Diferențele dintre o stație de călcat și un fier de călcat obișnuit

Ultima actualizare:

Pentru mulți oameni, o stație de călcat ar putea părea doar o nouă versiune a fierului de călcat cu abur tradițional. Dar, acest lucru nu este chiar adevărat. Deși este adevărat că ambele fiare de călcat fac aceeași treabă, adică calcă hainele, modul în care acestea funcționează este diferit. 

image

Stația de călcat a fost concepută pentru a-ți simplifica viața, permițându-ți să termini călcatul în cel mai scurt timp posibil. Acestea produc mai mult abur, iar atunci când ai mereu de călcat un teanc de rufe, cu cât ai mai mult abur, cu atât mai bine. O stație de călcat este mai eficientă și este, fără îndoială, mai bună decât un fier de călcat tradițional sau un fier vertical.

Fiecare tipu de fier de călcat are benefici și asemănăr, bineînțeles; totuși, au și diferențele lor. Să aruncăm o privire la aceste diferențe mai jos. 

  • 1. Aspectul și dimensiunea 

Dimensiunea și designul stațiilor de călcat și a fiarelor de călcat tradiționale sunt evidente. Un fier de călcat tradițional este o unitate unică. Când vrei să îl folosești, tot ce trebuie să faci este să îl conectezi la o priză electrică și să începi să calci. 

O stație de călcat, pe de altă parte, este de dimensiuni mai mari și are două unități diferite, dintre care una este fierul de călcat propriu-zis și cealaltă este unitatea de bază. Fierul de călcat și unitatea de bază sunt conectate între ele printr-un furtun. Pentru a începe călcatul, trebuie mai întâi să conectezi unitatea de bază la o priză electrică și să o lași să se încălzească. 

Unitatea de bază este locul în care se stochează apa și se generează aburul. Aburul se deplasează prin furtunul de conectare până la talpa fierului de călcat. 

  • 2. Producerea aburului 

Aceasta este o altă diferență importantă. Capacitatea unei stații de călcat de a produce abur este mult mai mare decât cea a unui fier de călcat convențional. Ceea ce face ca stațiile de călcat să fie mai eficiente în îndepărtarea încrețiturilor este această producție de cantități mari de abur. Această producție de abur îți permite să calci mai repede, mai eficient și cu mai multă ușurință. 

Altfel spus, am putea compara cele două fiare de călcat folosind următoarea analogie: poți să îți speli mașina folosind un aparat de spălat cu presiune sau un furtun obișnuit. Ambele vor curăța mașina, dar prima metodă este mai rapidă și mai ușoară. O stație de călcat și un fier de călcat obișnuit vor reuși amândouă să îți calce hainele, dar folosirea opțiunii mai puternice va reduce considerabil timpul petrecut călcând haine.  

  • 3. Capacitatea rezervorului de apă 

Rezervoarele mari de apă de pe stațiile de călcat pot asigura până la 3 ore de călcat între reîncărcări. 

S-ar putea să te întrebi de ce este importantă capacitatea rezervorului de apă la fiarele de călcat și la stațiile de călcat. Capacitatea acestora este importantă pentru că fie îți face viața mai comodă (adică mai puține reumpleri), fie îți poate face corvoada de călcat extra-lungă (adică trebuie să reumpli continuu rezervorul mic). 

Dimensiunea rezervorului de apă dintr-o stație de călcat este mult mai mare decât cea a celor din fiarele de călcat obișnuite. Un rezervor de apă mai mare înseamnă reumplere mai puțin frecventă, cu o călcare continuă. Unele modele de stații de călcat au o capacitate a rezervorului de apă de până la 1,8 litri, ceea ce înseamnă că poți continua să calci până la 2-3 ore, dacă vrei. Imaginează-ți de câte ori va trebui să te oprești și să umpli rezervorul de apă la fiarele de călcat obișnuite! 

  • 4. Presiunea aburului 

Importanța presiunii aburului la un fier de călcat nu poate fi niciodată subestimată. Un fier de călcat care are o presiune bună a aburului îți va îmbunătăți semnificativ experiența de călcat, în timp ce un fier cu o presiune insuficientă a aburului te va frustra. 

O stație de călcat emite o presiune suplimentară, controlată prin apăsarea unui declanșator, eliminând mai eficient pliurile de pe haine decât un fier de călcat cu abur normal. 

Luând în considerare toate aceste diferențe, se poate spune că o stație de călcat este alegerea ideală pentru persoanele cu gospodării mari, care trebuie să treacă săptămânal prin teancuri mari de rufe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net