Partenerul este un prădător emoțional?

Există persoane a căror simplă prezență evocă în noi pace și bucurie. Alții, dimpotrivă, provoacă neliniște și disconfort. Sunt oameni toxici, care au capacitatea de a ne destabiliza, uneori în câteva secunde, persoane care nu aduc nimic pozitiv în viața noastră. De cele mai multe ori, noi suntem cei care le permitem acestor persoane egoiste, imature, insensibile sau orgolioase să intre în cercul nostru intim. 

image

Sunt ca niște prădători, experți manipulatori care știu să detecteze cu mare finețe punctele slabe ale victimelor lor. Mai sunt numiți și „vampiri emoționali”, pentru capacitatea lor de absorbție psihologică, invadând timpul, gândurile și emoțiile noastre.

Prada preferată a unui astfel de „vampir” emoțional include introvertiții, cei care nu au un cerc mare de prieteni ce ar putea funcționa ca un scut. Persoanele cu stimă de sine scăzută, care nu știu sau nu pot stabili limite. Persoanele care văd doar ce este mai bun în ceilalți și ignoră semnalele de alarmă. Persoanele empatice, care simt și sunt mai atente la stările și trăirile celorlalți. Oamenii de știință ne spun, de asemenea, că unele persoane sunt mai sensibile decât altele la această “impregnare” cu emoțiile celorlalți (persoanele cu sensibilitate extremă – Highly Sensitive Persons).  Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
horoscop jpg
inghetata lamaie adobestock jpg
om care numara banii jpg
Batrani pensionari fericiti FOTO Shutterstock jpg
horoscop freepik jpg
UNTOLD 2024   SOLD OUT (9x16) jpeg
1000088088 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net