Nutriție și susținerea performanței: Sprijinul PENNY pentru Echipele Naționale de Fotbal ale României

PENNY este încă din 2015 un partener de încredere al echipelor naționale de fotbal ale României. În calitate de furnizor oficial de produse proaspete, PENNY contribuie la menținerea sănătății și a formei fizice a sportivilor de performanță.

image

Pentru sportivii de performanță, alimentația este fundamentală pentru a asigura un echilibru nutrițional optim

Fructele și legumele proaspete, carnea de calitate, produsele de brutărie și lactatele sunt esențiale pentru a furniza energia necesară antrenamentelor și competițiilor intense. Chef Andrei Voica, expert în bucătărie și nutriție, colaborează cu PENNY pentru a crea meniuri special gândite, menite să sprijine nevoile dietetice ale sportivilor.

Ritmul vieții devine tot mai alert, iar alimentația sănătoasă și activitatea fizică sunt esențiale nu doar pentru sportivii de performanță, ci pentru toți cei care doresc să mențină un stil de viață echilibrat și sănătos. Importanța alimentelor proaspete și de calitate, furnizate de PENNY, subliniază nevoia de a adopta o dietă variată și bogată în nutrienți, atât pentru jucători, cât și pentru toți cei care își doresc o viață sănătoasă și activă.

Fiecare aliment este selectat cu grijă pentru ca jucătorii să beneficieze de cea mai bună calitate. Acest angajament nu se oprește la echipele naționale de seniori, ci se extinde la toate echipele de fotbal aflate sub egida FRF.

Chef Andrei Voica, despre rolul nutriției în performanța sportivă:

1. Care sunt principalele criterii pe care le aveți în vedere atunci când selectați alimentele pentru echipele naționale de fotbal?

Cel mai important criteriu este ca produsele să fie proaspete, atât cele de origine animală cât și cele de origine vegetală.

2. Cum reușiți să echilibrați meniurile pentru a asigura atât necesarul de nutrienți, cât și preferințele culinare ale jucătorilor?

Meniul este unul foarte variat, de tip bufet, unde se găsesc în fiecare zi 8-10 feluri de salate proaspete, garnituri (carbohidrați) și feluri principale (proteină vegetală și animală). Având un meniu atât de variat, fotbaliștii noștri au la dispoziție mai multe variante de mese sănătoase din care pot alege ce își doresc.

3. Puteți împărtăși un exemplu de rețetă pe care o pregătiți pentru jucători și cum aceasta contribuie la performanța lor?

În ziua premergătoare unui meci, introduc somonul marinat în soia sos și sweet chily caramelizat la cuptor, pentru că acesta este un produs bogat în Omega 3, ceea ce le conferă jucătorilor energia necesară în timpul jocului.

4. Ce sfaturi aveți pentru părinții care doresc să asigure o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru copiii lor?

Cred cu tărie că noi ca părinți avem responsabilitatea să îndrumam copiii către o cale alimentară cât mai fresh și sănătoasă. Această educație alimentară este foarte importantă, iar eu recomand părinților să folosească produse cât mai proaspete, să gătească carne și peste, în principal produse care provin din medii controlate și sigure. Ar fi indicat să le introducă în alimentație năutul, fasolea dar și lintea roșie, alimente bogate în fier.

5. Care sunt cele mai comune greșeli pe care oamenii le fac în alimentația zilnică și cum pot fi evitate?

Printre cele mai comune greșeli făcute în alimentație aș menționa alegea unui produs congelat în locul unui produs proaspăt. Cred că oamenii fac această alegere din lipsa timpului necesar de a merge mai des la cumpărături, însă recomand ca de cele mai multe ori produsele cumpărate din magazin să fie proaspete, nu congelate.

Parteneriatul dintre PENNY și echipele naționale de fotbal ale României accentuează importanța unei nutriții sănătoase pentru sportivi. Prin furnizarea de produse proaspete calitative, PENNY sprijină performanța și sănătatea jucătorilor, demonstrându-și angajamentul față de susținerea sportivilor.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul PENNY. Sponsor principal al Echipei Naționale de fotbal a României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg
varza murata FOTO Shutterstock
par alb istock jpg
horoscop jpg
Horoscop - dragoste - zodii FOTO Shutterstock
baba ghanoush1 jpg
horoscop octombrie png
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net