Puține brânzeturi sunt la fel de iubite ca și Camembert. Iată ce trebuie să știți despre această brânză franțuzească

Ultima actualizare:

Această brânză cu crustă pufoasă, cu coajă înflorată de unt, este o vedetă a brânzei franțuzești cu o istorie intrigantă, arome și texturi seducătoare și influență asupra producătorilor și iubitorilor de brânzeturi din întreaga lume.

image

Iată tot ce trebuie să știți despre brânza Camembert, inclusiv ce este, de unde provine și cum să o păstrați, să o serviți și să o asociați cu mâncarea și băutura.

Ce este brânza Camembert?

Camembert este o brânză cu coajă moale și matură din subfamilia crustă înflorită. Este cunoscută pentru forma sa mică și rotundă, coaja albă ca zăpada, interiorul cremos și aromele care variază de la blândă și lăptoasă la pământie și vegetală, în funcție de vârstă.

Pe măsură ce se maturează, textura Camembertului trece de la ușor fermă la moale și lichidă, iar aromele și gusturile sale se intensifică cu cât se maturează mai mult.

Cum se face Camembert?

Coaja înflorită este mai mult decât un înveliș uimitor. Echilibrează nu numai textura, ci și oferă un contrast subtil cu interiorul savuros și ajută la obținerea consistenței sale netede.

Pentru a se asigura că brânza dezvoltă o crustă demnă de un Camembert, aceasta este amestecată cu o cultură de drojdie în timpul coagulării. Acest lucru se face înainte ca laptele să fie coagulat, permițând culturii să se răspândească și să se dezvolte. Odată ce laptele a format un cheag, acesta este tăiat și turnat în forme, scurs de zer și pus în saramură. Saramura previne apariția mucegaiului nedorit și, în același timp, conferă aromă.

Brânza este apoi așezată pe rafturi și întoarsă în mod regulat, asigurându-se astfel că mucegaiul se dezvoltă uniform din interior spre exterior, iar centrul este în același timp cremos. Învechirea durează cel puțin 4 săptămâni, rezultând o textură fină și ușor fermă. Pe măsură ce se maturează, brânza devine mai moale și are un gust mai puternic.

De unde provine brânza Camembert în Franța?

 Brânza Camembert provine din Normandia, o regiune din nordul Franței. Versiunea protejată, tradițională de Camembert se numește Camembert de Normandie, iar în

Uniunea Europeană, doar brânzeturile fabricate în anumite părți din Normandia din lapte crud de la anumite rase de vaci pot folosi acest nume.

Se spune că o fermieră pe nume Marie Harel a inventat rețeta pentru Camembert în timpul Revoluției Franceze. Deoarece Camembert a devenit o brânză atât de populară, mulți producători locali de brânză produc propriile versiuni, care sunt adesea superioare versiunilor pasteurizate importate pe piață.

De unde puteți cumpăra brânză Camembert

Căutați brânza Camembert în magazinele independente de brânzeturi sau la raioanele de specialitate din supermarketurile bine aprovizionate. De asemenea, puteți găsi brânzeturi locale sau regionale de tip Camembert în magazine online de brânzeturi artizanale.

Brânza Camembert este la fel ca brânza Brie?

Camembert și Brie nu sunt la fel. Ambele sunt originare din nordul Franței și ambele sunt brânzeturi cu coajă moale și coajă înflorită. Dar provin din regiuni diferite, au dimensiuni diferite și cerințe de producție diferite. În timp ce Brie și Camembert au profiluri de aromă similare, fiecare are propria identitate unică.

Cum să depozitați brânza Camembert

Brânza Camembert are nevoie de o temperatură și umiditate adecvate pentru a-și menține calitatea și durata de valabilitate. Brânza Camembert trebuie învelită în hârtie de brânză și păstrată în cea mai rece parte a frigiderului.

Cum se mănâncă brânza Camembert

La fel ca brânza Gorgonzola, Camembert poate fi savurată ca atare, cu un pahar de vin sau pe o planșă generoasă de brânzeturi cu o varietate de garnituri dulci și sărate.

Cum se servește brânza Camembert

Brânza Camembert trebuie adusă la temperatura camerei înainte de a fi servită. Pur și simplu scoateți brânza din frigider cu 30 de minute până la o oră înainte de a plănui să o mâncați.

Frigul din frigider estompează aromele și aromele brânzei și îi face textura fermă și ceroasă. Odată ajunsă la temperatură, va avea un gust, un miros și o senzație mult mai delicioasă în gură.

Ce să serviți alături de brânză Camembert

Brânza Camembert se potrivește de minune cu o mare varietate de alimente dulci și sărate, vinuri, beri, cidre și cocktailuri. Trucul este să completați sau să contrastați aromele și texturile cu caracteristicile lăptoase și cremoase ale brânzei. 



În ceea ce privește băuturile, încercați să alegeți un vin alb sec, în mod ideal unul cu bule, precum șampania. Și vinurile roșii ușoare sau cu corp mediu sunt bune. Berile și cidrele fermentate pot scoate în evidență notele de curte ale brânzei Camembert, în timp ce aciditatea cocktailurilor cu vodcă sau gin, cu fructe și citrice, taie din bogăția sa.



Atunci când construiți un platou de brânzeturi în jurul brânzei Camembert, apelați la bunătăți dulci precum mierea de flori sălbatice, ciocolata și fructele de pădure proaspete. Alte alimente savuroase care completează Camembert includ mezeluri, legume murate și ciuperci prăjite.

Cum mănâncă francezii Camembert?

În Franța, brânza Camembert este savurată de obicei pe o bucată de baghetă crocantă (niciodată cu biscuiți) sau ca atare, fără pâine. Se savurează, de asemenea, cu acompaniamente simple, cum ar fi fructe proaspete sau uscate. Vinurile albe seci, precum Sauternes, vinurile roșii cu corp mediu, precum Gamay sau Pinot Noir, saisons rustice și cidrul de mere sau pere în stil normand sunt asocieri obișnuite de băuturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net