Cum să devii mai ordonat fără a te chinui prea mult

Pete de cafea peste tot, haine aruncate și nesortate în funcție de criteriile „curat/murdar”, pastă de dinți pe faianța din baie, carduri și acte rătăcite în mai multe borsete și portofele: dacă acest scenariu îți este cunoscut, cu siguranță nu ești cea mai ordonată persoană.

image
Sursă foto: Pexels.com

Desigur, cu toate acestea, nu trebuie să ai o percepție negativă asupra propriei persoane. Conform oamenilor de știință ai Universității din Minnesota din Statele Unite ale Americii, a fi dezordonat este un semn inteligență nativă, precum și de creativitate la un grad ridicat și rapiditate în soluționarea problemelor. Chiar dacă ai toate aceste calități, însă vrei să faci o schimbare, ia-o treptat, fără a pune multă presiune pe tine.

Este destul de clar că nu vei reuși în câteva zile sau săptămâni  ceea ce nu ți-a ieșit în 20 sau 30 de ani pentru că e un proces de lungă durată, în care vei avea perioade în care vei vrea să renunți, în care trișezi și o iei de la capăt, un algoritm normal în cazul oricărei persoane.  Poți începe cu propriul birou, astfel încât vei avea certitudinea că deții controlul asupra unui colț de spațiu, după care colonizarea „noii ordini” se poate extinde la nivelul altei încăperi.

În acest articol, venim cu câteva recomandări pentru a te ajuta să devii mai ordonat, însă „cu blândețe”, fără a te chinui.

image
Sursă foto: Pexels.com

Destresare și cultivarea gândurilor pozitive

Probabil te-ai fi gândit că primul lucru pe care trebuie să îl faci este să înmoi mopul în apă curată, să pregătești lavete curate și detergenți și să te apuci de treabă. Nimic mai greșit! În acest fel, vei interioriza prima etapă a transformării ca pe un adevărat supliciu, iar toată minunea riscă să dureze doar trei zile.

Ai putea să demarezi procesul… începând cu câteva minute de mișcare prin parc, în aer liber, pe un fundal muzical motivațional. Și, pentru a nu te încurca în fire sau a le amesteca în borsetă printre cele ale altor gadgeturi, ai putea să-ți iei o pereche de casti wireless la care să asculți muzica preferată. Este important să ai un vibe pozitiv atunci când te apuci de treabă, să vină totul ca ceva firesc.

Renunțarea la obiecte inutile

Fără a-ți propune un stil minimalist, ai putea să începi prin a te descotorosi de acele lucruri cărora nu le mai găsești neapărat utilitatea. De exemplu, dacă nu ai mai purtat o haină în ultimul an, este puțin probabil că o vei îmbrăca în perioada imediat următoare. De asemenea, poți renunța la cărțile de care nu te-ai atins sau pe acre deja le-ai citit, mai ales dacă biblioteca ta este deja arhiplină și îți dorești să nu mai ai cărți pe fiecare masă și etajeră.

Totodată, aceeași observație este valabilă și în cazul veselei din bucătărie. Până la urmă, mai ales dacă nu ești pasionată de arta culinară, nu e nevoie să ai foarte multe ustensile sau cel puțin, dublate. De exemplu, nu ai nevoie de două răzătoare, cinci polonice, patru supiere și trei desfăcătoare de vin.

În concluzie, planifică această schimbare treptat, fiind recunoscător de fiecare progres făcut. Nu are rost să pui presiune inutilă pe tine și să-ți propui dintr-odată să modifici totul. Până la urmă, e un proces care necesită timp și răbdare.

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
image png
Katie Washbourne jpg
anca pandrea 1 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
image png
1 png
antibiotice naturale jpg