Lumea se schimbă permanent, iar mediul de business odată cu ea! Iată cum te ajută un curs de management al schimbării!

Ultima actualizare:

O pandemie care provoacă restricții la nivel global, un război de durată declanșat chiar în Europa, dezvoltarea rapidă și accesul ușor la aplicații care folosesc inteligența artificială – acum numai câțiva ani, toate aceste știri ar fi părut demne de un scenariu science fiction, dar între timp au ajuns să se transforme în realitate. 

 cum te ajută un curs de management al schimbării
cum te ajută un curs de management al schimbării

Aceste fenomene majore au afectat întreaga societate, iar mediul de business reacționează, la rândul său, la orice provocare. Cine rămâne închistat în realități din trecut va fi depășit și scos de pe piață, indiferent ce poziție a ocupat într-un anumit moment. 

Prin urmare, un curs management este mai necesar decât oricând în istorie. Mai ales dacă este vorba despre managementul schimbării, cunoștințele și abilitățile dobândite te vor ajuta să te menții în top timp îndelungat, nu doar pentru câteva luni sau un an!

Cui i se adresează un curs de management al schimbării și cum se desfășoară?

Acest training le este recomandat antreprenorilor, managerilor, liderilor de echipe, precum și tuturor persoanelor care vor să învețe cum să dezvolte strategii și schimbări adaptative, pentru a deveni capabile să gestioneze în mod inspirat schimbările ce se succed cu repeziciune în societatea actuală.

Inițial, se pune accent pe înțelegerea schimbărilor multiple aduse în viața cotidiană în special de avansul tehnologiei. Apoi, toți participanții se implică în simulări care vizează conștientizarea și gestionarea unor tipuri multiple de transformări. 

Se lucrează prin intermediul unor studii de caz desprinse din contextul actual, folosite ca un prilej pentru a prezenta cele mai noi cercetări și instrumente de management și de psihologie comportamentală. Astfel, cursanții devin pregătiți emoțional să facă față schimbării, pot să comunice despre ceea ce simt în perioade de incertitudine și învață cum să implementeze strategii de adaptare în cadrul unor echipe, indiferent de dimensiunea acestora sau de domeniul de activitate.

cum te ajută un curs de management al schimbării!
cum te ajută un curs de management al schimbării!

Beneficiile obținute de participanții la un curs de management al schimbării

Cursanții participă la exerciții complexe de explorare a propriului potențial și sunt ajutați să înțeleagă impactul la multiple niveluri – economic, social și cultural – al așa-numiților factori VUCA. Această prescurtare vine de la termenii englezi Volatility, Uncertainty, Complexity și Ambiguity, desemnând așadar volatilitatea, incertitudinea, complexitatea și ambiguitatea. 

În paralel, folosirea modelului Positive Inteligence permite o analiză aprofundată a oricărui tipar de comportament distructiv apărut la sine sau la alte persoane. Prin urmare, sunt identificate diferitele blocaje ce pot să apară în context de schimbare și incertitudine și, pornind de aici, se pot propune și soluții eficiente. 

Fiecare participant la un astfel de curs de management se antrenează să creeze obiceiuri noi, sănătoase, care îl vor ajuta atât pe plan personal, cât și profesional. Este înțeles rolul emoțiilor în orice proces de schimbare și , pornind de aici, se ajunge la buna gestionare a măștilor emoționale afișate ca reacție la stres, în mod inconștient. 

La nivel de organizație, se reușește crearea unui sistem de lucru în cadrul căruia schimbarea e înțeleasă ca parte a realității zilnice a companiei. Sunt descoperite sau construite metode care permit adaptarea cu succes a echipei la orice tip de evenimente și provocări noi ce îi apar în cale. 

Participarea la un curs management are, prin urmare, efecte pozitive majore atât asupra fiecărui membru al echipei, cât și asupra organizației în ansamblul său. Elimină si tu frica de schimbare și învață să crești în permanență!

image
image
image
image
image
image
Top 5 zodii care aduc ghinion în dragoste  Sursa foto shutterstock 362274548 jpg
Zodii jpg
IQOS ILUMA IISTLE23 PRIME KV 48SHEET TEREA OFF VISUAL022 DIGITAL KEYVISUAL EN OC png
gripa jpg
horoscop sex si dragoste png
statii de incarcare electrica (1) jpg
geluri uv albastre jpg
FotoJet (15) jpg