Top 3 motive pentru care merită să te muți definitiv la țară
Când îți dorești un loc liniștit, unde să duci o viață relaxantă și să respiri aer curat, să te muți definitiv la țară poate fi cea mai bună decizie pe care să o iei, mai ales dacă te-ai săturat de ritmul alert de la oraș. Dacă te gândești serios să faci o schimbare cu privire la traiul de zi cu zi, iată trei motive pentru care merită să îți muți domiciliul în mediul rural.
Ai parte de liniște și de aer curat
Spre deosebire de traiul la bloc, la țară vei avea parte de mai multă liniște și vei respira un aer mult mai curat. În plus, zi de zi vei fi înconjurat de natură, de flori, de pomi și de animale, iar starea ta de spirit va fi una cât se poate de bună. Vei scăpa de gălăgie, de vecini zgomotoși, de muzică dată la maximum, de echipele de muncitori care lucrează când ți-e lumea mai dragă și vrei să te odihnești, și nu vei avea prin preajmă doar betoane.
Dacă îți dorești o viață cu adevărat liniștită și să te poți relaxa în voie, să îți petreci timpul la țară poate fi soluția ideală.
Vei avea posibilitatea de a te întreține singur
Mai precis, odată ce te vei muta în mediul rural, cu siguranță nu va mai trebui să apelezi la supermarketuri ca să-ți procuri fructe și legume, de exemplu, fiindcă îți poți amenaja propria grădină sau livadă. Iar ca să te asiguri că plantele se vor dezvolta corespunzător, ca să aibă un gust delicios, vei avea nevoie de utilaje și echipamente agricole de calitate.
Mai exact, de un motocultor cu remorca, de o motosapă, motocositoare sau de o pompă submersibilă pentru irigații. În plus, ca să ai fructe și legume proaspete pe tot parcursul anului, poți apela și la solarii, adică o seră de grădină. Iar din recolta rezultată poți să prepari diverse mâncăruri sau să faci murături și compot.
Creșterea animalelor
Un alt aspect important de care să ții cont este posibilitatea de a-ți crește propriile animale. Fie ca să obții produse pentru consumul tău și al familiei tale, fie ca să-ți deschizi o afacere. Acum, depinde și ceea ce îți propui să faci și care sunt planurile tale.
Gândește-te ce teren ai la dispoziție, dacă ai suficient spațiu ca să amenajezi grajduri și hambare ori dacă timpul îți permite să ai grijă de un număr mare de animale. Până la urmă, poți să crești câteva păsări, poate niște porci sau ovine și bovine, ca să ai mereu la dispoziție lapte, brânză, carne, ouă și alte alimente.
Pe de altă parte, pe lângă animale, ai putea să cultivi pâmântul și cu diverse tipuri de cereale, pe care le poți vinde. Probabil că nu ți-ar strica să citești câteva cărți de specialitate cu privire la horticultură, ca să prinzi tainele agriculturii și să știi ce și cum trebuie cultivat ori crescut.
Până la urmă, chiar dacă va trebui să faci anumite sacrificii, poate că mutatul la țară va fi o decizie înțeleaptă și te va ajuta să duci o viață în tihnă. Totuși, gândește-te bine și pune avantajele și dezavantajele în balanță. Ideal ar fi să stai o perioadă departe de oraș, ca să vezi cum te vei adapta și să îți dai seama dacă ești pregătit să faci acest pas. Pe de altă parte, natura va fi mereu lângă tine, vei respira aer curat, o să ai parte de liniște și o să duci un stil de viață sănătos. Cu siguranță, sunt multe aspecte pozitive de care să ții cont.
Sursă foto: o-mac.ro