Vrei să închiriezi o mașină pentru prima dată? Află tot ceea ce trebuie să știi

Pleci la drum și ai nevoie de o mașină nouă? Fie că mergi într-o călătorie de afaceri, în vacanță sau pur și simplu e ai nevoie de o mașină provizorie, dacă optezi pentru serviciile de închiriere auto vei avea parte de o experiență la superlativ. E prima dată când închiriezi? Nu te lăsa descurajat pentru că procesul este unul simplu dacă ești informat cu tot ceea ce ai de făcut. Am sintetizat ceea ce trebuie să știi dacă este prima dată când închiriezi o mașină.

image

Ce firmă de rent a car alegi?

Primul și cel mai important pas este să alegi firma de rent a car potrivită. Cu atât de multe opțiuni disponibile trebuie să cercetezi până găsești o firmă care îți inspiră încredere și profesionalism. Verifică recenziile, prețurile și selecția de mașini din flota lor. Ia în considerare și alți factori cum ar fi: locația, orele de funcționare și disponibilitatea serviciului pentru clienți, în special dacă știi că ai nevoie de asistență pe perioada închirierii.

Politicile firmei

Înainte să închiriezi citește politica firmei de rent a car pentru că de cele mai multe ori diferă de la o firmă la alta. Anumite firme de închirieri auto le cer șoferilor vârsta minimă de 21 de ani, altele vârsta minimă de 25 de ani sau unii pot percepe taxe suplimentare pentru șoferii tineri. De asemenea ai nevoie de un permis auto valid și un card de credit pe numele tău.

Parcurge cu atenție termenii și condițiile generale ale contractului, inclusiv tipul asigurării, politica cu privire la combustibil, limita de kilometri și alte taxe suplimentare. Este crucial să clarifici orice nelămuriri ai cu personalul firmei înainte de a face o rezervare, astfel eviți surprizele neplăcute.

Alegerea mașinii potrivite 

Pentru a avea parte de o experiență confortabilă și plăcută trebuie să alegi mașina potrivită. Ia în considerare următoarele: dacă vei fi însoțit, câte bagaje vei avea, condițiile de drum și vremea până la destinație. 

Cei care călătoresc singuri sau în cuplu pot alege o mașină compactă pentru că vor economisi bani pentru combustibil, iar dacă ai nevoie de mai mult spațiu, călătorești cu familia sau cu un grup mare poți opta pentru un SUV sau un minivan. Pe terenurile accidentate o mașină 4x4 îți va oferi mai multă versatilitate și siguranță.

Starea tehnică a mașinii

Înainte să pleci la drum inspectează exteriorul și interiorul mașinii pentru posibile daune, cum ar fi zgârieturi, goluri sau probleme de mecanică. Informează echipa de închiriere auto cu privire la posibilele defecte pentru a nu fi tras la răspundere când returnezi mașina.

Mai apoi familiarizează-te cu modul de operare al mașinii, funcțiile, comenzile și verifică echipamentul de siguranță. Reglează-ți oglinzile și scaunele pentru a te bucura de confort și vizibilitate optimă la volan.

Când returnezi vehiculul

Când a venit momentul să returnezi mașina, asigură-te că rezervorul e umplut la nivelul specificat în contract pentru a evita să fii taxat în plus. Aruncă gunoiul strâns în mașină și verifică să nu fi rămas vreun obiect personal. Mai apoi returnează mașina la locația și ora stabilită împreună cu personalul firmei pentru a nu fi penalizat pentru întârziere.

După ce lași automobilul, controlează mașina pentru posibile urme de zgârieturi sau alte probleme care s-ar fi putut întâmpla când mașina era la tine. Documentează toate detaliile împreună cu agentul de închiriere pentru a evita sancțiuni viitoare.

Dacă înțelegi în totalitate procesul de închiriere nu o să te mai sperie închirierea unei mașini pentru prima dată. Respectă aceste sfaturi și vei fi pregătit să călătorești peste tot cu mai multă lejeritate. Rezervă acum și bucură-te de drum!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net