Schimbi mobila de bucătărie? 3 întrebări pe care să ți le adresezi înainte să comanzi una nouă!

Ultima actualizare:

Faci o schimbare în amenajarea casei și cauți o mobilă de bucătărie care să răspundă nevoilor tale? Producătorii vin în întâmpinarea ta cu o gamă foarte diversificată de articole, adaptate la cerințele actuale. De la dimensiuni, culori și dotări, toate caracteristicile sunt analizate pentru a face față oricărei provocări. Fie că dispui de un spațiu redus, fie că te bucuri de o suprafață întinsă, vei găsi exact modelul optim pentru această încăpere a casei.

image

Înainte de a comanda setul dorit, însă, adresează-ți aceste 3 întrebări, pentru a evita luarea unei decizii greșite!  

  1. Ce dimensiuni și ce spații de depozitare sunt necesare? 

Dimesiunile unui set mobila bucatarie sunt esențiale pentru a nu aglomera încăperea și pentru a se integra armonios. Cu lățimi pornind de la 170 cm până la 380 cm, te poți orienta spre modelul cel mai indicat suprafeței de care dispui. Seturile care au incluse și module pentru cuptorul încorporabil sunt ideale dacă dorești să urmezi trendurile actuale. Un astfel de ansamblu va arăta excepțional și va oferi o notă modernă și practică bucătăriei.  

Nu trece cu vederea nici seturile cu deschidere reversibilă a ușilor, în stânga sau în dreapta. Această caracteristică avantajoasă îți va permite să le montezi după preferințe, valorificând și eficientizând spațiul încăperii. În plus, design-ul este compatibil cu orice schemă de amenajare interioară, răspunzând nevoilor casnice. 

În ofertele de mobilă de bucătărie vei remarca numeroase stiluri de poziționare a corpurilor și o multitudine de posibilități de depozitare. Vei putea achiziționa seturi alcătuite din module cu sau fără vitrine, cu polițe deschise, cu diferite sertare, cu spații rezervate pentru mascarea hotei și a sistemului de evacuare, cu dulăpioare suspendate, rafturi, spațiu pentru plită sau aragaz și spațiu cu uși pentru chiuvetă.  

Un set ca la carte trebuie să integreze armonios și electrocasnicele mari, precum frigiderul, mașina de spălat, plita sau cuptorul. Hota poate fi ascunsă cu ușurință de unul din corpurile superioare, cuptorul poate fi încadrat perfect într-un modul înalt, iar mașina de spălat și frigiderul pot fi intercalate inteligent în spații speciale pentru a nu afecta estetic. Cu un efort minim, poți amenaja un spațiu atrăgător, care te va îmbia să petreci mai mult timp în acest colțișor al casei.  

image

2.   Cât de rezistente sunt materialele de construcție? 

Alte aspecte de care trebuie sa ții cont atunci când cauți mobilă de bucătărie sunt calitatea si rezistența materialelor. Asigură-te că setul ales este fabricat din cele mai bune materiale, pentru a nu regreta mai apoi investiția făcută.  

Un mobilier cu fronturi din placă fibrolemnoasă MDF, de pildă, va rezista excelent la umiditate, abur și schimbări de temperatură. Dacă intenționezi să gătești frecvent și vrei să te bucuri de această pasiune, fără a remarca degradarea mobilierului, optează pentru aceste seturi.  

De asemenea, nu uita de blatul termorezistent. Acesta îți va fi de mare folos, permițând așezarea vaselor de gătit fără stresul că ai putea deterioara suprafețele mobilierului și fără riscul de a te răni sau arde la manipularea lor. 

3.   Care este culoarea cea mai potrivită? 

Culorile constituie și ele un factor decisiv la achiziționarea unui set de mobilă bucătărie. Specialiștii recomandă nuanțele de alb, sonoma, wenge, gri sau nuc columbia, dar și combinațiile în vogă precum wenge – alb sau sonoma – alb.  

Măsoară corect suprafața pe care vrei să o amenajezi, hotărăște culoarea mobilierului și calculează necesarul de spații de depozitare de care ai avea nevoie. În funcție de răspunsurile găsite, cumpără setul care îndeplinește toate cerințele tale.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net