machiezi genele, pentru un efect impecabil și de durată, evită să faci următoarele greșeli:

● introducerea repetată a periuței în tubul de mascara - acest gest contribuie la uscarea mai rapidă a produsului, pentru că se introduce mai mult aer în tub. Învârte ușor periuța în interiorul tubului, pentru a colecta cantitatea dorită de produs.

● aplicarea prea multor straturi - acest gest duce la aglomerări inestetice și oferă ochilor un aspect lipsit de naturalețe. Aplică primul strat, lasă-l să se usuce, apoi al doilea, dacă este necesar.

● neglijarea genelor inferioare - aplicarea rimelului doar pe genele superioare poate crea un aspect dezechilibrat. Nu uita să aplici mascara și pe genele inferioare, pentru un aspect bine definit.

Aplicarea corectă a rimelului este o artă care îți poate spori frumusețea naturală. Cu sfaturile de mai sus, genele tale vor avea un aspect frumos definit, iar privirea ta va deveni mai intensă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net