Șapte lucruri care sunt mai importante într-o relație decât iubirea

Simțirea unui sentiment profund de iubire și afecțiune este o parte cheie a oricărei relații sănătoase pe termen lung. Cu toate acestea, acest lucru nu este cel mai important într-o legătură amoroasă și, cu siguranță, nu este suficient pentru ca doi oameni să poată conviețui liniștiți împreună. 

image
Sursă foto: Pixabay.com

Jeff Guenther, un terapeut din Portland, Oregon, explică faptul că există alți șapte factori cheie care sunt esențiali pentru structura unei relații sănătoase, inclusiv să simți că visele tale sunt susținute și să poți stabili limite sănătoase. 

Citește și: Uită ce ai crezut până acum! Cele mai întâlnite mituri despre sex

Iată care sunt întrebările pe care trebuie să ni le punem atunci când ne aflăm într-o relație, conform lui Jeff Guenther. 

Șapte întrebări pe care trebuie să ți le pui atunci când ești într-o relație

Cum te tratează partenerul de viață? Este amabil, atent, grijuliu sau se comporta ca un bully care nu face nimic altceva decât să râde de nesiguranțele și micile complexe pe care le ai? 

Te simți suficient de în siguranță în preajma lui pentru a-ți expune sinele autentic sau împărtășești doar anumite părți ale personalității tale și ascunzi altele? De ce faci asta?

Îți sunt susținute speranțele, visele și obiectivele viitoare? Pentru că aceasta este o parte majoră a unei relații sănătoase!

Simți că nevoile tale emoționale sunt îndeplinite? Te simți văzut, înțeles și sprijinit?

Ești capabil să spui „nu” și să trasezi limite fără să te simți vinovat sau neplăcut față de partenerul de viață? Cum reacționează el atunci când îi comunici așteptările tale? 

Ai fost vreodată constrâns sau forțat să faci ceva ce nu ți-ai fi dorit în cadrul relației?

După o ceartă sunteți capabili să vă reconectați fără să vă purtați resentimente? Comunicați deschis și sunteți dispuși să ascultați și o opinie care nu coincide cu a voastră? 

Vezi și: Zece greșeli care ne strică relațiile amoroase

Conform lui Jeff Guenther, dacă răspunsul la aceste întrebări este unul negativ, atunci ar trebui să reconsiderăm relația în care ne aflăm pentru că, în mod cert, nu este una sănătoasă, care ne va aduce împlinire și satisfacție în viitor!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
WhatsApp Image 2022 10 04 at 19 32 29(1) jpeg
Institutul Cantacuzino
image
image
image
image
popularitate
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
new amsterdam 2 png
apatie
cos flori lila mov floraria online amazon jpeg
horoscop ( FOTO pixabay )