Soluție pentru probleme de umiditate mare în casă? Sisteme de ventilare cu beneficii multiple

Ultima actualizare:

Vă confruntați cu problema umidității peste măsură? Se simte în aerul din încăperi un miros greu și aerisitul clasic nu este de efect? Aerul viciat din încăperi nu este o situație de moment. Ar fi bine să știți mai multe despre sistemele de ventilare cu recuperare de căldură. Ce presupun acestea și unde pot fi montate veți descoperi și în rândurile ce urmează. 

image

Mai întâi de toate însă, ce sunt aceste sisteme de ventilare? Sunt sisteme complexe care pot asigura ventilarea încăperilor, cu minim de consum. Ba chiar îmbunătățesc modul în care funcționează, spre exemplu, aerul condiționat sau reduc din consumul de resurse, cum se întâmplă în cazul încălzirii.

Cine are nevoie de sistem de ventilație

Acasă este mediul în care ne simțim cel mai bine și unde ne străduim să ne creăm un mediu sănătos și un ambient pe măsură. Mai ales acum că sunt disponibile atât de multe sisteme și acestea nu se rezumă doar la posibilitatea ca acestea să fie montate în spații vaste sau acolo unde își desfășoară activitatea comercianții, tot mai mulți preferă să aibă acasă confortul de 5 stele. 

Așa că să nu ne fie cu mirare dacă sunt cerințe de montaj de sistem ventilatie apartament. În principiu este vorba de cei care au locuințe unde volumul de aer ce trebuie circulat este destul de mare încât clasica deschidere a ferestrei să nu fie de ajuns. Recomandarea este ca cei care au probleme cu umiditatea mare, cei care se confruntă cu igrasia spre exemplu să opteze pentru astfel de sisteme de ventilație. Asta pentru că acestea pot controla și ține sub control factorii care viciază aerul. 

Să înțelegem mai bine situația: un sistem de ventilație cu recuperare de căldură poate fi de tip centralizat sau descentralizat, adică cu sau fără tubulatură inclusă. Acesta va elimina aerul viciat din încăperi, îl va evacua, va introduce aer proaspăt de la exterior, însă nu înainte de a-l filtra. Totodată, recuperatorul de căldură din componența sistemului va acționa pentru a recupera din căldura aerului evacuat. Asta înseamnă că nu pierdeți căldură, nu suprasolicitați sistemul de încălzire. 

Sistemul de ventilație din case înseamnă mai mult zgomot?

Este clar cum funcționează acest tip de sistem. La fel cum este clar că aerul pe care îl vom respira în interior va fi curat, filtrat de poluanți. Creăm astfel un mediu mai sănătos, controlat, menit să sporească confortul celor care locuiesc în astfel de spații, dar și să corecteze diverse probleme - legate de umiditatea peste limita recomandată, igrasia, mucegaiul ce se formează în mod constant. 

Înseamnă însă că un astfel de sistem va fi un consumator în plus la resursele necesare pentru ca o casă să funcționeze optim? Înseamnă și un zgomot în plus? Avem destul de multe electrocasnice pe care le folosim zi de zi încât să ne preocupe și mai mult faptul că adăugăm consumatori în plus. Ei bine, specialiștii din domeniu spun că pentru a evita funcționarea zgomotoasă a acestor sisteme, sunt câteva măsuri de luat.

Spre exemplu, echipa de la Altecovent - specialiști în sisteme de ventilare, pe care le comercializează, dar le și montează, cu carotajele necesare incluse - recomandă montarea profesională și revizia periodică. Să nu uităm spre exemplu de mentenanță, ce presupune în mare parte o curățare adecvată a unor accesorii, cum sunt grilele de ventilație.

Zgomot deranjant ar putea produce sistemul și dacă nu face față volumului de aer necesar. Aici este vorba de un caz clasic de alegere necorespunzătoare. Adică cei care aleg un sistem după repere financiare mai degrabă decât în funcție de ceea ce au nevoie conform tipului de spațiu. 

La nevoie, sunt accesorii ce pot izola fonic și care vor atenua din zgomotul pe care îl produce un astfel de sistem. De asemenea, răspunzătoare directă pentru nivelul de zgomot poate fi și tubulatura utilizată, motiv pentru care contați tot pe ajutorul specialiștilor și alegeți materiale de calitate pentru a nu regreta ulterior. 

Beneficii multiple ale acestor sisteme 

Sistemele de ventilație cum sunt cele comercializate la Altecovent au intrat în atenția celor care se gândesc la economii, la un mod rentabil de întreținere a casei, fără însă să își afecteze confortul.

Spre exemplu, pe fondul crizelor generate de diverse evenimente - printre care cele legate de pandemie sau război - consumatorii sunt îngrijorați tot mai mult de costurile legate de resurse precum cele de gaze naturale. Dacă își construiesc case se gândesc la cele eficiente din punct de vedere energetic și preferă deci pe cele care nu au un consum anual foarte mare.

Aici se încadrează perfect casele pe structură de lemn și în mod deosebit cele care se folosesc de surse alternative de energie și care economisesc. Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură recuperează din căldura aerului viciat și face astfel ca facturile să fie considerabil mai scăzute. 

De asemenea, prin faptul că aerul este filtrat, acest tip de sistem este aliatul perfect al celor care suferă de alergii respiratorii și nu numai. În mod special cei care au un fond alergic știu cât de neplăcut este să țină în frâu expunerea la diverși factori poluanți. 

Notă de final 

Pentru cei interesați să investească într-un sistem cu beneficii multiple în ceea ce privește confortul creat acasă, sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt imediat disponibile la Altecovent.

În pagina oficială, ventilatiecurecuperarecaldura.ro, sunt detaliate și brandurile comercializate și toate tipurile de sisteme și accesorii. Fiecare solicitare însă este una personalizată, vor fi făcute recomandări în funcție de bugetul fiecăruia. Poate fi solicitată o ofertă de preț prin completarea unui formular din pagină. Veți primi astfel oferta atât cu un sistem de ventilație centralizat, cât și pentru unul descentralizat. 

Alerți despre ce înseamnă confortul casei, investiția în sistem de ventilare nu o vom regreta. Aceasta ridică costul unei case, așadar pe termen lung dacă vindeți locuința cu atât mai mult puteți avea pretenții financiare mai mari în privința acesteia. Descoperiți toate avantajele acestor sisteme, din pagina comerciantului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net