Machiaj și îngrijirea părului pe timp de caniculă: soluții pentru zilele toride

Pe timp de vară, canicula devine un adevărat inamic al frumuseții. Temperaturile ridicate, umiditatea excesivă și transpirația pot duce la degradarea machiajului și la deteriorarea părului. Iată câteva soluții pe care le poți aplica zilnic pentru a menține un look impecabil, chiar și în cele mai călduroase zile de vară.

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

Alege produsele de machiaj potrivite

Cu ajutorul produselor de machiaj potrivite, poți să cucerești lumea. Sau, în cazul nostru, să arăți minunat, indiferent de gradele pe care le indică termometrul. Așadar, alege produse de machiaj cu o texturi ușoare și formule rezistente. De exemplu, în locul clasicului fond de ten, folosește o formulă lejeră de tip BB cream. Un produs extrem de popular în rândul pasionaților de make-up, uniformizează nuanța tenului, ascunde micile imperfecțiuni, fără a încărca pielea. Se poate aplica cu o pensulă de machiaj, cu degetele curate sau cu un burețel. Anumite creme BB dispun de ingrediente anti-aging, precum antioxidanți și peptide, utile în reducerea apariției ridurilor fine de expresie și îmbunătățirea elasticității pielii. Nici filtrele UV nu lipsesc din această ecuație. Poți alege o BB cream cu protecție solară, un produs de nelipsit în zilele însorite ale verii.

Dacă în mod obișnuit nu folosești o pudră translucidă pentru fixarea machiajului, vara este momentul oportun să o faci. Pe lângă faptul că absoarbe excesul de sebum, previne estomparea corectorului, a fondului de ten sau a cremei BB folosite. Poți alege între două tipuri de pudră translucidă:

● pudră pulbere - recomandată, în special, persoanelor cu ten gras. Are o compoziție mai fină, fixează machiajul și controlează excesul de sebum;

● pudra compactă - ideală pentru micile retușuri de peste zi. Ușor de transportat în geantă, ascunde imperfecțiunile și controlează luciul inestetic al tenului.

Pentru restul feței, dă o șansă produselor cremoase. De la fard de obraz la iluminator, bronzer sau fard de pleoape, îndrăznește să ieși din sfera de confort și încearcă un nou mod de a te machia. Distribuie uniform fiecare produs cu o pensulă din păr natural sau un burete de machiaj, prin mișcări delicate, într-o cantitate redusă. Vei observa faptul că tenul are un aspect mai tânăr, mai natural și mai sănătos.

Un look modern, sofisticat și natural pe timpul verii nu este complet fără evidențierea ochilor. Folosește un fard nude, cât mai apropiat de nuanța pielii și intensifică privirea cu o pată de culoare. Aici, poți alege între un rimel sau un tuș de pleoape colorat. Ai grija ca fiecare dintre aceste produse să fie rezistente la transfer, pentru a evita stricarea machiajului. De la verde smarald la roz, albastru marin sau maro, ai la îndemână o mulțime de variante dintre care poți alege. Trebuie doar să-ți folosești creativitatea și să folosești culorile drept un mod de exprimare a personalității.

Un machiaj estival și rezistent continuă cu buzele. Sezonul acesta a fost acaparat de gloss-uri și uleiuri de buze, care adaugă elementul de strălucire și prospețime lookului final. Fie că îți dorești un luciu de buze într-o nuanță de roz nude, piersică, roșu sau mov, vei completa machiajul cu stil. Urmărind aceeași idee, uleiurile de buze au o textură interesantă. O combinație între clasicul balsam și un gloss, hidratează în profunzime, oferă luminozitate și colorează subtil buzele. Chiar dacă rezistența acestora nu este punctul lor forte, vara înseamnă distracție și noi încercări. Se potrivesc atât pentru un machiaj de zi, cât și de seară și se aplică în doar câteva secunde.

Oferă-i părului îngrijirea de care are nevoie

Pe timp de caniculă, părul devine mai uscat, fragil, casant și lipsit de viață. Odată cu schimbarea anotimpului, nevoile individuale ale podoabei capilare se modifică. Astfel, în rutina de ingrijire a parului deteriorat include produse special formulate pentru a repara structura fibrei capilare Fie că este vorba despre efectele negative ale factorilor externi, precum expunerea la soare, poluarea, clorul din piscine ori sarea din apa mării, expunerea la tratamente chimice sau folosirea îndelungată a produselor de coafat pe bază de căldură, alege tratamente hrănitoare, care îi vor reda strălucirea și vitalitatea. Din ritualul de îngrijire nu trebuie să lipsească:

● șampon reparator, fără sulfați - curăță delicat părul, îndepărtează murdăria, impuritățile și uleiurile de la nivelul scalpului. Caută produse care au la bază ingrediente nutritive precum cheratina, proteina din mătase, pantenol sau ulei de argan;

● balsam și mască de păr - înainte de aplicarea acestora, îndepărtează excesul de apă din păr, cu ajutorul unui prosop uscat. Astfel, produsul hidratant va acționa în profunzime. De asemenea, aplică balsamul sau masca doar pe lungimea firului de păr, fără a atinge scalpul. Mai ales în cazul părului gras, balsamul poate intensifica producția de sebum;

● tratament leave-in - în general, conțin aloe vera, glicerină, diverse tipuri de uleiuri, ingrediente intens hrănitoare care acționează la nivelul firului de păr. Mai mult, anumite tratamente de tip leave-in conțin filtre UV, ceea ce înseamnă că oferă protecție optimă împotriva radiațiilor ultraviolete, previn deteriorarea și decolorarea firului de păr.

În timpul zilelor călduroase de vară, atât machiajul, cât și părul tău au nevoie de atenție suplimentară și produse speciale, rezistente și intens hidratante. Încearcă sfaturile noastre și bucură-te de un look impecabil!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net