Tu știi cum trebuie să îți pregătești mașina pentru sezonul rece? Top 4 aspecte de rezolvat

Iarna este o perioadă excelentă pentru a îți pregăti mașina pentru zăpadă, gheață și frigul care vine cu ea. Cu siguranță nu ai vrea ca mașina ta să se defecteze atunci când contează cel mai mult - pe șosea, pe timp de iarnă. De aceea, este nevoie să te pregătești temeinic. Așadar, iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le faci înainte de instalarea iernii:

image

Top 4 aspecte de rezolvat

  1. Asigură-te că folosești anvelopele potrivite

Anvelopele de iarnă au o compoziție de cauciuc mai moale și sunt concepute pentru a avea o aderență mai bună pe vreme rece. Este important ca iarna să trecem de la anvelopele de vară la un set nou de anvelope de iarnă - în acest mod te vei asigura că mașina nu te va lăsa atunci când ai mai mare nevoie. De asemenea, anvelopele de iarnă pot face ca mașina ta să fie mai silențioasă decât cele normale, deoarece reduc cantitatea de zgomot rutier transmis prin structura vehiculului. Iar dacă deja ai în minte să îți achiziționezi un set nou, cei de la Anvelope-oferte.ro au numeroase modele, la prețuri pentru fiecare buget.

  1. Verifică frânele

Sistemul de frânare al autovehiculului tău este unul dintre cele mai importante elemente de siguranță al mașinii. Prin urmare, este esențial să îți verifici frânele în mod regulat și să te asiguri că acestea sunt în stare de funcționare perfectă. 

De asemenea, ar trebui să verifici dacă există piese slăbite sau deteriorări, cum ar fi fisuri sau scurgeri, inspectând totul. Orice piesă uzată trebuie înlocuită imediat înainte de utilizare, așa că asigură-te că și acestea sunt înlocuite!

  1. Schimbă uleiul mașinii

Schimbă uleiul cel putin o dată pe an. Consultă manualul mașinii tale pentru a afla nivelul corect al uleiului și cât de des trebuie schimbat (de obicei, la aproximativ 5.000 km). Folosește  joja pentru a determina cât ulei este în mașină, acest lucru te va ajuta să  te asiguri că ai suficient ulei acolo ți că nu o umpli prea mult. 

  1. Verifică și bateria mașinii

Un ultimul lucru pe care trebuie să-l faci, dar care este la fel de important ca cele menționate mai sus, este să verifici bateria. Acest lucru ar trebui făcut de fiecare dată când schimbi uleiul mașinii, dar dacă a trecut ceva timp de atunci și nu ai efectuat această verificare, acum ar fi un moment foarte bun să o faci. Așa că, ai grijă să verifici următoarele 2 aspecte:

  • Terminalele bateriei. Asigură-te că niciuna nu este uzată sau corodată; înlocuiește-le dacă este necesar;
  • Cablurile bateriei. Verifică dacă nu sunt încrețite, corodate sau frecate din cauza frecării de o altă parte a compartimentului motor; înlocuiește-le dacă este necesar;

Cele menționate mai sus se pot realiza chiar de către tine, însă dacă consideri că nu ești destul de pregătit, poți apela la un service auto. Nu ezita să apelezi la un profesionist în astfel de cazuri. 

Lunile de iarnă pot fi periculoase pentru șoferi, dar cu puțină pregătire și cunoștințe, îți poți menține mașina și sănătatea în siguranță. Ține cont de cele menționate mai sus pentru a putea preveni accidentele!

image
image
image
image
image
image
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net