La Denia din Joia Mare sunt reamintite cele patru momente deosebite care s-au petrecut în Săptămâna Patimilor lui Iisus


    iisus a aparticipat alături de ucenicii Săi la ultima Cină de taină înainte de trădarea Sa Sursa foto: Adevărul.ro
iisus a aparticipat alături de ucenicii Săi la ultima Cină de taină înainte de trădarea Sa Sursa foto: Adevărul.ro

Așa cum au rânduit Sfinții Părinți, la Denia din Joia Mare, în Biserici credincioșii urmăresc, pas cu pas, momentele petrecute de Iisus în ajunul crucificării Sale. Iisus a spălat picioarele ucenicilor Săi, ca o supremă pildă de smerenie, apoi i-a chemat la Cina cea de Taină, pentru că voia să petreacă împreună Paștele (Paștele evreiesc). La Cina cea de Taină, Iisus a participat la ultima cină alături de ucenicii Săi înainte de a fi răstignit. Cu acest prilej, Iisus a instituit Taina Sfintei Euharistii (a împărtășaniei).

Iisus i-a chemat pe ucenici  la Cina cea de Taină

La Cină, Iisus a frânt o pâine în mâini și le-a dat ucenicilor spunând: ” Luați mâncați, acesta este trupul meu  care se frânge pentru voi!”. Apoi,  Iisus  a ridicat  paharul și a zis:” Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi, spre iertarea păcatelor.”(Luca 22,19-20)

După Cină, Iisus și ucenicii Săi au mers în grădina Ghetsimeni

După Cină, Iisus a mers împreună cu ucenicii la locul numit Ghetsimeni și li s-a adresat lor:”Ședeți aici până ce voi merge să mă rog Eu acolo”. Pentru că Iisus voia să se roage singur și, în ruga Sa El S-a adresat Tatălui ceresc: ,,Precum M-ai trimis pe Mine în lume, și Eu i-am trimis pe ei în lume. Pentru ei Eu Mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfințiți întru adevăr”.

Trădarea Domnului de către apostolul Iuda

După rugăciune, în timp ce Iisus vorbea cu ucenicii Săi, a sosit Iuda  însoțit de o mulțime de oameni înarmați cu ciomege și cu săbii ,  de arhierei și de bătrânii poporului. Atunci Iuda le-a făcut un semn și le-a spus:  Pe care-L voi săruta, Acela este! Puneți mâna pe El! Și  îndată, Iuda s-a apropiat de Iisus și i-a spus: ”Bucură-Te, Învățatorule!” Și L-a sărutat. Iisus i s-a adresat: ”Prietene, pentru ce ai venit”? Dar în loc de răspuns cu toții s-au apropist de Iisus, au pus mâna pe El și L-au prins.”(Matei 26,47-50)

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
cub vica blochina png
7 vedete la sag awards jpg jpeg
Michael Klein, Facebook jpg
ceai somn jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
121 JPG
Capture JPG
16x9   aledaida jpg
KF L 15 jpg
retete jpg