Cum să îți mobilezi bucătăria în funcție de dimensiunea și forma acesteia?

Fie că ai sau nu o pasiune pentru gătit, bucătăria este locul potrivit pentru a bea cafeaua în tihnă sau pentru a lua masa cu cei dragi. În definitiv, bucătăria este spațiul unde petrecem suficient de mult timp și tocmai de aceea ar trebui ca atmosfera să fie una plăcută. Designul acesteia influențează fără doar și poate starea de spirit, motiv pentru care aspectul încăperii trebuie să fie pe placul nostru. 

Sursă foto - unsplash.com
Sursă foto - unsplash.com

Iată cele mai frecvent întâlnite tipuri de bucătării! 

Bucătăria îngustă 

Amenajarea unei bucătării înguste necesită o planificare riguroasă, întrucât spațiul și forma limitează perspectivele în materie de design. Într-o astfel de încăpere trebuie să profiți de fiecare centimetru de care dispui și să acorzi atenție fiecărui detaliu. Pentru a nu crea un spațiu sufocant, plasează întreg mobilierul pe un singur perete. Astfel, nu vei întâmpina dificultăți când te vei deplasa. În aceste condiții optează pentru un mobilier cât mai înalt, de preferat până la tavan, pentru a beneficia de mai mult spațiu de depozitare. Paralel cu mobilierul poziționează o masă dreptunghiulară, de preferat pliabilă, alături de câteva scaune, în funcție de necesitate și spațiul rămas. Alege materiale mai puțin voluminoase pentru a crea senzația unui spațiu aerisit. 

Bucătăria pătrată

Deși într-o încăpere pătrată posibilitățile de amenajare sunt ceva mai extinse față de o bucătărie îngustă, dimensiunile acesteia pot limita perspectivele. În măsură în care spațiul este unul generos, putem jongla cu ușurintă cu diferite forme, culori și materiale, pe când o încăpere ceva mai mică necesită o planificare mult mai strictă. În orice bucătărie mobilitatea este esențială și, în special, cele pătrate au acest avantaj. Se recomandă poziționarea mobilierului pe doi pereți consecutivi, pentru a avea la îndemâna toate ustensilele, sporind astfel timpul de lucru. În centrul bucătăriei puteți așeza o masă care să complimenteze mobilierul ales alături de niște scaune de bucătărie de pe Homelux.ro de înaltă calitate pentru a nu se uza rapid. Vezi aici câteva sfaturi pentru alegerea mesei și a scaunelor, pentru ca procesul să fie unul cât mai facil. Mai mult decât atât, insulele de bucătărie sunt ideale pentru acest tip de încăpere, câștigând atât spațiu de depozitare în plus, cât și un aspect plăcut și diferit. Asigurați-vă că nu împiedicați lumina naturală să pătrundă în interior și poziționați mai multe corpuri de iluminat pentru a avea o vizibilitate ridicată în fiecare colț al încăperii. 

Bucătăria în formă de L

Bucătăriile în formă de L se caracterizează prin plasarea a două treimi din elementele constitutive ale bucătăriei pe doi pereți consecutivi și prin pozitionarea celor rămase, paralel celor anterioare, lăsând astfel spațiu de mișcare. Pentru a realiza o astfel de bucătărie trebuie să dispuneți de un spațiu relativ generos, însă această metodă funcționează și în cazul bucătăriilor mai înguste, cu condiția ca mobilierul să fie plasat în așa fel încât să aveți suficientă mobilitate. 

Având în vedere cele menționate, găsiți un echilibru între doritele proprii și posibilități, astfel încât să vă asigurați o bucătărie funcțională și confortabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Manichiura jpg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image png
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net