Alimentele care combat căderea părului. Ce trebuie să consumi pentru a avea un păr sănătos

Căderea excesivă a părului a devenit o problemă tot mai îngrijorătoare, mai ales în rândul femeilor. Multe persoane ignoră unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de prevenirea șii tratarea căderii părului, mai exact, alimentația. Atunci când ne aflăm sub influența deficitului nutrițional, părul poate fi afectat, însă putem combate această afecțiune printr-o dietă bazată pe vitamina D, antioxidanți sau fier.

Alimentele care combat căderea părului
Alimentele care combat căderea părului

Alimentele eficiente prin care prevenim căderea excesivă a părului

Peștii grași sunt o sursă bună de proteine, seleniu și vitamine, toate ajutând la menținerea unui păr sănătos. Astfel, dacă vrei să ai grijă de părul tău, trebuie să consumi ton, macrou, somon sau hering.

De asemenea, ouăle conțin o mulțime de vitamine, minerale sau substanțe nutritive dedicate sănătății părului.

Legumele verzi sunt, la rândul lor pline de substanțe nutritive și previn căderea părului. Printre cele mai bune alegeri se numără varza kale sau spanacul, deoarece conțin vitaminele C și A, fier, și betacaroten, aceștia fiind nutrienți importanți pentru un păr puternic și sănătos.

 Fructele de pădure, cireșele, caisele, portocalele sau strugurii conțin antioxidanți care ajută la protejarea foliculilor de păr. Mai mult, firul de păr va deveni mai rezistent, iar căderea excesivă nu va mai fi o problemă, potrivit specialiștilor.

Nucile și semnițele sunt alimente bogate în nutrienți, precum: vitamina E, zinc, seleniu sau omega 3. Ei bine, în cazul în care sunteți îngrijorați de căderea părului, printre cele mai bune alegeri alimentare se numără: nucile, migdalele, semințele de in și cele de chia.

Principalele cauze ale căderii părului

Dacă te confrunți cu problema căderii părului, e bine, trebuie să știi că dezechilibrul hormonal poate fi unul dintre factori. De asemenea, specialiștii spun că stresul sau deficiența de fier sunt alți factori care declanșează căderea părului. În cazul în care s-a întâmplat să slăbiți brusc, este posibil să vă confruntați cu această problemă. Un regim alimentar din care lipsesc nutrienții importanți, afectează cheratina părului, iar firele devin fragile, se rup și cad mai rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 06 24 at 14 24 03 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
living room istock jpg
zodii meteoriti png
Mic dejun jpg
Horoscop luna martie jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
relatii f 0 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net