Mașina SUV: cum să o alegi pe cea mai potrivită ție

Ultima actualizare:

Cum să te decizi mai ușor asupra achiziției unei mașini SUV? Dincolo de bugetul pe care îl ai, vezi toate aspectele de mai jos pentru a face o alegere cât mai potrivită dorințelor și nevoilor tale.

Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Stabilește ce tip de SUV cauți

Clasa de mașini SUV se împarte în mai multe subclase, departajarea principală făcându-se în funcție de dimensiuni și numărul de locuri disponibile.

Așadar, poți cumpăra un SUV din clasa mică, care mai poate fi considerat și crossover, un SUV compact sau de clasă medie, precum și un SUV mare cu 7 locuri și trei rânduri de scaune. De regulă, un SUV compact cu 5 locuri este cea mai comună alegere, însă poate cerințele tale sunt cu totul altele.  

Nu neglija sistemul de tracțiune

Să te decizi asupra unui SUV, fără a lua prea mult în calcul sistemul de tracțiune al acestuia, este de neconceput pentru această clasă auto. Prin urmare, interesează-te foarte bine despre tracțiunea propusă de producătorul auto preferat. 

AWD sau 4WD sunt sistemele clasice în ceea ce privește tracțiunea unui SUV, însă câțiva constructori au ales să dezvolte tehnologii proprii în privința tracțiunii, fapt pentru care le-au dat și o denumire unică. Probabil ai auzit de xDrive (BMW) sau 4Matic (Mercedes-Benz). 

Pe scurt, pornind de la principiile de bază, AWD înseamnă o tracțiune 4x4 permanentă, pe care nu o poți decupla și care te va ajuta să ai o aderență maximă în orice condiții de drum. Pe de altă parte, 4WD înseamnă că mașina se va deplasa 4x2, iar la nevoie, în condiții de drum cu zăpadă sau noroi, se poate cupla modul 4x4 pentru a depăși aceste situații dificile.

Pune preț pe siguranță și confort 

Este de la sine înțeles faptul că un SUV vine cu o greutate și dimensiune care să-ți ofere un plus de siguranță în conducere, dar acest lucru nu este de ajuns. Contează foarte mult cu ce tehnologii superioare de siguranță este dotat, în plus față de cele reglementate ca fiind obligatorii, așa cum, de exemplu, se întâmplă la Mercedes GLE

Totodată, confortul interior trebuie susținut și de calitatea, respectiv performanțele suspensiilor pneumatice, iar acest criteriu trebuie să fie resimțit pe toate drumurile pe care le parcurgi, fie că vorbim de un drum prin oraș, fie că vorbim de un drum neasfaltat. 

Apreciază dimensiunea spațiului

În principiu, un SUV înseamnă și dorința unui spațiu interior mai mare. Dacă te rezumi la un SUV de clasă mică, este evident că poți întâmpina reale dificultăți în ceea ce privește transportul bagajelor în timpul unei vacanțe, de exemplu. Teoretic, pentru a justifica cu adevărat trecerea la un SUV, acesta trebuie să aibă un spațiu superior unei mașini sedan. 

Practic, un SUV trebuie să vină cu un spațiu mai mare la picioare, respectiv la capul pasagerilor, dar și cu o capacitate a portbagajului suficientă pentru 4-5 persoane. În caz contrar, mai poți alege și montarea unei cutii de portbagaj pe plafonul mașinii.

Astfel spus, SUV-ul compact poate fi o alegere ideală pentru o familie cu 5 membri, iar dacă acesta nu este de ajuns pentru tine, atunci poți achiziționa un SUV mare, cu 7 locuri disponibile.

Alege-ți designul care te reprezintă

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont și de designul unui SUV. Deși considerăm că designul nu este criteriul decisiv, asta pentru că aspectele menționate mai sus contează mult mai mult, compromisul poate fi unul destul de mic dacă analizezi bine oferta. Se întâmplă asta și pentru că mai toți producătorii auto au înțeles dorințele consumatorilor și s-au profilat strategic și în privința îmbunătățirilor estetice. 

Prin urmare, vei găsi SUV-uri cu linii și forme de design care să te reprezinte cât mai bine posibil, de la sportivitate deplină, eleganță în cele mai mici detalii, până la un design contemporan sau chiar revoluționar.

Sperăm ca de acum alegerea unei mașini SUV să fie ceva mai ușoară și să te bucuri de drumuri confortabile la volan! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net