Cum să reduci uzura mașinii? Top 3 sfaturi pentru a folosi mașina inteligent!

Orașele devin din ce în ce mai aglomerate, iar străzile sunt pline de mașini. Mașina a devenit necesară pentru majoritatea oamenilor, aceasta fiind utilă în activitățile noastre zilnice. Folosirea constantă a mașinii va duce, mai devreme sau mai târziu, la apariția uzurii.

image
Sursă foto: Pexels.com

Aceasta este influențată de mai mulți factori, la unele vehicule uzura va apărea mai repede decât la altele. Cum este și normal, mașinile folosite în mod constant vor avea nevoie de schimbări mai dese decât cele cu kilometri mai puțini.

Ai grijă de mașina ta

Importanța pe care mașina o are pentru noi impune să avem grijă de aceasta și să o folosim cât mai eficient cu putință. Nu putem evita apariția uzurii, dar putem avea grijă ca aceasta să nu fie gravă și, dacă suntem atenți, putem evita și unele probleme care ar afecta atât mașina, cât și pe noi și bugetul nostru.

1.Conducerea preventivă

Condusul preventiv este, în primul rând, important pentru că este o metodă sigură de a circula. Acest mod de a șofa este, de asemenea, benefic și pentru mașina noastră. Practicile specifice condusului preventiv sunt avantajoase pentru noi, pentru siguranța noastră, dar și pentru vehiculul pe care îl folosim.

De exemplu, deplasarea cu o viteză constantă, mai ales în afara orașului, unde este posibil să facem acest lucru, este o metodă eficientă pentru a economisi consumul de combustibil, dar și un stil de condus care nu afectează atât de mult componentele mașinii. Deplasarea cu o viteză constantă și păstrarea unei distanțe corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic pot ajuta la evitarea frânării bruște și, implicit, la punerea unei presiuni mari pe sistemul de frânare.

Opririle bruște și condusul haotic sunt dăunătoare pentru mașina. Acest tip de condus va duce, printre altele, și la deteriorarea mai rapidă a anvelopelor. Utilizarea unor cauciucuri de calitate este necesară pentru a folosi mașina corespunzător. Acestea se vor uza inevitabil la un moment dat, atunci trebuie să achiziționăm un set nou de anvelope pentru mașina noastră. Cauciucurile trebuie cumpărate de la magazine specializate, care asigură callitatea produsului, cum este, de exemplu, E-roti.ro.

2. Consumabile de calitate

Dacă ne dorim să ne protejăm mașina și să amânăm apariția uzurii trebuie să folosim consumabile de calitate și să respectăm verificările și schimbările periodice. În primul rând, trebuie să avem grijă de unde alimentăm și ce fel de combustibil folosim pentru că acesta influențează funcționarea mașinii. â

În al doilea rând, schimburile care trebuie realizate constant, uleiul, antigelul, filtrele, ar fi indicat să fie realizate la service, iar consumabilele trebuie să fie de calitate. Un ulei de calitate este necesar pentru a proteja motorul mașinii.

3. Protejarea bateriei

Unii oameni au obiceiul, fie din neatenție, fie din dorința de a economisi combustibil, de a folosi consumatorii de curent cu motorul oprit. Dacă trebuie să așteptăm pe cineva cinci-zece minute, dar încă vrem să lăsăm radioul să funcționeze sau să lăsăm pornită încălzirea în scaune, atunci ar fi indicat să lăsăm și motorul mașinii pornit, dacă nu vrem să epuizăm bateria mașinii. Consumul de combustibil este nesemnificativ atunci când vehiculul staționează, de fapt, nu facem altceva decât să uzăm excesiv bateria.

În concluzie, folosirea constantă a mașinii va duce într-un final la apariția uzurii, dar există practici care ne pot proteja mașina și care pot duce la evitarea apariției unor probleme grave și costisitoare.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

anca pandrea 1 jpeg
image png
Andreea, Cristi Balan
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
5 poza mare JPG
FotoJet jpg
dani otil gabriela prisacariu
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
image png
1 png
antibiotice naturale jpg