Poți Trăi Decent Doar din Dividende?

Investițiile în dividende oferă o soluție la problema delimitării venitului de timpul tău, o cerință esențială pentru pensionare. Dar este posibil să trăiești realmente din dividende?

cum sa traie ti din dividende jpg

Cum să traiești din Dividende

Să ai un venit pasiv din investiții și să devii independent din punct de vedere financiar este o idee atrăgătoare, mai ales dacă poți face acest lucru mai devreme decât te-ai așteptat. Pentru cei interesați de investiții, această abordare te duce inevitabil către dividende.

Pentru majoritatea investitorilor, o pensie sigură și decentă este o prioritate de top. Majoritatea activelor multor oameni sunt deținute în conturi dedicate acestui scop. Dar a trăi din investiții atunci când în cele din urmă te pensionezi poate fi o provocare la fel de dificilă ca și economisirea pentru o pensie liniștită.

Investitorii percep de obicei investițiile în acțiuni cu dividende lunare, fonduri mutuale sau fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) ca pe o modalitate de a-și stimula veniturile pentru pensionare. În timp, fluxul de numerar generat din încasările dividendelor poate suplimenta venitul din asigurări sociale sau pensie. Poate chiar să asigure toți banii necesari pentru a-ți menține stilul de viață anterior pensionării. Este posibil să trăiești din dividende dacă faci puțină planificare. Cu toate acestea, dividendele nu sunt garantate.

Cum să evaluezi sustenabilitatea dividendelor

Atunci când pui bazaele unui portofoliu de active cu dividende, este tentant să le alegi pe cele cu cele mai mari randamente, dar aceasta este o strategie riscantă. Există mult mai multe lucruri de luat în considerare atunci când evaluezi valoarea unei acțiuni decât dividendele pe care le oferă. De fapt, cele cu cele mai mari randamente în materie de dividende ar putea fi cele mai riscante.

Pentru a calcula randamentul dividendelor unei acțiuni, se împarte dividendul anual al acesteia la prețul pe acțiune. De exemplu, dacă o acțiune plătește un dividend de 5 dolari pe an și costă 100 de dolari, aceasta are un randament al dividendului de 5%.

Asta înseamnă că există o relație inversă între randament și prețul acțiunilor. Dacă unul scade, celălalt crește. Cineva care alege acțiuni pentru randamentul mare al dividendelor ar putea achiziționa accidental active al căror preț este în scădere, ceea ce reprezintă o modalitate rapidă de a pierde bani.

Prin urmare, ar trebui să evaluezi întotdeauna sustenabilitatea randamentului unui activ înainte de a-l adăuga în portofoliul tău.

De exemplu, ai putea analiza rata de distribuire a dividendelor, care este egală cu dividendul împărțit la venitul net. O companie care obține un profit de 1.000.000 de dolari pe an și plătește 100.000 de dolari investitorilor săi are o rată de plată a dividendelor de 10%. Dacă este peste 100% și se află la acest nivel de câțiva ani, înseamnă că societatea plătește mai mult decât câștigă, ceea ce este imposibil de realizat la nesfârșit.

Dacă intenționezi să trăiești din dividendele obținute din portofoliul tău, asigură-te că faci acest tip de verificări înainte de a investi în ceva. Vrei ca acele dividende să fie pe termen lung.

Totul se rezumă la creșterea dividendelor

Dividendele acțiunilor tind să crească în timp, spre deosebire de dobânzile din titluri de stat sau obligațiuni. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care acțiunile ar trebui să facă parte din portofoliul fiecărui investitor. În plus, creșterea dividendelor a depășit, din punct de vedere istoric, inflația. Pentru investitorii pe termen lung, acest lucru poate fi folosit pentru a crea un portofoliu destinat strict traiului din dividende.

O strategie inteligentă pentru persoanele care încă economisesc pentru când vor ieși la pensie este de a folosi aceste dividende pentru a cumpăra mai multe acțiuni ale companiilor. În acest fel, vor primi și mai multe dividende cu care vor putea cumpăra și mai multe acțiuni.

Să presupunem că ai cumpărat 500 de acțiuni ale unei companii care se tranzacționează cu 100 de dolari, într-o investiție totală de 50.000 de dolari. Acțiunile au un randament al dividendelor de 3%, astfel încât ai primit 3 dolari pe acțiune în ultimul an, ceea ce înseamnă 1.500 de dolari în dividende. Apoi iei dividendele și cumperi mai multe acțiuni, astfel încât investiția ta totală este de 51.500 de dolari. Să presupunem că prețul acțiunilor nu fluctuează prea mult, dar compania își majorează dividendele cu 6% pe an. În al doilea an, vei obține un randament al dividendelor de 3,18% la 51.500 de dolari, ceea ce înseamnă dividende de aproximativ 1.635 de dolari. Totuși, acesta este un randament raportat la cost de aproximativ 3,28%.

