Stil și confort: Află cum să alegi ghetele potrivite pentru tine

Ultima actualizare:

Un tip de încălțăminte precum ghetele necesită un grad ridicat de atenție atunci când le achiziționezi. Trebuie să îți iei în considerare stilul, însă trebuie să ai în vedere și aspecte precum utilizarea, greutatea sau consistența garderobei.

image

Este mult mai ușor să te hotărăști asupra unui model de încălțăminte, dacă ai un ghid care să te ajute. Vrem să te ajutăm cu acest lucru. Prin urmare, citește mai departe pentru a afla cum să nu dai greș niciodată privind achiziționarea ghetelor.

1. Potrivirea mărimii

O regulă generală este să găsești dimensiunea potrivită pentru a lăsa spațiu suficient pentru degete, permițând și libertate de mișcare în timpul purtării. Cu toate acestea, este important să reții că această regulă poate varia în funcție de încălțămintea pe care o alegi.

Poziția ta poate afecta dimensiunea și forma picioarelor tale. De exemplu, atunci când stai în picioare, tălpile tale tind să fie mai late. Cel mai eficient mod este să rogi pe altcineva să te ajute să măsori. Cea mai bună metodă de a alege mărimea corectă a pantofului este să stai drept, să privești înainte și să distribui greutatea uniform pe ambele picioare.

Un detaliu important în alegerea pantofului potrivit este lungimea arcului. Acest aspect se măsoară de la călcâi până în zona de sub degetul mare. Când încerci o pereche, dacă simți că pantoful se îndoaie înainte sau în spatele articulatiei degetului mare, acesta este un semn că nu este potrivit pentru lungimea arcului piciorului.

Ia o foaie goală de hârtie, asigură-te că este mai mare decât tălpile picioarelor și pune talpa pe ea. Utilizează un pix sau un creion pentru a marca capătul călcâiului și capătul celui mai lung deget (nu neapărat degetul mare). Apoi măsoară distanța dintre cele două puncte cu o riglă sau o bandă de măsurare. Acest lucru îți va oferi dimensiunea piciorului în centimetri.

Este important să reții că aceste informații combinate cu tabelul de mărimi vor afișa numărul corespunzător mărimii tale. Tabelul este diferit pentru pantofii fiecărei mărci în parte. De asemenea, ține minte că unii oameni au picioare de dimensiuni diferite. Dacă te regăsești în această situație, atunci când alegi pantofii, este important să ții cont de lungimea tălpii mai lungi. Acest lucru te va ajuta să eviți posibilele răni din cauza potrivirii necorespunzătoare.

2. Alegerea materialului

Acesta este primul lucru important de luat în considerare atunci când te pregătești să cumperi o nouă pereche de ghete, le gasesti si pe Emag. Cele mai populare modele sunt cele din piele naturala sau materiale impermeabile. Alege o pereche de cizme care să țină piciorul confortabil timp de 8 sau mai multe ore de purtare, mai ales la serviciu. Materialele de înaltă calitate ajută la menținerea temperaturii optime a pielii picioarelor, asigurând protecție împotriva frigului, vântului și umezelii.

3. Modele de ghete

a. Ghete Chelsea

Acestea au un design unic de pantofi, recunoscute pentru forma lor distinctivă și ușurința de purtare. Caracterizate printr-un design slip-on, cu panouri elastice pe ambele părți ale călcâiului, aceste cizme se potrivesc elegant piciorului, oferind un aspect sofisticat și elegant. Fabricate de obicei din piele naturală sau din alte materiale premium, ghetele Chelsea combină confortul și stilul într-un mod subtil. Cu sau fără tocuri joase, se potrivesc cu ușurință la o varietate de ținute, de la cele mai casual la cele mai formale, fiind un element clasic al modei britanice.

b. Botine din piele

Botinele din piele emană eleganță și rafinament. Acești pantofi sofisticați nu sunt doar una dintre cele mai căutate opțiuni de bărbați și femei din întreaga lume, ci și unul dintre cele mai vechi tipuri de încălțăminte. Un alt motiv pentru popularitatea acestora este durabilitatea. Botinele din piele sunt, de asemenea, foarte ușor de întreținut și de curățat. Indiferent dacă verși accidental lichid sau le porți în timp ce plouă, ștergerea lor cu o simplă cârpă umedă le va readuce la starea inițială.

c. Cizme clasice

Cizmele clasice, cunoscute și sub denumirea de cizme de călărie, sunt o parte esențială a unei colecții de încălțăminte, deoarece se adaptează la aproape orice ocazie, în funcție de modul în care sunt asortate cu accesoriile. Ele pot fi formale, informale sau undeva între aceste extreme. Opțiunile populare sunt cizmele din piele, disponibile în tonuri de negru sau maro. O strategie mai înțeleaptă este să cauți o pereche bine construită, care poate rezista chiar și la purtarea aproape zilnică. Deși sunt purtate cu preponderență primăvara sau toamna, există modele de cizme clasice care se potrivesc și în sezonul rece.

Un aspect esențial al alegerii unei perechi noi de încălțăminte este probatul. Este foarte important să încerci diferite modele pentru a vedea cum se așează piciorul în pantof. În eventualitatea în care cumperi de pe internet, asigură-te că magazinul respectiv are o politică de returnare în caz că nu cumperi mărimea potrivită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Avantajele  i dezavantajele anvelopelor all seasons jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop jpeg
ten perfect jpeg
horoscop jpeg
piept de pui jpeg
chiriac similea dauer jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net