Cum să vă alegeți mobilierul pentru camera de zi

Ultima actualizare:

Circumstanțele actuale ne forțează să ne uităm cu atenție la ceea ce înseamnă să „trăim" în camerele noastre de zi.

Cum să vă alegeți mobilierul pentru camera de zi. Foto: Unsplash
Cum să vă alegeți mobilierul pentru camera de zi. Foto: Unsplash

Un loc în care petreceam o oră sau două la sfârșitul zilei, între graba de la serviciu și săritul în baie, acum este locul în care răspundem la e-mailuri, ne luăm cafeaua de dimineață, facem tot posibilul să facem mișcare și ne învățăm copiii. Din acest motiv, este mai important ca niciodată să alegem mobila de living care ne face să ne simțim bucuroși și confortabili. Acesta este ghidul nostru pentru a mobila un living confortabil și elegant.

În ultimii ani, camera de zi a început să renunțe la pretenția de „inimă a casei" în favoarea bucătăriei. Din ce în ce mai mult, aceste două încăperi au devenit partenere sau parte una din cealaltă. Dacă acesta este cazul, atunci atunci când alegeți mobila de living, va trebui probabil să vă gândiți la modul în care aceste două spații interacționează. S-ar putea să doriți să adăugați lămpi sau perdele în bucătărie pentru a o face mai puțin funcțională; iar camera de zi ar putea fi nevoită să preia masa principală de luat masa (și, eventual, de lucru!).

În ceea ce privește mobila de living din camera de zi, am începe întotdeauna cu canapeaua. Odată ce aveți un loc unde să vă odihniți, urgența dispare - orice altceva poate pur și simplu să aștepte până când găsiți piesa perfectă.

Spre deosebire de alte piese de mobilier, nu am începe să căutăm chilipiruri online pentru o canapea. Spumele și materialele de umplutură folosite pe o mulțime de canapele mai vechi, din secolul al XX-lea, tind să se încovoaie, iar țesăturile să se decoloreze.

În plus, există atât de multe canapele la prețuri foarte bune inclusiv colțare de living și canapele extensibile online sau în magazine. Pentru bugete mai mari, există câteva reproduceri rafinate de piese antice. Dacă banii nu ar fi o problemă, prima noastră achiziție ar fi, probabil, o piesă a unei companii care restaurează și reproduce canapele antice cu un finisaj frumos.

Canapele pot ocupa o cantitate enervantă de spațiu, așa că, dacă locuiți într-o casă mică, evitați stilurile care dedică o cantitate excesivă de spațiu unor zone în care nu puteți sta de fapt - a se citi Chesterfields. Dacă sunteți mai degrabă o persoană care se așează pe scaun decât una care se relaxează, puteți alege formele mai drepte și mai echilibrate, influențate fie de modernismul de la mijlocul secolului trecut (de exemplu, micile canapele cu două locuri).

Poziționați canapeaua acolo unde vă place cel mai mult să stați. De obicei, va fi undeva unde soarele este înclinat sau unde puteți privi pe fereastră. Cu toții am locuit într-un apartament în

care locul cel mai logic pentru a o pune era greșit; ceva legat de curenți de aer, uși și trafic uman. Nu vă gândiți prea mult. Veți gravita spre locul în care vă place să fiți și vă veți regăsi acolo oricum, sprijinit de perete în timp ce canapeaua stă în curentul de aer, neiubită. Ascultați-vă și mutați canapeaua într-un loc în care chiar veți sta în ea.

Acum, stabiliți care ar fi dimensiunile „potrivite" pentru celelalte piese. De exemplu, lățimea și adâncimea unei măsuțe de cafea care să nu întrerupă deschiderea ușii sau să nu se lovească de picioarele cuiva. Măsurați orice colțișor în care ar putea fi amplasat un spațiu de depozitare. Rețineți și înălțimile standard: 75 cm pentru o masă, 40 cm pentru o măsuță de cafea, pentru a evita greșelile de scară (marele risc al cumpărăturilor online de mobila de living).

Realizați o machetă a configurației camerei cu desene la scară pe o bucată de hârtie A3. Ați putea chiar testa dimensiunile reale ale mobilierului cu bandă adezivă, hârtie sau carton pe podea pentru a experimenta dispunerea camerei.

Păstrați în permanență aceste măsurători în telefon sau în carnețelul dvs. și căutați numai lucruri care se potrivesc în acele locuri.

Rețeta pentru o cameră de zi perfect mobilată depinde în mare măsură de tipul de spațiu pe care îl aveți și de tipul de persoană care sunteți. Sunteți o persoană care va folosi spațiul pentru a se relaxa seara cu o băutură și o carte? Dacă da, probabil că veți dori o măsuță laterală pe care să vă odihniți paharul lângă canapea și o lampă decentă (de podea sau de masă) la care să citiți.

Odată ce ați stabilit canapeaua, gândiți-vă ce alte tipuri de mobilă de living puteți amplasa în spațiu. O măsuță de cafea sau un fotoliu pentru centrul spațiului este o necesitate, atât din punct de vedere practic, cât și decorativ. Folosiți o tavă deasupra pieselor tapițate pentru a le face mai funcționale pentru a odihni cești și vaze cu flori. Mesele de cafea cu sertare sau rafturi joase dedesubt sunt, de asemenea, la îndemână.

Covoarele pot fi, de asemenea, o sursă utilă de modele și culori care să unească o schemă de design. Mesele sunt, de asemenea, fantastice pentru a sparge spațiile mai mari; de exemplu, o masă în spatele unei canapele sau un birou într-o nișă cu o lampă pe ea poate fi minunat. Este ușor să găsiți măsuțe vechi cu mult caracter.

Un iluminat bun este esențial pentru atmosferă. Lămpile de perete sunt excelente pentru modul de seară, iar dacă nu doriți să vă confruntați cu agitația unui electrician care să vină la dumneavoastră, există o mulțime de opțiuni pe care le puteți conecta în mod normal și le puteți fixa singur la perete. Gândiți-vă să alegeți abajururi cu card auriu în interior pentru o strălucire de seară măgulitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net