Strategia de reinvestire a dividendelor contribuie la creșterea în timp a randamentului raportat la costuri. După 10 ani, portofoliul ipotetic din paragraful anterior va produce în jur de 3.100 de dolari din dividende. După 20 de ani, vei încasa mai mult de 12.500 de dolari pe an din dividende.

Ce se întâmplă dacă ești deja la pensie?

Veniturile din dividendele reinvestite sunt foarte avantajoase dacă ai un orizont al investiției pe termen lung, dar ce se întâmplă dacă ești aproape de pensionare? Pentru astfel de investitori, creșterea dividendelor combinată cu un randament puțin mai mare ar putea fi de ajuns.

În primul rând, investitorii pensionați care doresc să trăiască din dividende ar putea dori să își mărească randamentul. Acțiunile și titlurile de valoare cu randament ridicat, cum ar fi MLP-urile, REIT-urile și acțiunile preferențiale, nu generează, de obicei, prea mult în ceea ce privește creșterea distribuțiilor. Pe de altă parte, investiția în acestea crește randamentul actual al portofoliului. Acest lucru ar putea contribui în mare măsură la plata facturilor de astăzi fără a vinde din dețineri.

Cu toate acestea, investitori pensionați nu ar trebui să se ferească de acțiunile clasice cu dividende în creștere. Aceste acțiuni vor crește venitul din dividende la sau peste rata inflației și vor contribui la consolidarea veniturilor în viitor. Prin adăugarea acestor tipuri de companii într-un portofoliu, investitorii sacrifică o parte din randamentul actual pentru o plată mai mare în viitor.

În timp ce un investitor cu un portofoliu mic poate avea probleme în a trăi complet din dividende, plățile crescânde și constante ajută totuși la reducerea retragerilor de principal.

Ce investiții oferă dividende?

Volatilitatea din mediul economic și capacitatea financiară influențează toleranța la risc a investitorilor. Nu este niciodată prea târziu pentru a începe să investești și să îți crești fondul de pensionare. Cu toate acestea, trebuie să studiezi și să te informezi înainte de a-ți pune economiile la bătaie. Procedând astfel, vei avea mai multă siguranță și potențiale randamente. Acestea sunt probabil unele dintre cele mai bune alegeri în materie de investiții cu dividende.

Acțiunile

Piața bursieră este cea mai populară și și cea mai preferată alegere a investitorilor pentru dividende. În mod obișnuit, acestea sunt companii listate la bursă, cu un istoric de plată a dividendelor și de creștere a acestora. Investițiile au devenit, de asemenea, mai convenabile odată cu apariția tranzacționării online. Multe companii din S&P 500 sunt numite drept Aristocrați ai dividendelor. Această distincție se referă la companiile care își cresc dividendele de cel puțin 25 de ani. Alte companii au menținut creșterea dividendelor pentru mai mult de 25 de ani. Acestea sunt denumite Campionii dividendelor.

Fondurile mutuale

Fondurile mutuale sunt, de asemenea, preferate de mulți investitori. Aceste fonduri sunt cele utilizate pentru a cumpăra acțiuni care plătesc dividende. La rândul lor, dividendele sunt transmise investitorilor după deducerea comisioanelor de administrare. Ele par a fi o investiție indirectă în acțiuni și o metodă de reinvestire a dividendelor.

ETF-urile cu dividende

Poate fi dificil să identifici acțiunile potrivite pentru dividende. În plus, realizarea unei diversificări adecvate este și mai dificilă pentru micii investitori.

Din fericire, unele ETF-uri implementează strategii privind dividendele pentru tine. ETF-urile cu dividende în creștere se concentrează pe acțiunile care este probabil să își crească dividendele în viitor. Dacă ești în căutarea unui venit curent, ETF-urile cu un randament ridicat al dividendelor ar putea fi o alegere demnă de luat în seamă.

Fondurile de Investiții Imobiliare (REITs)

REIT-urile sunt companii care dețin și finanțează societăți imobiliare care generează venituri. Acestea sunt, de asemenea, asemănătoare fondurilor mutuale, deoarece acționează ca un fond de capital comun. Cu alte cuvinte, suma este investită direct în companii imobiliare. Prin urmare, poți câștiga dividende fără a cumpăra, administra sau finanța proprietăți. Dezavantajul, însă, este că REIT-urile, de regulă, oferă o apreciere redusă a capitalului.

Concluzie

În timp ce majoritatea metodelor pentru retragerea portofoliului implică combinarea vânzărilor de active cu veniturile din dobânzi obținute din obligațiuni, există și o altă modalitate de a atinge acea regulă critică de patru procente. Investind în active cu dividende de calitate, cu plăți în creștere, atât investitorii tineri, cât și cei mai în vârstă pot beneficia de creșterea compusă a distribuției, care, din punct de vedere istoric, bate inflația. Este nevoie doar de puțină planificare, pentru ca investitorii să poată trăi din fluxurile de plată a dividendelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net