Care sunt cele trei tipuri de gelozie. Unul dintre ele distruge majoritatea relațiilor și duce la violență

Veche de când lumea, gelozia este considerată, de unii, o dovadă de iubire, de alții, doar teamă sau neîncredere. Oricum ar fi, ea reprezintă o reacție, un răspuns emoțional generat de amenințarea de a pierde o relație romantică semnificativă, din cauza unui rival real sau imaginar.

Gelozie compressed jpg

Nu toate tipurile de gelozie sunt la fel de toxice, iar unii experți chiar indică un anumit beneficiu atunci când aceasta apare într-o relație. Pentru exemplificare, am ales clasificarea Buunk (denumită după Dr. Bram Buunk de la Universitatea din Groningen, Olanda), conform căreia există trei forme de gelozie: reactivă, teritorială și posesivă.

Gelozia reactivă: aceasta este gelozia clasică. Este resimțită atunci când îți vezi partenerul interacționând în moduri care sunt considerate a implica flirt sau propuneri romantice sau când petrece timp în exces cu o altă persoană. Acest tip de gelozie implică dovezi și convingerea că partenerul favorizează, dorește sau colaborează la intențiile romantice pe care le-ar putea avea potențialul rival. Nu este atât de important ca “amenințarea” să fie obiectiv reală, ci doar să fie percepută ca atare.Ce ar spune o persoană geloasă reactivă? “Cine e tipul acela, de ce dansai/ vorbeai/ zâmbeai așa cu el?”. Citește mai multe pe canal 33.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net