Cum să-ți organizezi eficient rucsacul pentru școală

Dacă ai fost întotdeauna dezorganizat în procesul de împachetare al ghiozdanului, există câteva sfaturi utile pe care le poți învăța pentru a ușura procesul. Un ghiozdan bine împachetat te va ajuta să găsești mai ușor lucrurile și să le transporți pe toate. De asemenea, acesta trebuie curățat și reorganizat în mod regulat, astfel încât să nu ajungi să cari oobiecte pe care nu le mai folosești și așchii de creion.

image
Sursa foto: Unsplash.com

Sfaturi despre organizarea eficientă a ghiozdanului tău

Cumpără-ți un ghiozdan potrivit

Mărimea ar trebui să fie potrivită pentru tine și este o idee bună să încerci ghiozdanul înainte de a-l cumpăra. Dacă este un rucsac, încearcă și verifică nivelul de confort. Dacă este o geantă verifică greutatea și echilibrul genții.

Verifică cusăturile sau sigiliile. Pare geanta că poate rezista anul următor sau pare că este pe cale să se destrame odată cu prima umplere de cărți și haine? Pentru a te asigura că ai mai multe opțiuni din care să alegi, intră pe Altex.ro și vei găsi un ghiozdan potrivit nevoilor tale.

Sortează articolele existente

Pune articolele existente în două grămezi, unul pentru lucrurile de care ai nevoie și cele pe care le dorești. Acest lucru te va ajuta să decizi ce este esențial pentru școală și ce este doar o preferință. 

Chiar dacă unele lucruri pot să nu fie esențiale, ele îți pot face studiile mai plăcute, așa că vei dori să le faci loc. De asemenea, lasă deoparte lucrurile care nu mai sunt utile, cum ar fi o gumă murdară sau caietele de exerciții cu pagini pline.

Sortează articolele necesare

Lucrurile tipice de păstrat în ghiozdanul de școală includ:

 • Cărți;
 • Planificator teme;
 • Dosare;
 • Trusă cu două buzunare - creioane, pixuri, riglă, radieră, creioane colorate, marker(e), bandă adezivă, foarfece, lipici, ascuțitoare de creioane, busolă, raportor etc.
 • Calculator;
 • Cutia de prânz (cu produse esențiale pentru prânz zilnic, plus sticla de apă);
 • Carte de identitate;
 • Telefon mobil (dacă este relevant);
 • Cheia casei;
 • Nevoi medicale;
 • Bani de urgență.

Organizează-ți cărțile și dosarele

Organizează-ți cărțile în ordinea orarului. În acest fel, nu vei căuta cărți în timp ce colegii tăi lucrează. Te vei simți mult mai organizat pe măsură ce scoți cărțile din locul în care te aștepți să fie.

În plus, dosarele sunt esențiale deoarece îți poți păstra temele și evaluările, notele importante și, practic, orice lucru important. Vei avea nevoie de trei dosare separate - unul pe care să îl păstrezi pentru școală, altul în care să-ți păstrezi notele la temă/test și altul pentru a-l folosi pentru schițele vechi de la temele școlare.

Folosește-te la maximum de buzunarele și compartimentele ghiozdanului

De exemplu, păstrează-ți cărțile într-o zonă, cutia de creion și articolele aferente într-o altă secțiune și prânzul în alta. Pune articole precum telefonul mobil, banii, cartea de identitate, cheia casei etc. în buzunarele genții. Obișnuiește-te cu părți distincte ale genții tale care conțin aceleași articole, astfel încât să știi unde să ajungi instinctiv, chiar și fără să te uiți.

Cu cât ai articolele din rucsac mai organizate, cu atât îți va fi mult mai ușor să le găsești fără a răscoli prin tot ghiozdanul sau a scoate toate lucrurile.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Umar Kremlev si Vladimir Putin FOTO Profimedia jpg
Hidroelectrica FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
image
image
image
image
popularitate
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
new amsterdam 2 png
apatie
cos flori lila mov floraria online amazon jpeg
horoscop ( FOTO pixabay )