Cum s─â devii mai ordonat f─âr─â a te chinui prea mult

Pete de cafea peste tot, haine aruncate ╚Öi nesortate ├«n func╚Ťie de criteriile ÔÇ×curat/murdarÔÇŁ, past─â de din╚Ťi pe faian╚Ťa din baie, carduri ╚Öi acte r─ât─âcite ├«n mai multe borsete ╚Öi portofele: dac─â acest scenariu ├«╚Ťi este cunoscut, cu siguran╚Ť─â nu e╚Öti cea mai ordonat─â persoan─â.

image
Surs─â foto: Pexels.com

Desigur, cu toate acestea, nu trebuie s─â ai o percep╚Ťie negativ─â asupra propriei persoane. Conform oamenilor de ╚Ötiin╚Ť─â ai Universit─â╚Ťii din Minnesota din Statele Unite ale Americii, a fi dezordonat este un semn inteligen╚Ť─â nativ─â, precum ╚Öi de creativitate la un grad ridicat ╚Öi rapiditate ├«n solu╚Ťionarea problemelor. Chiar dac─â ai toate aceste calit─â╚Ťi, ├«ns─â vrei s─â faci o schimbare, ia-o treptat, f─âr─â a pune mult─â presiune pe tine.

Este destul de clar c─â nu vei reu╚Öi ├«n c├óteva zile sau s─âpt─âm├óni┬á ceea ce nu ╚Ťi-a ie╚Öit ├«n 20 sau 30 de ani pentru c─â e un proces de lung─â durat─â, ├«n care vei avea perioade ├«n care vei vrea s─â renun╚Ťi, ├«n care tri╚Öezi ╚Öi o iei de la cap─ât, un algoritm normal ├«n cazul oric─ârei persoane.┬á Po╚Ťi ├«ncepe cu propriul birou, astfel ├«nc├ót vei avea certitudinea c─â de╚Ťii controlul asupra unui col╚Ť de spa╚Ťiu, dup─â care colonizarea ÔÇ×noii ordiniÔÇŁ se poate extinde la nivelul altei ├«nc─âperi.

├Än acest articol, venim cu c├óteva recomand─âri pentru a te ajuta s─â devii mai ordonat, ├«ns─â ÔÇ×cu bl├ónde╚ŤeÔÇŁ, f─âr─â a te chinui.

image
Surs─â foto: Pexels.com

Destresare și cultivarea gândurilor pozitive

Probabil te-ai fi g├óndit c─â primul lucru pe care trebuie s─â ├«l faci este s─â ├«nmoi mopul ├«n ap─â curat─â, s─â preg─âte╚Öti lavete curate ╚Öi detergen╚Ťi ╚Öi s─â te apuci de treab─â. Nimic mai gre╚Öit! ├Än acest fel, vei interioriza prima etap─â a transform─ârii ca pe un adev─ârat supliciu, iar toat─â minunea risc─â s─â dureze doar trei zile.

Ai putea s─â demarezi procesulÔÇŽ ├«ncep├ónd cu c├óteva minute de mi╚Öcare prin parc, ├«n aer liber, pe un fundal muzical motiva╚Ťional. ╚śi, pentru a nu te ├«ncurca ├«n fire sau a le amesteca ├«n borset─â printre cele ale altor gadgeturi, ai putea s─â-╚Ťi iei o pereche de casti wireless la care s─â ascul╚Ťi muzica preferat─â. Este important s─â ai un vibe pozitiv atunci c├ónd te apuci de treab─â, s─â vin─â totul ca ceva firesc.

Renun╚Ťarea la obiecte inutile

F─âr─â a-╚Ťi propune un stil minimalist, ai putea s─â ├«ncepi prin a te descotorosi de acele lucruri c─ârora nu le mai g─âse╚Öti neap─ârat utilitatea. De exemplu, dac─â nu ai mai purtat o hain─â ├«n ultimul an, este pu╚Ťin probabil c─â o vei ├«mbr─âca ├«n perioada imediat urm─âtoare. De asemenea, po╚Ťi renun╚Ťa la c─âr╚Ťile de care nu te-ai atins sau pe acre deja le-ai citit, mai ales dac─â biblioteca ta este deja arhiplin─â ╚Öi ├«╚Ťi dore╚Öti s─â nu mai ai c─âr╚Ťi pe fiecare mas─â ╚Öi etajer─â.

Totodat─â, aceea╚Öi observa╚Ťie este valabil─â ╚Öi ├«n cazul veselei din buc─ât─ârie. P├ón─â la urm─â, mai ales dac─â nu e╚Öti pasionat─â de arta culinar─â, nu e nevoie s─â ai foarte multe ustensile sau cel pu╚Ťin, dublate. De exemplu, nu ai nevoie de dou─â r─âz─âtoare, cinci polonice, patru supiere ╚Öi trei desf─âc─âtoare de vin.

├Än concluzie, planific─â aceast─â schimbare treptat, fiind recunosc─âtor de fiecare progres f─âcut. Nu are rost s─â pui presiune inutil─â pe tine ╚Öi s─â-╚Ťi propui dintr-odat─â s─â modifici totul. P├ón─â la urm─â, e un proces care necesit─â timp ╚Öi r─âbdare.

┬á ┬á Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
image png
AstroSchool png
image png
image png
C5BJlkOmpTIYHu9SS24uOSiM8q9UyT a8sEV5Lks84bPOx  rGtgNV D4c8oBbG3lq1krytICQsdajWilKdgg0cdtGJZte6pL8wDm sPyoXgrjHs8aOTl1xG1W2Vy27eLoEXTHSaDlVO7QsDvy76AfY
NDTAJ7aMnzD0577v3wkm6E5lFWe4 dQlqOl Vi O JBsyue6NFxcysqcgu2rDanVyQT23dXacDZ xU0GPNm8HRCB3JDSqxOWb6fod9QDw1Of2ZTdF5H7bcHaFbk2vsraY7XyjMLtuqj90mby0ztKAsA