Importanța alimentației la copii pentru o dantură sănătoasă

Ultima actualizare:
fetita zambind mananca pepene jpg

Sănătatea cavității orale este direct influențată de igiena și alimentația pe care le avem în fiecare zi. Același lucru se aplică și în cazul copiilor. De aceea este important ca, încă de la cele mai fragede vârste, cei mici să fie obișnuiți cu o rutină a igienei dentare corectă alături de o rutină alimentară axată pe consumul de fructe și legume proaspete.

Așa cum o arată și sfaturile de aici, o carență de vitamine și minerale poate duce la apariția timpurie a problemelor dentare. Așadar, alimentația este importantă nu doar pentru un organism sănătos și energic, ci și pentru dinți sănătoși, fără carii, încă de la cele mai mici vârste.

Alimente cu reale beneficii în asigurarea unei danturi sănătoase pentru copii

●      Produse lactate – aport ridicat de calciu și vitamina D;

●      Somon, sardine – bogate în calciu;

●      Spanac, salată, varză de Bruxelles și broccoli – au conținut ridicat de calciu, vitamina C și antioxidanți;

●      Ouă și carne – au conținut bogat de fosfor, dar și nutrienți esențiali pentru buna dezvoltare a dinților și a maxilarului;

●      Nuci, cereale integrale și fructe uscate – sursă importantă de fosfor, vitamine și aminoacizi recomandați în sănătatea orală.

Minerale și vitamine bune pentru întărirea smalțului dinților

Așa cum am văzut, pentru sănătatea dinților copiilor tăi este bine ca micuțul tău să consume alimente bogate în calciu și fosfor. Mai mult, conform drrohner.com, pentru asigurarea unui smalț sănătos și rezistent sunt recomandate vitaminele D și C, alături de vitamina A, magneziu, potasiu și fluor.

După cum spuneam, o alimentație variată și bogată în fructe și legume proaspete poate asigura necesarul zilnic de vitamine și minerale în cazul copiilor tăi.

Desigur, evită cantitățile crescute de zahăr, în special în cazul dulciurilor procesate. Fructele pot conține fructoză, însă nu reprezintă un risc în apariția cariilor dentare, mai ales dacă sunt consumate întregi – sucurile, pe de altă parte, nu sunt recomandate.

O igienă dentară corectă

Precum în cazul adulților, și copiii au nevoie să urmeze o rutină a igienei orale zilnice. Așadar, învață-ți copilul cu cele mai bune obiceiuri atunci când vine vorba despre grija pe care o acordă dințișorilor încă de la cele mai fragede vârste. Astfel, el va învăța despre importanța periajului de două ori pe zi (dimineața și seara), va deprinde obiceiul folosirii corecte a aței dentare și se va clăti, la nevoie, cu apă de gură pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și pentru menținerea unui nivel adecvat de aciditate în cavitatea bucală.

Nu uita de vizitele periodice la medicul stomatolog

Este important să îți obișnuiești copilul cu vizitele regulate la medicul stomatolog. Astfel, previi apariția cariilor și te asiguri că micuțul nu va avea probleme dentare care să îi afecteze starea de bine sau încrederea în sine. Mai mult, acomodarea cu dentistul este recomandată și pentru a evita apariția ulterioară a unor temeri care pot fi cauza pierderii dinților la maturitate.

Foto: Pexels

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
masca ten jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net