Plănuiți o remodelare? Contactați un arhitect rezidențial și economisiți timp și bani

Ultima actualizare:

Știi bine că atunci când îți construiești o casă ai nevoie de un arhitect care să îți facă un proiect pe baza căruia să primești apoi autorizația de construcție. Ei bine, ai nevoie de un arhitect și dacă dorești doar să faci o modificare la casa ta, fie că este vorba despre o construcție adiacentă sau o modificare la construcția deja existentă. Acest arhitect îți va face un proiect pentru lucrarea ce urmează a fi executată.

Un arhitect te poate scăpa de multe bătaie de cap
Un arhitect te poate scăpa de multe bătaie de cap

Ce pași trebuie să urmezi pentru renovare unei case?

Pentru a face modificări locuinței tale, fie că este casa în care trăiești de foarte mult timp sau ți-ai achiziționat o casă pe care ai vrea să o modifici după gustul tău, trebuie să știi că sunt anumiții pași care ar trebui urmați. În primul rând ai nevoie să contactezi un arhitect. Dacă vrei să știi care este un preț arhitect pentru un plan de modificare a locuinței te sfătuim să contactezi experții care te vor ajuta în acest sens. În general prețul este în jur de 28-30 lei pe mp, cu variații în funcție de zonă, de modificările care trebuie făcute etc. Acest arhitect te va sfătui să scoți prima dată un certificat de urbanism de la primărie pentru a știi în ce categorie se încadrează clădirea ta, dacă modificările pe care le dorești sunt fezabile.

Există lege care îți interzice să faci modificări clădirilor istorice, și în nici un caz nu poți să modifici structuri de rezistență ale clădirilor. În funcție de certificatul de urbanism, cu ajutorul unui arhitect, vei obține autorizația de construire. Vei avea nevoie, de asemenea, de avize de la diferite instituții, cum ar fi salubritate, gaze, energie electrică, apă. Dacă vorbim despre o clădire foarte veche vei avea nevoie și de o evaluare pentru a se stabili în ce stadiu de degradare este clădirea și ce îmbunătățiri este important să se aducă.

Ce implică extinderea casei?

Modificarea casei, cea care implică extinderea, se poate face atât pe verticală cât și pe orizontală. Trebuie să știi însă că modificările aduse prin supraetajare, adică pe verticală, trebuie să fie acceptate de către structura de rezistență, deoarece dacă aceasta nu e suficientă atunci singura modificare care se poate face este pe orizontală. Atunci când dorești extinderea casei trebuie să știi că există anumite avantaje și dezavantaje ale acestui proces, astfel că este bine să te gândești dacă este important sau nu să faci asta.

Ca și avantaje vom reaminti că prin extindere obții mai mult spațiu de locuit, astfel încât casa va părea mai aerisită și mai ordonată. Poți obține spațiu mai mult prin achiziția unei alte locuințe, însă varianta extinderii locuinței deja existente este mai ieftină. Tot ca și avantaj poți considera faptul că în urma extinderii poți obține un aspect mai modern al locuinței.

Ca și dezavantaje ar putea fi costurile mari pe care le poți avea, mai ales dacă vor apărea situații neprevăzute. Partea bună este că aceste costuri pot fi recuperate dacă ulterior vei vinde locuința. Un alt dezavantaj este acela de a locui într-un șantier o perioadă de timp, până la finalizarea modificărilor pe care dorești să le faci. Când dorești să extinzi locuința trebuie să ții cont de toate părțile acesteia, astfel că trebuie să aduci modificări atât la fundație cât și la compartimentări și acoperiș, iar consolidarea trebuie făcută conform proiectului pentru siguranța ta și a familiei tale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net