Ce trebuie să faci cu plicul de la ceai, imediat după ce s-a terminat infuzia. Mulți români greșesc

Mulți dintre noi, într-adevăr, fac greșeala clasică cu plicul de ceai după infuzare. Uite cum ar trebui procedat corect, ca să nu strici gustul ceaiului și să profiți la maxim!

Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume / foto: IStock
Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume / foto: IStock

Multă lume obișnuiește să arunce imediat plicurile de ceai, după infuzare. Însă, dacă știm cum să le folosim, aceste obiecte aparent banale pot fi foarte utile! Iată ce trebuie să faci cu plicul de ceai după infuzare!

În primul rând, trebuie să îl scoatem imediat după timpul recomandat (de obicei 2-5 minute, în funcție de ceai).

Lăsat prea mult, plicul eliberează taninuri în exces, care dau un gust amar și pot irita stomacul.

Apoi, este foarte important să nu îl stoarcem! Mulți români storc plicul de ceai peste cană — crezând că așa vor oferi o aromă mai intensă băuturii! Însă, acest gest este, de fapt, o greșeală!

Stoarcerea eliberează compuși amari și chiar toxine oxidate, care afectează calitatea infuziei.

Pune-l deoparte sau folosește-l inteligent

Plicul nu e de aruncat imediat! Dacă știm cum să îl utilizăm, acest plic banal poate fi foarte valoros!

În primul rând, putem face comprese pentru ochi umflați, mai ales ceai verde sau negru.

De asemenea, plicurile de ceai pot fi și un fertilizant natural – care se poate pune la compost sau în ghiveci, hrănește solul.

Iar dacă este lăsat în frigider sau pantofi, el poate să absoarbă mirosurile neplăcute.

Multă lume face această greșeală

Din păcate, multă lume lasă plicul în cană până la ultima gură, iar ceaiul devine amar și prea concentrat.

De asemenea, alții obișnuiesc să stoarcă plicul, un alt obicei care afectează calitatea ceaiului. În plus, plicurile nu trebuiesc niciodată refolosite și nici lăsate vreme îndelungată la temperatura camerei, deoarece pot apărea bacterii, sau chiar și mucegai!

Iată o listă scurtă și clară cu timpul de infuzare și temperatura apei pentru cele mai populare tipuri de ceaiuri – ca să obții gustul perfect, fără amăreală sau pierdere de beneficii!

 Ceai verde

Timp: 1,5 – 3 minute

Temperatură apă: 70 – 80°C

Nu turna apă clocotită! Devine amar și își pierde antioxidanții.

Ceai negru (inclusiv Earl Grey, Darjeeling etc.)

Timp: 3 – 5 minute

Temperatură apă: 90 – 100°C

Dacă vrei mai slab, scoate plicul după 2-3 minute.

Ceai de plante (mușețel, mentă, tei, sunătoare etc.)

Timp: 5 – 8 minute

Temperatură apă: 95 – 100°C

Poți acoperi cana cu un capac ca să păstrezi uleiurile volatile (în special la mușețel și tei).

Ceai alb (delicat, din muguri tineri)

Timp: 2 – 5 minute

Temperatură apă: 70 – 80°C

E cel mai sensibil. Are un gust fin și mulți antioxidanți.

Ceai oolong (semifermentat)

Timp: 3 – 5 minute

Temperatură apă: 85 – 90°C

E între ceaiul verde și cel negru ca aromă și procesare.

Rooibos / Honeybush (fără cofeină)

Timp: 5 – 7 minute

Temperatură apă: 100°C

Foarte bun și pentru copii, are gust dulceag natural.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase webp
image png
Neversea 2026 jpeg
horoscop saptamanal horoscop saptamana viitoare 3 9 septembrie 2018 zodia berbec jpeg
1744295138 dTB1 (1) jpg
1745401991 zEA6 jpeg
placinta cu branza sarata si marar la cuptor jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net